A si ti sploh prebral moje sporočilo, kjer sem pojasnil medicinsko ozadje 99% t.i. čudežnih ozdravitev? A dejansko poznaš kakšen princip ozdravitve, ki ga medicina ne bi znala pojasniti?
I guess not.
Kar pa se tiče raznoraznih osebnih anekdot in zgodbic, se raje ne bi spuščal v te vode. Parkrat sem šel v RL vrtati malo globlje in slejkotprej naletiš na bodisi napako v komunikaciji (večinoma po krivdi zdravnika), bodisi na napačno razumevanje diagnoze in pojasnila s strani pacienta. Poškodbe hrbtenice so delikatna zadeva. Dokler je pacient v spinalnem šoku, si nihče ne upa napovedovati izida in kdorkoli ga je, je bodisi ravnal narobe ali pa je bil narobe razumljen. 100% gotov pa sem, da če je šlo za mehansko okvaro hrbtenjače (ne hrbtenice, kakor si napisal... že tu je bistvena razlika), ta oseba ne bo NIKOLI več hodila. Fizična prekinitev živčnih snopov v belini hrtenjače je (zaenkrat in/ali po naravni poti) vedno ireverzibilna.
Takšnih zgodbic je na stotine in vsi so sveto prepričani o svojem prav (podobno kot ti) in se niti ne trudijo poiskati dejstva.
O dednosti je znanega že precej. Imamo tudi prototipe bolezni, ki imajo on/off stikala in za katere točno vemo, kako in kdaj se dedujejo. Lahko zviješ jezik? Ga tvoja starša oba ne moreta? Well, posvojen si. 100% (reda radi obstajajo izjeme, ampak so one-in-a-million in potem smo spet pri loteriji). In podobne stvari...
Sicer pa ti povem, da je tvoje znanje genetike precej pomanjkljivo in najpomembneje - zelo za časom.
Zakaj si se ognil odgovoru na moje direktno vprašanje? Še enkrat:
Citat:
Povej mi eno stvar na velikostnem nivoju od 1E-9 metra do 1E+9 metra, za katero niso pojasnjene fizikalne osnove in kjer nas trenutno pri razvoju ne ovira samo nezadostna računska moč za ustrezne simulacije.
A ti resno misliš, da bodo v prihodnosti odkrili neke izjemne novosti, ki bodo pomenile revolucijo na velikostni skali človeka? A imaš vsak kakšen indic, ki bi namigoval na to?
Govoriva o revolucionarnih stvareh, ki spremenijo naše osnovne poglede. Človeško telo (vključno z zavestjo) lahko enostavno pojasniš z biokemijo 19. stoletja. Samo preveč kompleksno je za celovito razumevanje v tem trenutku.
Kot je običajno v teh debatah, pa imajo o inferiornosti moderne znanosti največ povedati ravno tisti, ki jo najslabše razumejo.