iPhone 7

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Hejterji ste se vpiknili v slušalke.

Potem se je ocitno celi internet spreobrnil v hejterje, ker ga ni clanka in debat, kjer je to skorajda edina stvar, ki se izpostavlja in o kateri se govori. Kako nebi, ce je vse ostalo zeeehhh. To kar so naredili s slusalkami je tipicni primer dont fix it if it aint broken

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik NoteThis pravi:

Že res, da DRM ni nič novega, ga pa v glasbi skoraj da ni. In ni moja poanta v kopiranju analognih/digitalnih signalov o čemer si govoril. Poanta je bila o poslušanju.

DRM je v glasbi zelo razširjen. Res pa da je v upadu, ker se trendi glasbe selijo iz kupovanja pesmi/albumov, v streaming servise. Samo streaming servisi imajo večinoma DRM zaščiteno vsebino. Vsebina se že sedaj dekodira na telefonu. Ne ven, zakaj bi to delal na slušalkah?

Citat:
Uporabnik NoteThis pravi:
In govoril si tudi o zunanjih DAC. Če ga že imaš doma, je možnost, da ne bo deloval na Iphone7 (licenciranje Lightning naprav) kot ne delujejo cheap kitajski kabli. Torej, lahko da bodo na izbiro samo DAC-i podprti s strani Appla. Enako s slušalkami (integriran DAC).

Kot DAC nisem ciljal na samostojno enoto, ampak bolj na slušalke, ki bi imele vgrajen boljši DAC, kot tisti, ki je vgrajen v telefon.

Če priklapljaš preko žice, je že do sedaj bil lightning edina opcija, če si želel iz iphone-a dobiti digitalni signal. Saj drugih digitalnih konektorjev nima. To da morajo biti lightning kabli certificirani tudi ni tako napačno. Samo poglej, kaj se dogaja s poceni kitajskimi USB-C kabli, ki uničujejo telefone. Pri bluetooth pa itak rabiš DAC v slušalkah, ker se prenaša digitalni signal.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Success pravi:
Sam imam iPhone že od 3G - generacije. Res mi gre že na živce, ko ga dam ven iz žepa na mizo, se kar nekaj ljudi obregne v njega kao kaj se hvališ da imaš iPhona..

Haha, pa še prav imaš. Čudno je le, da ljudje še DANES tako mislijo.

Sicer je pa to neizpeta pesem (z repeat funcijo, za vsak slučaj
evil.gif
)

NOTE: Avtor besedila NI uporabnik iDružine, niti ne vozi VW, niti nima 1 mio na računu. Kljub temu pa je član foruma Alter.
Awesome, kajne?
evil.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Potem se je ocitno celi internet spreobrnil v hejterje, ker ga ni clanka in debat, kjer je to skorajda edina stvar, ki se izpostavlja in o kateri se govori. Kako nebi, ce je vse ostalo zeeehhh. To kar so naredili s slusalkami je tipicni primer dont fix it if it aint broken

“If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses.”

Henry Ford

Govori se pa o slušalkah, ker je to najbolj kontroverzna sprememba. Ostalo je pa zgolj evolucija.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Hejterji ste se vpiknili v slušalke. ...

Jaz sem sem vpiknil v slušalke. Nisem hater ampak iphone uporabnik. Pač mi ta sprememba ni všeč oz. se mi ne zdi korektna.Č se že gredo take zadeve, naj bi zraven ponudili serijsko brez žične slušalke! Da sem pa prisiljen v nakup dodatne opreme zaradi njihove "politike" mi pa to pač ni všeč. Še en manjši problem se pojavlja s tem priklopom slušal preko porta...na sredini telefona je ane. Ja pišuka...telefon nosim s seboj tudi ko grme teči...in glej ga zlomka, praktično vsi nosilci za okoli roke (bicepsa) imajo serijsko luknje na levi in desni spodnji/zgornji strnai, za priklop slušalk..no iphone ima pa sedaj na sredii, kar pomeni, da tudi to je treba menjati. Ja, saj se strinjam, to ni nek vložek 100tih evrov...sam pišuka, kako naj bo človeku všeč sprememba, katera prinese kar nekaj dodantih "zapletov" že ob samem nakupu? Torej..ali si prisiljen v nakup brezžičnih slušalk..za katere niti ne vem kako se med tekom obnesejo...ali uporabljati polno nekih adapterjev, da bom lahko hkrati poslušal muziko in polnil telefon..nakup novega nosilca za telefon...ja no ne vem, men je to pač minus, za nekatere sem pa trenutni iphone user, postal kar hater, ker ne pozdravljam vsake Apple odločitve??
rolleyes-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.365
2.739
113
Ne kupis teha telefona, pa je. V trak za biceps pa bos ja znal zrezat eno luknjo in ne bos kupoval novega.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Nekateri jamrajo zato, ker je oblika spet enaka kot ze dve generaciji dosedaj... ne pomoslijo pa, da jim ne bo treba kupovati novih ovitkov, novih stojal, .... in podobno ... Res pa je, da tisti, ki so dosedaj uporabljali zicne slusalke, niso prav veseli te odlocitve, da ni vec 3,5 mm vticnice ... Ko so to naredili pri Motoroli, ni noben nic jamral
smile-1.gif
...

