kaloriferjest sem pa pisal o ir panelu in ir grelcu. in dvomim, da oba enako hitro ogrejeta prostor. kalorofer sem dodal za ocitno razliko.
kaloriferjest sem pa pisal o ir panelu in ir grelcu. in dvomim, da oba enako hitro ogrejeta prostor. kalorofer sem dodal za ocitno razliko.
Kako pa ir panel ve kaj je beton in kaj ni?To je res, to razliko da kalorifer greje prvenstveno zrak, ir panel pa beton pa preko njega zrak.
Se pravi da kalorifer segreje prostor hitreje, ampak kratkoročno, ir panel pa počasneje pa to dalj drži. V neki časovni točki pa se oba izenačita.
Račun za energijo bo enak ne glede na to kaj izbereš. Prihraniš lahko samo s klimo, ampak to si rekel da odpade.... da se ne skrene preveč na humorno stran, trenutno še neizolirana veranda cca 6m2 tlorisa, skupna kubatura cca 18m3. S čim bi jo ogreval, da ne bo račun za energijo prevelik? Klima nima smisla, razmišljal sem stenski IR panel cca 500w, ali pa električno talno gretje (na izolirana tla). Glede na to, da je veranda in posledično izgube zaradi vrat večje, še kakšna ideja?
Kupi, kar je bolj poceni. Kupi najcenejši kalorifer, npr ta za 10€:... da se ne skrene preveč na humorno stran, trenutno še neizolirana veranda cca 6m2 tlorisa, skupna kubatura cca 18m3. S čim bi jo ogreval, da ne bo račun za energijo prevelik? Klima nima smisla, razmišljal sem stenski IR panel cca 500w, ali pa električno talno gretje (na izolirana tla). Glede na to, da je veranda in posledično izgube zaradi vrat večje, še kakšna ideja?
... da se ne skrene preveč na humorno stran, trenutno še neizolirana veranda cca 6m2 tlorisa, skupna kubatura cca 18m3. S čim bi jo ogreval, da ne bo račun za energijo prevelik? Klima nima smisla, razmišljal sem stenski IR panel cca 500w, ali pa električno talno gretje (na izolirana tla). Glede na to, da je veranda in posledično izgube zaradi vrat večje, še kakšna ideja?
... da se ne skrene preveč na humorno stran, trenutno še neizolirana veranda cca 6m2 tlorisa, skupna kubatura cca 18m3. S čim bi jo ogreval, da ne bo račun za energijo prevelik? Klima nima smisla, razmišljal sem stenski IR panel cca 500w, ali pa električno talno gretje (na izolirana tla). Glede na to, da je veranda in posledično izgube zaradi vrat večje, še kakšna ideja?
ker je to veranda na vhodu bajte, v bistvu štrli iz bajte, in nimam kam dati zunanje enote.ker?
klima brez zunanje enote?ker je to veranda na vhodu bajte, v bistvu štrli iz bajte, in nimam kam dati zunanje enote.