IPhone v Sloveniji?

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Že dalj časa se sprašujem, zakaj se IPhone v SLO uradno ne prodaja?
Ali je sploh še kakšna država v EU, kjer IPhone prav tako NI naprodaj?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Slovenija je za iPhone premajhna. Tako Apple pravi..

Vem pa, da je nekje na Apple strani seznam vseh držav, kjer se da kupit iPhona... Malo prebrskaj
wink-1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
očitno smo za appla premajhni
frown-1.gif

pri nas bi morda uporabljalo 10.000 uporabnikov iphona (če?) ker nas je malo, za njih je to malo očitno ker npr v angliji ali kakšni večji državi uporablja večje mesto čez miljon uporabnikov iphona
smile-1.gif

se jim ne splača niti pogodbe sestavljat za nas - očitno si lahko to tudi privoščijo.

sicer pa če pogledamo hrvaško - oni ga imajo samo zato, ker imajo T-MOBILE operaterja pri njih, ker tmobile in vodafone imata sklenjeno pogodbo z applom.

čudno se mi pa zdi, da je naš simobil od vodafona vendar ne prodajajo iphona...verjetno je razlog zgoraj naveden
smile-1.gif

močno verjamem, da bomo še par let ali celo več bili brez uradnega iphona pri nas
frown-1.gif

lp

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Ne, saj ni problem v tem, da ga ne bi mogel kupiti.

Bolj me zanima tisti RAZLOG, da ga pri nas ni.

To, da je SLO premajhna je preveč za lase privlečena. Zakaj pa potem postavljajo APPLE cornerje, in prodajajo IPOD-e, IMace, ipd...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Apple je postavil določene pogoje, pod katerim hoče, da se iPhone prodaja na trgu, pa se SLO operaterji niso strinjali. No, M@ in S!, ker gresta by the book. Kakšni so bili pa pogoji, je bilo pa že 1x napisano (neke finance so ble vmes
grin1.gif
).

Kaj točno, pa ne vrjamm, da ti bosta hotla Coolpower in Borovnica odgovort (pač, poslovni razlogi)..

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Res je... to da je Slovenija premajhna je navadna izmisljotina... ker je cel kup manjsih drzav... ce ne po ozemlju, pa po razsirjenosti mobilne telefonije oz. stevilu uproabnikov ...

Pomoje je bolj problem SAZAS... ker pogoj za prodajo iPhone-a je tudi polno delujoc iTunes Store (ceprav sem gledal, pa ima recimo Hrvaska tudi zgolj AppStore - samo apliakcije za iPhone in iPod Touch, glasbe pa ne) ... lahko pa je tudi se kaksen drug razlog...

Tukaj je na voljo seznam drzav, kjer se uradno prodaja... >> http://www.apple.com/iphone/countries/ in med njimi se najde gotovo kaksna manjsa drzava (recimo Luxembourg s cca. 400.000 prebivalcev, Liechtenstein s priblizno 35.000 prebivalci, Malta s cca. 400.000, Mauritius z dobrim milijonom, Macao s cca. 450.000 prebivalci, Ameriški Deviški otoki z dobrimi 100.000 prebivalci...

Uproabnikov iPhone-a pri nas pa je glede na dejstvo, da se uradno ne prodaja, kar veliko...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
ja to sem jaz slišal od enega uslužbenca pri M@, da je zaradi velikosti naše države
smile-1.gif

no sicer pa itak je verjetno več razlogov zakaj ne.

si kdo upa pisat na appla in jih vprašat kakšne pogoje imajo? :p

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Upam, da ga nikoli ne bo pri nas uradno. Vsaj ceno obdrzi, ne pa da zjebejo celo sceno z dumpingom.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Cene se prilagajajo svetovnemu trgu in dokler bo trg uvoza držal ceno, bodo tudi pri nas dragi telefoni.
Ga pa pomoje ni junaka, da bi ga vzel pri tušu za 399€ in plačeval 24x50€, pa potem telefon prodal za 500€ (3gs)..
grin1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Bo, ko bo, če ne bo pa ne bo.

