iščem SW za urejanje videa

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Kingroad, od tebe ne potrebujem nobenih pohval in me tudi ne zanima kaj dosti, ali sem te prepričal, še posebno po tem, ko si demonstriral svojo nestrpnost - vprašaj konkretno, počakaj na odgovor in se potem pritožuj, ne pa kar na počez!

Sulc je iskal za uporabo enostaven program in najbrž ga niso zanimali kakšni prav posebni efekti in zato sem predlagal program, ki je BTW res najenostavnejši za uporabo (tako je mnenje na marsikaterih, tudi tujih, forumih). Tudi primer, ki sem ga priložil je v tej smeri! In resnici na ljubo vsi programi, ki so namenjeni urejanju videa omogočajo čisto vse, kar si mi amaterji zamislimo, razlika je le v načinu, intuitivnosti in seveda, ceni.

Če bi se na to temo vsaj malo spoznal, bi vedel, da rezultat, film tak ali drugačen, ni prav veliko odvisen od orodja s katerim se dela, ampak od vsega drugega. To je približno tako, kot bi trdil, da tisti ki ima najboljši računalnik, napiše (naprimer) najboljši roman. Tudi z malo slabšim orodjem in z več kreativnosti in ostalih talentov (ki jih jaz žal nimam) se da narediti vrhunski izdelek.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če dam svoj video gor, boš tam videl kaj znam jst in ne česa je zmožen program;)! Takoje brez veze objavljat svoje videje.

Če te zanima česa so zmožni profi programi kot sta final cut in adobe premiere v kombinaciji z after efftects si poglej kak holivudski film;) Ok mogoče prov v holivudu uporabljajo še kak tretji program, sam zelo veliko tega se da naredit tudi z omenjenimi programi. Al pa si poglej na youtubu kak tutorial;)

S klikom na eno ikonco in ti bo iz domačega posnetga naredil super akcijo pa ne zna noben program!

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Točno tako. Kar je sposobna naredit velika večina uporabnikov tu gor, znajo vsi omenjeni programi (ok, Windows Movie Maker je pri tem nekoliko okrnjen). Razlika je samo v tem, da nekje gre z enim klikom, drugje se moraš pa malo bolj potrudit. Res pa le-ti omogočajo bolj detajlne nastavitve, vendar jih le redko kdo zna izkoristit. Svoje filme gor dajat zato da bi prikazal kaj je program sporoben pa res nima smisla, ker itak nihče ne zna nobenega programa do konca izkoristit.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Me veseli, da sta se oglasila, ker je vajino mnenje (Fusion, monaco) tudi moje mnenje!

In ker sem v enem prispevku zagovarjal Vegas, naj pojasnim še to.
Bil sem praktično 'prisiljen' v uporabo Vegas-a, prvič zato, ker sem ga dobil poleg kamere, predvsem pa zato, ker mi je omogočil direktno odpiranje datotek, brez predhodne konverzije in spreminjanje velikosti (3:2- 16:9) posnetege materiala v celoti in delno. Poleg te funkcije mi je koristila še možnost preciznega sestavljanja zvočnega dela in sprotno shranjevanje kompletnega dogajanja, z vsemi prehodi in posameznimi plastmi.
Sicer pa - še vedno z veseljem uporabim tudi MovieMaker, pa čeprav moram zato delati na starem računalniku, ki ima še xp-je. Nova verzija MovieMaker-ja pa mi nekako ne 'sede'.
Verjamem, da je marsikateri drug program, ki je bil omenjen lahko boljši, bolj intiutiven in zato praktičnejši, vendar te vrste programov ne uporabljam tako pogosto, da bi kupoval še kaj drugega.

LP