Iščem Novega Ericssona T28S

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
men so bli prav fajn tisti cajti, kakšnih 10,11 let nazaj, ko se je začela ta manija z mobilnimi telefoni. takrat sem za vsak telefon vedel kateri je in katere funkcije ima
smile-1.gif
.. danes je pa nekaj čisto normalnega, da daš za telefon 300€ ali več in še to z vezavo 2 leti..

je bilo pa včasih veliko bolj zanimivo spremljati razvoj telefonov, saj so se takrat ustvarjali neki temelji, naprimer internet (wap), gprs, bluetooth, potem barvni zasloni, fotoaparati, itd. danes pa se v bistvu te stvari le nadgrajujejo in ni več tako zanimivo. po mojem je največjo revolucijo v svetu mobilnih aparatov naredila nokia 7650. prvi telefon z vgrajenim fotoaparatom razširljivim operacijskim sistemom symbian s60. ker takrat je bil ta telefon res nekaj novega in naprednega v primerjavi s konkurenco, naprimer ericssonom t68. danes tega več ni in v aparatih tudi po dveh ali več letih ni neke bistvene razlike

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
20€ bi pa tudi jaz investiral v enega T28
grims-1.gif

Kolk zdrži baterija?
sprasujem se.gif
Za T29 vem da je en teden skoraj, samo je bil pravi debeluh proti temu.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.661
113
O hud telefon tale T28....legendaren plav zaslonček k so mele še vse reglje zelenga (bruh)
smile-1.gif

Mel sm enga ericssona T serije k je bil isti kot tale T28 sam da ni mel tega pokrovčka ampak je mel odprto tipkovnico pa mal je bil daljši!

Res edini telefon (poleg reglje ker je bla ETAK legendarna...če ne druzga že zato ker je bil moj prvi tel.
smile-1.gif
Wap....bluetooth....plav zaslonček.....baterija za 4dni-------> stvar ki jo pogrešam pri 99,9% telefonov

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
T28S je bil res zakon. Bi ga mel še danes, če bi lahko prebavil moj dnašnji imenik...
Aja, pa na bolhi se prodajata dva nova.

LP,

Milan

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Kakšen tak bi bil tudi fajn, se mi zdi da je bil v unmu filmu Seven Pounds
tongue-1.gif

DT_62842_1.jpg

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
ksz

Če že kaj, pol je to Ericsson T39m svetlo modre barve. Še rajši pa bi nabavil Siemensa sl45, katerega pa je težko dobit, da bi bil refurbished... Je pa bil to telefon in pol!!!

Ericsson_T39_3colors_N.JPG
siemens_sl45_mp3.jpg

Nazadnje urejeno:

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Malo nostalgije ha ha,moj prvi telefon,neuničljiv btw:
nokia_1611-1.jpeg

Sorry,ne znam slike prilepit.
Lp.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Alter zgleda ne podpira jpeg končnic.

Drugače pa bi mati takoj imela nazaj Siemens C35, s katerim je imela signal v vsakem zaklonišču. Samo da bi omogočal sprejemanje MMS, pa bi blo.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.475
449
83
T28 je bil res nekaj posebnega. Kot leta kasneje Razr V3 (ne me linčat zaradi te primerjave), potem pa že zmanjka.

Jaz ga sicer nisem imel, v spominu pa mi je ostal R380s:
r380s_trio.jpg

Izvrstna zadeva, žal pred časom. In kako je folk gledal, ko si odprl telefon, izvlekel čačkalico in napisal sms ali poslal mail (preko CSD, seveda)
shocked-1.gif

Prav tako zakon mi je bil R320s:
g25b.jpg

Še danes mi je žal, da sem ga prodal
redface-1.gif

Nazaj na temo: avtor z refurbished modelom ne bi zgrešil popolnoma nič. Razlike od "novega" (ki je 8 let zaprašen in pozabljen ležal bofsigavedi kje) ne bo opazil.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
jz bi tut sl45
:O

Danes sem ga kupil za 30 eur.
cheer.gif
Sem avstrijskemu ebayjovcu predlagal 30 eur, namesto 50 eur, kot je mel kot kupi takoj, pa se je strinjal. SL45 pa kot nov,zelo malo rabljen, brez prask itd.. Z vso opremo in embalažo.Nemški ebay pa jih ima za 60eur+ ...