PS: Simobil ni od Vodafone-a... če bi bil, bi že imeli iPhone. Spadajo pod Mobilkom (http://www.mobilkom.at/), ki pa tudi nima iPhone-a.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
iPhone v Sloveniji ni prisoten zato ker bi bili problem operaterji. Kolikor jaz vem Apple spoh ni začel zaresnih pogajanj s katerim koli operaterjem, vem pa, da so se za iPhone operaterji konkretno zanimali. Edina "zarota" je ta, da se niti Simobil, niti Mobitel ne želita prodaje iPhonea lotiti na takšen način, kot to dela Tušmobil. Ali bo zadeva povsem porihtana, tako kot je povsod po svetu ali pa iPhonea ne bo.

Moja ocena je, da bo iPhone prišel v Slovenijo in sicer preko obstoječe prodajne mreže Applea ter preko (vseh) operaterjev, ko se bo Apple globalno odločil, da se ne gre ekskluzivnih dogovorov s posameznimi verigami operaterjev.

Nekdo je že napisal, zakaj imajo iPhone Hrvati. No, ne bi ga imeli, če ne bi imeli T-mobilea. K njim je prišel zato ker se je z Appleom zmenil T-mobile. Apple pač gre v dogovore z velikimi operaterji, ki so prisotni v več državah in lahko tako z enim dealom dosežejo zelo velik trg. Slovenija je tako majhen, da se jim z njo posebej realno ne splača ukvarjati.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.690
6.459
113
Mogoče pa so se operaterji ustrašili množice iPhone uporabnikov, ki kot pijavke zasedejo vse prenosne kapacitete baznih postaj.
grims-1.gif

AT&T ima hude težave z delovanjem omrežja, vzrok pa naj bi bil ravno iPhone. Podatkovni promet naj bi se jim v zadnjih treh letih povečal za 4932%.

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Kakorkoli že tole obračamo, mi ni jasno.
V primerjavi z ostalimi evropejci smo de facto drugorazredni uporabniki, po IPhone pa moramo hoditi v tujino, kot v davnih 80.-ih letih kontrabant po riž in kavo.

Balkanski evropejci!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik baufix pravi:
Kakorkoli že tole obračamo, mi ni jasno.
V primerjavi z ostalimi evropejci smo de facto drugorazredni uporabniki, po IPhone pa moramo hoditi v tujino, kot v davnih 80.-ih letih kontrabant po riž in kavo.

Balkanski evropejci!

Lej, toliko nas je, kot 1/4 Manhattna v nedeljo. Apple ima svoj režim, po katerem posluje, amen. Ponosni smo na to, kako smo samostojni, kako nas veliko korporacije niso popapale in evo, to je pač del davka na to. Če mene vprašaš, sprejemljiva kolateralna škoda. Odpelji se na izlet v Italijo, popi kapučino, kupi telefon in stvar rešena.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Pa kakšna škoda a ste blesavi? Za kos elektronike je škoda? Če ste je tak potrebni se zapeljite čez mejo, Hrvaško, Italjansko ali pa Avstrijsko... Če pa ste dovolj sposobni pa probajte kar na bolhi. Amen

Nagradno vprašanje: Za koliko pa mislite da bo iPhone ČE seveda sploh bo v akciji? Naši operaterji še ostalih GSM aparatov niso sposobni dati po normalni ceni kaj šele velecenjenega iPhona. Raje kot da čakate na kost zato da boste ob 24 mesečni vezavi dobili iphona 50€ ceneje, ga kupite na bolhi SEDAJ in to za celih 50€ več kot bo v akciji čez 2 leti.

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ja pa kaj še. Zakaj pa pri ipodu ni potrebno baterije vn snet? Dokler servis to naredi brezplačno, je popolnoma OK,tako da ta razlog je malce za lase privlečen.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ta razlog je res malce za lase privlecen... Se cel kup drugih naprav je, kjer uproabnik sam ne more odstranit baterije... Recimo Garmin Nuviji ... pa razne rocne ure... pa iPod Touch oz. cela serija Apple-ovih iPodov ... pa se kaksni drugi MP3 predvajalniki... pa recimo nekateri notebooki ...

Res so neke direktive take... vendar naj bi bilo tako, da ce baterijo lahko odstrani servis, da je OK... In to v vecini teh primerov lahko naredijo...