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Nikjer nisem tebe direktno repliciral. Če si se pa kje našel, se pa opravičujem.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ja sej z vsemi napisanim strinjam. Vskaomur svoje pač, vsak ima svoje preference ali navade pri uporabi telefonov. Mene pač odsotnost jacka moti, definitivno pa ni deal braker, je pa eden od minusov.
Drugače pa glede plus verzije..kje pa je še razlika poleg kamere? Bi si pa enak setup kamer tudi jaz želel na klasični varjanti

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
ja sej z vsemi napisanim strinjam. Vskaomur svoje pač, vsak ima svoje preference ali navade pri uporabi telefonov. Mene pač odsotnost jacka moti, definitivno pa ni deal braker, je pa eden od minusov.
Drugače pa glede plus verzije..kje pa je še razlika poleg kamere? Bi si pa enak setup kamer tudi jaz želel na klasični varjanti

Ravno kamera je tista, ki bi me mogoce skoraj prepricala, da bi raje vzel model Plus
smile-1.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Nikjer nisem zasledil. A tisti portrait mode z bluranim ozadjem bo tudi samo za plus verzijo? Ker kolikor sem razumel, gre samo za SW zadevo. Se pravi, da bi morala delovati tudi na navadni 7-ki.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Nikjer nisem zasledil. A tisti portrait mode z bluranim ozadjem bo tudi samo za plus verzijo? Ker kolikor sem razumel, gre samo za SW zadevo. Se pravi, da bi morala delovati tudi na navadni 7-ki.

Menda samo za Plus ... pa se to menda sele kasneje z eno nadgradnjo ...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Hja to se strinjam, glede velikosti. Sem večkrat poizkušal plus dlje časa uporabljati, pa z eno roko, res no go, skratka preveč neudobno za uporabljat, žal. Meni osebno tam nekje do velikosti kakšnega Samsunga s7 še gre, kakroli večjega mi je pa osebno overload.
Glede kamere pa res škoda, ker glede na Applove rešitve, zna biti tale dvojna kamera kar zanimiva stvar.
Mi je ful zanimivo da še ni nobenih samplov
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

APM

Pripravnik
28. okt 2013
118
20
18
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

Zgleda da ima Plus 3 gb rama, navaden pa 2 gb.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Vidim zdej, da iz razlike obeh slik naredi globinsko mapiranje in tako določi katei objekti so bližje. Omenjeno je bilo, da uporablja tudi computer vision za razpoznavanje obektov na sliki. Če bi bilo samo to, bi lahko tudi s samo eno kamero to delal.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik APM pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

Zgleda da ima Plus 3 gb rama, navaden pa 2 gb.
Zakaj pa to ? A ni jabuk kao full optimiziran ?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Je ja. Pač več aplikacij lahko imaš v spominu za multitasking in več tabov odprtih v safariju preen ti jih začne reloadat.

Sicer pa: Johnny giveth and Johnny can take it away.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Meni je pa full zanimivo ker se cel svet že 2 dni vrti samo koli iPhona.

To da se na Samsung Note 7 same od sebe vžigajo baterije pa niti besede
evil.gif

Tako pač je apple postavi standart in drugi sledijo. Po mojem bi bila prva Samsungova omnia še zdej top telefon, če ne bi bilo iPhona.
Sej ko iPhone ni imel palčke so tudi vsi govorili da to je pa katastrofa
stupid-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Meni je pa full zanimivo ker se cel svet že 2 dni vrti samo koli iPhona.

To da se na Samsung Note 7 same od sebe vžigajo baterije pa niti besede
evil.gif

Tako pač je apple postavi standart in drugi sledijo. Po mojem bi bila prva Samsungova omnia še zdej top telefon, če ne bi bilo iPhona.
Sej ko iPhone ni imel palčke so tudi vsi govorili da to je pa katastrofa
stupid-1.gif
Wrong. O novem ajfonu se sploh ne govori, še Apple se je odpovedal objavi prednaročil, o explozivnem pa je vsak dan govora, po novem še na avion ne smeš z njim.

PS: kje so tista leta, ko je Apple postavljal standarde? Daleč nazaj ...