Zaj pa morem le še en stari pc z com portom in win98/xp najt, da ga flešnem, da bo podpiral 1Gb spominske.
evil.gif

Mission impossible
grin1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.661
113
O nostalgija....zdei sm se spomnu R520m sem mel! jao jao vse bi dal za at fon
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.189
9.817
113
Tudi sam sem malce mahnjen na te stare zadevce.
Sam imam doma tri ''oldtimerje'', en je star 10+ let, druga dva pa 9-10. Enega sem obdržal svojega, enega kupil na Bolhi, tretjega pa na Ebayu.
Kdor res hoče te stvarce (predvsem, če so to takrat zelo dragi modeli in temu ustrezno redkejši) mora precej pohiteti. Sam sem za svojega dal 2 leti nazaj cca. 25 EUR in jih je bilo kot peska, danes zgolj par in temu ustrezna je tudi cena. Tako da, je to že investicijo, tako kot umetnine. Starejša kot je, dražja je.
aplauz.gif

Kar se tiče Ebay-a je treba predvsem pazit kako je ''obnovljen''. Namreč večinoma imajo stvarce poceni OEM ohišje, kar se pozna. Seveda, če si natančnen
grims-1.gif

Tako da, kdor hoče kaj takega je moj nasvet naslednji. Slediš bolhi vsak dan in morda boš imel svinjsko srečo in dobil tako stvar za drobiž. Seveda bo spraskan, itd. ampak bo pa original (vsaj običajno). Če to ne gre, greš na Ebay in imaš dve možnosti. Ali v UK in DE kupiš takega s škatlo, vendar so temu ustrezne tudi cene (vsaj 2-3x višje od tistih iz HK), ali pa greš na HK in kupiš obnovljenega. Običajno dobiš zraven zgolj baterijo in polnilec. Pa računaš še na carino, čeprav moj oldtimer je prišel čez brez
cheer.gif
.

Pa veliko sreče pri nakupu. Vsekakor te stvarce zbudijo malce nostalgije v tebi in sedaj so v primerjavi s takrat res poceni. Je pa res, če jih uporabljaš za vsak dan, da doživiš skoraj vsak dan eno od slednjih reakcij. Oseba te pogleda, kot da si največji klošar, ker si ne moreš privoščit novejšega GSM-a za 1 EUR
grin1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jaz sem tudi fan teh starih naprav... in, kot otrok ko dobi svoj prvi avtocek sem ene 2 leti nazaj kupil eno 8850 od SLO privat prodajalca.. kao obnovljena, izjemno lepa, blablabla, tudi cena je bila takrat cca 80-90€ ... Pa sem si mislil: "ajde, ce je res lepa bom pa reskiral..."

No, prvic, ko sem jo prijel je odpadel zadnji crn del, pod katerim je antena.. in pa zaslon je imel hudicevo slab kontakt, tako da slike prakticno ni bilo in pa zaradi odpadajoce plastike ni bilo valda signala..

In po tej slabi izkusnji sem se zeeeeeeelo ohladil za nakup takih naprav. Saj se bojim ponovnega natega. Bi pa takoj imel eno res lepo 8850 za backup.

sad

Guru
24. avg 2007
21.189
9.817
113
Pri nas se kupuje telefone zgolj fizicno, da ga prej pregledas, ker imas take nategatorje, da te vse boli.

Ti kar nabavi na ebayu iz hk in sanse da bos nategnjen so minimalne. Seveda kupi od dobrega prodajalca. Sam sem bil do sedaj vedno zadovoljen.