iPhone OS 4.0

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
S stalisca razvijalca in Appla (razvijalec potegne 60%, ostalo Apple) - cista zmaga ! Takih interaktivnih reklam se ni, ne gre le za banner. Kdo pa nebi "sodeloval" pri reklamah, ponujenih na tak nacin.

Ko pa pogledas malo objektivno, da gre za cisto zapravljanje clovekovega casa in da obenem se potegnes denar iz njega, pa se vprasas kam gre ta svet. Res priporocam ogled Dice 2010 videja in konceptov.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Čas bo pokazal svoje... kaj dejansko pomeni teh "60%" še nihče ne ve. Trenutno imam v eni aplikaciji reklame in to prinese cca. $10 na mesec. Če bo applovih 60% preseglo ta znesek, je zame pozitivno. Za uporabnike bodo pa nove reklame definitivno boljša uporabniška izkušnja od trenutnih.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Evo, boljša uporabniška izkušnja. Pri reklamah.
hysterical-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
To je res... ampak govorim iz razvijalskega stališča. Na dolgi rok nihče ne bo delal aplikacij zastonj. Variant je več:
1.) Naredi plačljivo aplikacijo in po svojih najboljših močeh poskrbi, da je ne bodo skrekali (kar se večini slovencev zdi povsem normalno)
2.) Naredi free aplikacijo in poskusi zaslužiti nekaj malega (ali velikega) z reklamam
3.) Naredi free aplikacijo za nekega naročnika, ki mu jo plača... naročnik pa sam poskrbi, kako mu bo aplikacija koristila
4.) Naredi free aplikacijo za lastno promocijo (ampak to gre samo na kratek rok)
5.) Naredi free aplikacijo z omejitvam in v njo vključi in app purchase za odklepanje funkcij
6.) Verjetno obstaja še kaj drugega...

Kaj bi imel ti raje? Aplikacijo za plačat par € in brez reklam, ali free aplikacijo z reklamam?

Jaz ti lahko povem konkretno za tisto aplikacijo, s katero sem dobil cca. $10 na mesec z reklamam. Uporabnikov je bilo 4000, od tega je bilo 2/3 REDNIH uporabnikov... dal sem jim možnost proti plačilu izklopiti reklame. In koliko od teh uporabnikov misliš, da se je odločilo za to opcijo? DVA!!! Sedaj pa preračunaj to v procente in boš ugotovil, da nekaj ne gre skupaj.

Pač so v določenih situacijah reklame nujne, da se zadeva sfinancira... in če maš v tem primeru na izbiro uporabnikom bolj prijazne reklame, to res ni slaba stvar...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Če bi plačilo funkcioniralo tako, da lahko plačaš preko računa pri svojem operaterju, potem bi si jaz marsikatero stvar nabavil. Sicer se pa strinjam, če je situacija taka, pač zadevo financiraš z reklamami.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Symbian še nikoli ni dobil kaj novega s SW updateom... mogoče pa res bo (ampak to so špekulacije).

narobe. tak iz glave se spomnim n95 updatea, ki je vlkopil funkcijo autorotate in e71, ki je dodal internetni radio in mail 4 exchange. pri vsakem updateu so zraven nove funkcionalnosti, sam tega ne obešajo na tako velik zvon, ker glavne funkcije (like a2dp, multitasking, bt izmenjava datotek, snemanje videa, ... ki ga imajo že vsi telefoni razen ajfona) delujejo že v štartu. ne se slepit s ajfonovo nadmočjo(ki to ni). imajo le zelo dober marketinški oddelek.
btw. moj naslednji telefon bo najbrž ajfon in upam da bodo do takrat omogočli funkcije, ki jih na svojih telefonih uporabljam že 5 let in več.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Symbian še nikoli ni dobil kaj novega s SW updateom... mogoče pa res bo (ampak to so špekulacije).

narobe. tak iz glave se spomnim n95 updatea, ki je vlkopil funkcijo autorotate in e71, ki je dodal internetni radio in mail 4 exchange. pri vsakem updateu so zraven nove funkcionalnosti, sam tega ne obešajo na tako velik zvon, ker glavne funkcije (like a2dp, multitasking, bt izmenjava datotek, snemanje videa, ... ki ga imajo že vsi telefoni razen ajfona) delujejo že v štartu. ne se slepit s ajfonovo nadmočjo(ki to ni). imajo le zelo dober marketinški oddelek.
btw. moj naslednji telefon bo najbrž ajfon in upam da bodo do takrat omogočli funkcije, ki jih na svojih telefonih uporabljam že 5 let in več.

Mail 4 Exchange je bilo mozno namestiti na Nokio E71 ze takoj na zacetku... V bistvu je bila na voljo ze prej za prejsnje modele...

Je pa iPhone prvi telefon (vsaj jaz ne poznam drugega), kjer imas lahko nastavljenih vec Exchange push racunov... Jaz sem danes nastavil vse 4 mail racune, ki jih uporabljam ... in vsi so sedaj "push" (prej na OS 3.x sta bila dva "push" in dva "pull" na 15 minut)... 2 Exchange racuna, en Gmail racun in en MobileMe racun ...

Prej mi je recimo uspelo edino na Nokii nastavit dva pushmaila s tem, da sem uproabil za enega Mail 4 Exchange, za drugega pa placljivi program RoadSync ... Se mi zdi, da sem to imel nastavljeno na Nokii N95 8GB in potem kasneje na Nokii E71 ...

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Je pa res, da ko se je aktiviral MMS na iPhone-ih prve generacije, je baterija bila prazna precej prej, kot brez tega...
Za 3.1.2 obstaja patch, ki omogoči native mms in tethering prek bt in kabla, ki ne poveča porabe baterije...preverjeno deluje odlično
wink-1.gif

@Mikrohard: A je v novem Mailu mark all as read?