Kolker sem razbral iz vseh odgovorov je to dobro samo, če si direktno pod panelom. Kar je za mene popolnoma ok, ker bi potreboval samo dogret pisalno mizo, ker se dela od doma in kadar se sedi paše imeti mal bolj toplo kot drugače po celi bajti...
Tudi temp. senzor bi dal morda na mizo, zato, da se ne bi panel trudil ogret "cele bajte".
Ima kdo tako zmontirano?
Gledam ko kombinacijo;
SunDirect IR grelna plošča Pe1000-Plus | mimovrste=)
Infrardeča grelna plošča Sundirect PE1000Plus deluje z močjo 1000 W in je sposobna zagotoviti zdravo, varno in varčno ogrevanje z življenjsko dobo do 30 let. Zahvaljujoč se enostavni montaži plošča ne zahteva nobenih stroškov vgradnje in vzdrževanja. Ker z ogrevanjem ne dvigujejo prahu, imajo te...www.mimovrste.comSunDirect termostat Smart 1.0 | mimovrste=)
Sundirect Smart 1.0 je brezžični termostat, zasnovan za delovanje v kombinaciji z infrardečimi grelnimi ploščami Sundirect serije Plus, s katerimi se poveže direktno, brez vmesnikov. Ker deluje na baterije, je lahko prostostoječ in ga uporabljate kot daljinski upravljalnik ali pa ga pritrdite na...www.mimovrste.com
Hvala!
Hvala za nasvete saj mi je bila zamisel, kako bi zimsko sonce izkoristil v toploto v stanovanju,kot vidim je bila samo zamisel ki pa ni uresničljiva.Kdor ne vpraša ne dobi odgovora.Imam Ekosen, ce ni druge alternative je to ok, boljs kot peleti v kaminu za tisto kar rabim, mam klimo sam boljs polovica ne prenese pihanja pa sem dodal ir Je pa ogrevanje na ir drago, oz.med drazjimi. Odsvetujem, ce imas kakranokoli dobro alternativo (vcasih je ni) ir preskoci.
Sigurno je kupila neke kitajske in ne od ekosena.Prijateljica je lani investirala 10.000€ v IR panele. Stanovanje je z njimi ogrevala en teden, pogledala porabo elektrike in raje naročil 1500l kurilnega olja.
Grelec v bojlerju priklopis.Hvala za nasvete saj mi je bila zamisel, kako bi zimsko sonce izkoristil v toploto v stanovanju,kot vidim je bila samo zamisel ki pa ni uresničljiva.Kdor ne vpraša ne dobi odgovora.
Hvala vsem
Lp
Je, pa ima prodajalec paneliv zaposlene boljše tržnike kot je onA te ni za nasvet vprašala ?
Ce koga zanima: 8 komadov ir, vsak 1050w, plus kontrolerji plus internet krmiljenje in podometna montaza na strop, cca. 120m2, je prisla lani spomladi pod 5k. Primorska, neizolirana vikend bajta, gretje marec 2023 cez 400eur. Tako da imate obcutek. TC bi dal pa ne grem razbijat niti tal niti radiatorjev razpeljevat, zato napisal da ni alternative. Kamin pa ni bi pokril cele bajte pa vent bi bil, klime pa imam in so ok samo pihanje ne lezi pa skoz morjo laufat ce ne se takoj shladi.
Itak 8kw panelov v podhlajeni bajti lahko pozgejo do jurja na mesec elektrike.Ce koga zanima: 8 komadov ir, vsak 1050w, plus kontrolerji plus internet krmiljenje in podometna montaza na strop, cca. 120m2, je prisla lani spomladi pod 5k. Primorska, neizolirana vikend bajta, gretje marec 2023 cez 400eur. Tako da imate obcutek. TC bi dal pa ne grem razbijat niti tal niti radiatorjev razpeljevat, zato napisal da ni alternative. Kamin pa ni bi pokril cele bajte pa vent bi bil, klime pa imam in so ok samo pihanje ne lezi pa skoz morjo laufat ce ne se takoj shladi.