Citat:
Uporabnik damci pravi:
razumem 90%, govorim cca. 80%
odvisno, po mojih izkunjah pri iskanju dela in razgovorih v AT je bilo tako, da v kolikor to delovno mesto ni zahtevalo eksterne komunikacije s strankami, znanje nemščine ni bilo ekstra pogojeno. So pa tudi IT podjetja, kjer je uradni jezik v podjetju ANG.
oo pozdravljen damči...
sem pri tebi kupoval karte za navigacijo za bmw, dobrodošel na delu v jodlariji...
dečki ... meni teče že 9 leto gor... niti sekunde ne obžalujem da delam gor...
mojha služba je sicer totalna specifika saj delam od doma...
malic ni,... prevoza na delo tudi ne je pa zato 13 in 14 plača ... plače so vsakega 1 ga... vsak mesec ti plačujejo v sklad za odpravnine tako da če te odpustijo sigurno nekaj dobiš
damči... odpovedal sem se otroškemu dodatku in dobil sem ga gori... plus dodatek za mlade familije...
ne bom o številkah ampak bil sem zelo zadovoljen
pogoj pa je da živite na enem naslovu
če živiš ločeno ne dobiš nič....
avstrija zanekrat ostaja moj kruh in zaradi strahu pred duplo obdavčitvijo sem svoje stalno prebivališče odnesel gor!
to ima svoje prednosti... na primer imam at vozniško... kar je velika prednost saj mi v slo ne odbijajo točk
slo vozniško sem seveda obdržal in jo kažem v at...
tukaj imam začasno prebivališče in to je to ... pa se lahk cigani v lj ki so me prisilili da sem šel delat ven slikajo... imajo pa od mene več kot da bi bil tukaj zaposlen kr plačujem več ddvja in tudi več trošim ker enostavno imam več...
takšno plačo kot jo imam gori bi tu lahko samo sanjal...