Iščem, pa ne najdem - film

frenki

Pripravnik
12. sep 2007
186
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Lahko pomagaš kdaj se predvajal, glede na to, da 2-3x na leto predvajajo iste filme...

Ta: Hard rain 1998

ta: Flood! 1976

Povej, kakšni igralci igrajo, kok je film približno star, kaj se zgodi... tko ti bo(mo) lažje pomagali!

Zadnjič sem se z avtom peljal proti Zbilju in ko sem zagledal jez, sem se spomnil na ta film.
Verjamem, da je zgornji opis (zelo) slab, ampak smo v sosednji temi (iščem naslov pesmi) dostikrat našli rešitev z zelo malo detalji, pa sem probal še za film, pač nisem pričakoval takšnih komentarjev,

Drugače se ti pa zahvaljujem za pomoč.
zmaga.gif
Hard rain bi mogoče bil ta film (sem gledal trailer pa se niti slučajno ne spomnim a je to ta film ali ne), bom preveril in sporočim. Mislim, da se je malo več dogajalo v jezu - so odpirali lopute, da se ne bi porušil pod težo vode al neki podobnega. Se pa ne spomnim niti koliko je star film niti kdo igra, žal.

LP, nejc

frenki

Pripravnik
12. sep 2007
186
0
16
Ljubljana
Hvala, ta pa bi že lahko bil. Imaš 5* !

Mogoče še ta: tudi ameriški, vrtel se je na Kanalu A, igrajo moški in ženske. Gre za akcijo, ki poteka na enem sodobnem vlaku, ampak se zgodi ena pi*darija v kabini ker strojevodja polije kavo po inštrumentih. Potem gre kao vlak vedno hitreje in ga ne morejo ustaviti.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Jaz (in še očitno marsikdo) pa iščem tole risanko: risanka Zadeva je sodeč po napisih na stavbi angleškega izvora, ampak mi niti google translate ne pomaga pri prevodih naslovov in raznih komentarjev.

Any idea kako priti do angleške verzije? Moj mulo je čisto nor na tele risanke.

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.680
-525
83
Iščem film o 2.SV, ko morajo zavezniški vojaki uničiti Nemški radar, mislim da na Norveškem.

Se komu kaj sanja kateri film je to.

Lp

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Jaz pa iščem eno mladinsko nadaljevanko iz 80-ih.
Gre se pa o enem vesoljcu/robotu, ki ima obliko nekako takole kot tale Tomos masko:

FunsportR25.png

Če se prav spomnim, je lebdeč, v nadaljevanki sodelujeta še en pes in en fant. Za vsako pomoč bom hvaležen.

LP

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
prenašam post sem v pravo temo

Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Mene zanima naslov dveh filmov.

Oba sta posneta po resničnih dogodkih ... en film govori na temo, kako so se na začetku angleži preselili v novo odkrito celino Amerika ... Potem so se angleži začeli množično naseljevati, najeli so prve črnce, ki so jim služili kot sužnji, ostale tamkajšnje prebivalce (indijance) so ubijali ali jih izganjali z njihovega ozemlja ... in konec filma je nekako tako, da so se indijanci mogli sprijazniti, da kar koli so hoteli imeti, so mogli plačati, njihovega poglavarja ubijejo angleži ... nastanejo zvezne države ipd ...

Potem pa še en naslov filma, ki je posnet po dogodkih, ko so se črnci uprli, ko je ena ženska zakuhala "vojno" med črnci in belci, ker se v avtobusu ni hotela vsesti na zadnje sedeže, ki so pripadali samo črncem ... konec filma pa je, da so črnci in belci postali prijatelji, ni bilo več rasnega sovražtva itd.

Prvi je bil posnet po času skozi zgodovino, drugi pa točno po tem, kako se je vse skupaj odvijalo ...