iPhone 7

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Saj oled zaslon ne rabi prikazovat tako nasičenih barv, to je finta Samsunga, da pač zaslon zgleda wow pa čeprav so barve popačene, nerealne in preveč umetno nasičene. Apple bo integracijo oled verjetno nardil tako kot treba in verjetno zato tako čakajo in še vztrajajo na lcdju. Zaslon na iPhone 7 je fenomenalen, kar se tiča prikaza barv. Oled bi to lahko še izboljšal, pa še neprimerljivo boljše črnine in manj porabe energije (dark mode).

pri samsungu si lahko nastaviš kako nasičene barve želiš imeti
wink-1.gif

http://www.tech-recipes.com/wp-content/uploads/2013/04/Screenshot_2013-04-03-21-27-52.png

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Se komu sanja, kdaj naj bi dobili kak iPhone 7+ v Slovenijo? Koliko časa ponavadi traja med prvo in drugo pošiljko? Zdaj je 2 tedna že mimo, na zalogi pa nima od naših operaterjev nihče nič..

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Mislim, da sem nekje zasledil po 15. Samo me ne za besedo držati.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Po tujih medijih ugibajo ali je to res zaradi velikega povprasevanja, ali apple namenoma daljsa dobavno dobo zaradi obcutka ekskluzive. Naj bi bila daljsa, kot pretekla leta.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Že pred launchem so bile govorice, da bi naj apple pričakoval slabšo prodajo, zato bi naj zmanjšali naročila. Potem je pa folk razgrabil jet black, pa še zgodil se je note 7.

Sicer pa vsako leto rabijo cc dva meseca, da se stabilizira ponudba.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ne delaj si utvar, tistih nekaj 1000 prebežnikov iz Note ni povzročilo zakasnitve prihoda i7+
smile-1.gif
Toliko jih naštancajo v uri dveh.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Note 7 je moj prvi Samsung
smile-1.gif

Glede i7+ pa verjetno Apple režira vročico pred izidom, da bo bum in vrste pred trgovinami.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
ne vem če se delaš budale, ali si budala. Note je fail in glede na tvoje poste, verjamemem, da ni prvi samsung, drugače ne bi bil tak vernik v ta famozni note, ki ni nič kej drugega kot velik telefon, ki bo zastaral v prej ot pol leta. In ti bedak se pogovoarjaš o apple vernikih, sebe poglej, ti si vernik na kubik. neka eksplozivna jajca zagovarjaš, ko so ti jih enjali, pa še sedaj jih ne moreš nafilat. Jajčko bebav, te androidi so te znoreli bolj kot Ios vernike.

Nazadnje urejeno:

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Note 7 je moj prvi Samsung, nimam razloga, da bi blefiral
wink-1.gif

Sicer je moja zgodovina z Androidom: Sony Ray/ZL/Z2/; Nexus 6P; in sedaj Note 7. Vmes za ene mesec ob izidu Nokia 920. Perwoll pa ni po mojem ukusu
wink-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
velja tudi za @map, ne jemljita forum preveč osebno, če pa ja, na Studencu znajo pomagati ...

pa še kaj napišita, vaju je zanimivo brati
wink-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik map pravi:
ne vem če se delaš budale, ali si budala. Note je fail in glede na tvoje poste, verjamemem, da ni prvi samsung, drugače ne bi bil tak vernik v ta famozni note, ki ni nič kej drugega kot velik telefon, ki bo zastaral v prej ot pol leta. In ti bedak se pogovoarjaš o apple vernikih, sebe poglej, ti si vernik na kubik. neka eksplozivna jajca zagovarjaš, ko so ti jih enjali, pa še sedaj jih ne moreš nafilat. Jajčko bebav, te androidi so te znoreli bolj kot Ios vernike.

