Išče se: ultimativna slovenska cesta

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik MaverickT pravi:
Ne, razmišljam o tem, da bi vsak teden za vikend prevozil eno izmed cest in napisal potopise za na alter. Nekako je treba oživljat vsebinski del
smile-1.gif
.
No, če boš kaj v naših koncih mutil, gremo lahko skupaj okoli pogledat. Če se bo pokazalo kaj časa
rolleyes-1.gif
.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Meni je cesta od Nove Gorice do Sezane odlicna.. prometa zelo malo, brez lukenj ter ravno prav hitri ovinki. Ce pa me na hitro prime pa zavijem z Iga proti Kurescku, cez Zapotok ter do Turjaka, potem pa umirjeno proti Ljubljani.

Drugace pa Ljubelj tut ni slab.. le da se meni zdi, da je na slovenski strani cesta odlicna, vendar prekratka. Ko prides cez mejo je nekaj km totalno razsuta, potem pa se zacnejo lepi ovinki:)

Nazadnje urejeno:

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Citat:
Ker vem, da je tukaj ogromno ljudi, ki se radi kam zapeljejo in jim ni škoda dat bencina za kakšen kilometerček več me zanima, katere slovenske ceste se vam zdijo najboljše za pošiljanje vaših jeklenih konjičkov na "pašo"? Bodisi za civiljenje pnevmatik ali pa navadno relaksirano vožnjo v kateri se uživa.

a te je policija najela?
confused-1.gif

saj nisem nor da ti bom javno povedal kje se ganjamo
stupid-1.gif

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Te ceste bi sedaj rad vrisal na eno karto. Ima kdo kakšen pameten PDF slovenskega zemljevida merila nekje 1:160000, oz če ima kdo idejo kako to naredit - razen da si vzamem 2 uri ter na geopediji printscreenam ko bik ter nato slikce skupaj zlepim
smile-1.gif
.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
www.kje.si. Dolpotegni program Quo.Tu najdeš karto v merilu 1:250.000, ki jo lahko sprintaš na A4 ali pa na A0 format.

Mene pa zanimajo predvsem makadamske ceste. Odkar so "uničili" tisti kos med Dvorom in Laščami, nekako ne najdem pravega "poligona".

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Bodo to poti za avtomobilista ali tudi za motoriste? Če bo tudi za drugo, potem se javim za testnega oglednika.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Lavamund - Golica (tam pri dravogradu)
Vsaj raj za motoriste
Pazi na avstrijske radarje

Točno to!
Nora cesta s temi nagnjenimi ovinki!!
cool-1.gif

In omejitvijo 70 km/h za enosledna vozila. Avtomobili lahko vozijo 90 km/h.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Sem napisal tudi za relaksirano vožnjo v kateri se uživa... Se pa strinjam, da če hočeš divjat potem greš na dirkališče in to podpiram.

Eh, ti kr priznaj da ti je dobr ko na neki taki cesti vse škriplje in smrdi od gum pa bremz, mašinca se navija do blokade, medtem ko prehitiš kake kolesarje ki sopihajo v klanec
evil.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.750
113
kod Džej-Zija
ksz

Dobra cesta mi je Ljubljana - Litija - Hrastnik, samo rabiš kar srečo, da ne nabašeš na kakšnega penzionerja pred sabo. Fenomenalna je Brod na Kolpi - Ljubljana, po možnosti ponoči. Takih dolgih ovinkov ne srečaš vsak dan. Tudi Vinica - Črnomelj in potem naprej proti Žužemberku ni slaba, samo prejšnji ne seže do kolen. Manjkajo tisti dolgi ovinki. Sicer pa tudi od Jesenic proti Kranjski Gori ni slaba, tisti dvojni S ovinki so zakon. Pa na italijanski strani cesta Predel - Trbiž, še posebej je fino, da je tu skoraj povsod omejitev 90.

Poročaj, kako se ti bojo dopadle z novim avtom zgornjega srednjega razreda.
evil.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ
Velenje - Črna na Koroškem čez en hrib.

tole sem ravno v soboto peljal (do Iverčkega jezera - Kotlje pri SG-ju) pa mi cesta tudi pod razno ni bila všeč...totalno nepregledna (ovinki so bili res)....lokalci vozijo 70 km/h, prehitevaš pa zelo težko....tako da...preveč prometna (in zaprta) da bi lahko užival v vožnji.

Ne govorita o isti cesti: mtl govori o cesti Šoštanj-Zavodnje-Črna na Koroškem, katera je prava gorska hitrostna preizkušnja z odličnim asfaltom, medtem, ko si ti imel (ne)srečo pasti na cesto Slovenj Gradec-Kotlje-Ravne na Koroškem, katero so sicer nekaj popravljali, a še zdaleč ni to to.

LP,

Milan

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
meni sta daleč najljubši cesti Podgora - Trebija - Žiri, tudi obratno (v eno smer navzgor, v drugo navzdol), ampak preferiram večerne ure, ko tudi ni toliko prometa. cesta lepo široka, da lahko linijo pelješ po svojem pasu in to zelo hitro.
wink-1.gif

potem, recimo, ena mojih ljubših je tudi cesta Bohinj - Bled, in pa seveda - Vršič, samo žal ni dovolj močnega avta za v klanec ...
redface-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.707
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

pa naprej po dolini Soče preko zidanega mostu, idrije, Logatca, Vrhnike nazaj proti LJ (če pač tam začenjaš).

.

Zidanega mostu: je teh mostov več? jaz vem samo za tistega ob sotočju save in savinje. Najbrž si mislil most na soči
wink-1.gif

mtl: imaš tisto "veternico" za divjad ali kaj drugega
rolleyes-1.gif

KJe kupiš koliko stane....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.707
113
pri taščici
Dvor- lašče ne poznam. Misliš Velike lašče?
Tam imaš en odsek makadama do Lužarja - cca 2 km na relaciji Velike Lašče Nova vas