Zakaj pa tvoj crapple kopira Samsung?
smile-1.gif

Celotna Note serija je krepko bolj uporabna kot pa crapplov iphone, ki ni niti blizu multifunkcijskemu telefonu, kot to poznamo že na Note 2.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ko si že omenil Note 2 - mene so ravno pozitivne izkušnje še dandanes uporabnikov Note 2 serije, ter še dandanes uporabnikov npr. Note 4 serije spodbudile, da probam Note serijo. Kljub temu, da sem imel niti ne slabe Android telefone, šele sedaj vidim, glede na svojo uporabo, kaj sem zamujal
wink-1.gif

Pa nazaj na topic. Apple dela super telefone, do Note-a vse primerljivo z Androidom, vsak ima svoje pluse in minuse, Note pa ima nekaj več za tiste, ki iščejo produktivnost, uporabnost. Gnev, ki ga nekateri zlivajo na Note izhaja iz tega, da jim priljubljeni ponudnik ne more ponuditi podobno izkušnjo. Se ne spoznam na zadeve in ne vem zakaj še drugi ne lansirajo in kopirajo pen telefona, logični razlagi sta samo dve - ali ni znanja ali pa ima to Samsung patentirano in bi morali ostali masto plačevati za licence, če jim je Samsung to sploh pripravljen dati v primeru, da je zadaj pen telefona patent.

Pa še primer, ko sem prejšnji teden menjal Note-a v BB. Na blaganji čakam, da mi spremenijo in pripravijo nove papirje (posebna zgodba, ne vem zakaj ne morejo samo spremeniti IMEI številke, ampak najprej vse storno in novi papirji) in pride ves rdeč možak na blaganjo in začne tuliti, kakšna jajca so mu prodali (i7) in zakaj so mu lagali, da je baterija mnogo boljša kot pri 6s in da mu zdrži samo 12 ur, pa telefon uporablja samo za klice in mail. Samo iz tega sklepam in priporočam vsem ajfon uporabnikom, ki jim je pomembna avtonomija baterije, počakajte na i7+, tam je baterija mnogo boljša.

PS: samo v vednost, prvo polnjenje do 100% in dobil 7h8m SOT.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Tole je trenutno moj dve leti star i6. S polnilca sem ga odklopil zjutraj ob 7-ih in imam zdej 60% baterije
2490292-IMG_1423.PNG

Priponke

• 2490292-IMG_1423.PNG
    2490292-IMG_1423.PNG
    116,4 KB · Ogledi: 210
Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Zakaj pa tvoj crapple kopira Samsung?
smile-1.gif

Celotna Note serija je krepko bolj uporabna kot pa crapplov iphone, ki ni niti blizu multifunkcijskemu telefonu, kot to poznamo že na Note 2.
Nekam glasni ste bili android verniki, ko je apple dal ven retino, češ kako brezveze je to. Danes pa isti trdite, da je boljša še višja ločljivost, pa čeprav jo človeško oko ni zmožno zaznati.
Pa večje zaslone se je začelo delati potem, ko je apple naredil ipade.
cool-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Pa saj apple ima glede velikosti zaslona še največ izbire. Še vedno je namreč na voljo telefon z močno tehniko (5SE z procesorjem iz 6S, ki je še danes zelo hiter) in 4 colskim zaslonom. Veliko "vernikov" namreč še danes hoče manjši zaslon in jim je 4,7 colski na 6/6S/7 prevelik. Ravno zadnjič mi je nekdo jambral da pri Samsungu nima kaj vzeti, saj je vse 5 col ali več, če vzameš manjšega (pa še potem je to 4,7 cole, kot recimo A3), je pa že slabši procesor.

Glede baterije pa tako: eno leto star note 3 je redko zdržal dva dni. Iphone 6S+ mi od danes zjutraj po uri in pol pogovora, več kot pol ure navigacije, stalno vklopljenih wifi, bluetooth in gps ter refreshu gmaila, exchange in facebooka trenutno (ob devetih zvečer) še vedno kaže 75%. Pa tudi ko je prazen, ti dobro narejeni low power mode da še skoraj cel dan uporabe (in to normalne, ne tako kot pri notu, ko je nehal delat fotoaparat).