iPhone 6

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
pa zakaj noces dojet, da je nekaterim bolj vsec manjsi telefon? in da mamo za browsanje tablco. Tud e knjig ne berem na telefonu ali na tablci ker mam za to paperwhite-a itd...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Nekaj je kaj ti je vizualno bolj všeč, drugo pa, če se piše, da so 4,5" telefoni manj uporabni kot 3,5". Kao potrebuješ dve roki in ne vem kaj še vse. To enostavno ne pije vod. Če gre pa striktno za stvar izgleda, potem pa ja verjamem, da ti je lahko tudi 2,5" teelfon lepši, logično. Iz stališča uporabnosti, pa to ne pije vode. In nihče ne omenja branje knjig, gledanja filmov in ne vem kaj še vse na telefonu. Ampak enostavno vsaka aplikacija, vsak mail, sms ali pa tetris je enostavno uporabnejši na malce večji diagonali. Ima pa ta diagonala seveda neke meje pogojene z samo optimizacijo OSa in fizično velikostjo roke
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
Uporabljam jabko 5s. Sem testiral Samsunga z večjim zaslonom. Prišel sem do zaključka, da ga ne rabim.
Raje imam manjši telefon, ki gre "v žep". Vse kar rabim lahko pogledam na njem. Ne bom rekel, da na večjem zaslonu ni preglednejše, vendar tega ne rabim na terenu.

Seveda pa je potem zraven še iPad in prenosnik...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Meni tudi ustreza 4S, če apple naredi večje ekrane, to še ne pomeni, da se lastniki applov strinjamo s tovrstno spremembo, ko bi nekateri tako radi težili s tisto foro o upravljanju z enim prstom. To je samo telefon, ne religija.

Je pa res, da bom ostal na ifonu, ko bom končno prisiljen menjati gsm, ker mi ustreza applov ekosistem, ni šans da grem na nek androshit.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
PA saj nihče ne brani da imate majhne telefone, če vam tako paše. Jaz pa bi rad imel apple kvaliteto in solidno velik zaslon. In nisem edini (v bistvu applu zaradi tega prodaja precej stagnira). Prepričan sem tudi da bo še vedno v prodaji ostal kakšen manjši iphone, recimo prenovljeni 5c.

APM

Pripravnik
28. okt 2013
121
22
18
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Meni tudi ustreza 4S, če apple naredi večje ekrane, to še ne pomeni, da se lastniki applov strinjamo s tovrstno spremembo, ko bi nekateri tako radi težili s tisto foro o upravljanju z enim prstom. To je samo telefon, ne religija.

Je pa res, da bom ostal na ifonu, ko bom končno prisiljen menjati gsm, ker mi ustreza applov ekosistem, ni šans da grem na nek androshit.

Zvije me od smeha ko vidim da lastnik iPhona 4s v letu 2014 govori o shit telefonih.
hysterical-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Saj tudi OS je na 4s bolj kot ne žalost. Manjka kar nekaj funkcionalnsoti pa tudi počasno je že precej.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
ksz...

večji zaslon ne pomeni nujno večjega aparata.

Recimo tukaj: zgornji ima 3,5 colski zaslon, spodnji pa 4,8, pa ni pretirano večji. Ko sem prešel iz enega na drugega mi bilo kaj posebej moteče. Apple (sploh 4/4s) ima pač precej "mrtvega" prostora okoli ekrana.

Build quality in user interface je seveda še vedno krepko na strani Appla, tako da samo čakam večji model.
2041774-i4s3.jpg

Priponke

• 2041774-i4s3.jpg
    2041774-i4s3.jpg
    94,9 KB · Ogledi: 115
Nazadnje urejeno:

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Do 5inčev ni problem, in za to brezveze, da razglabljate kar je bolše ker je sigurno večji zaslon boljši! Ampak samo do mere, kjer je telefon uporaben z eno roko, kar je cca 5inčev. Jaz si ne morem predstavljat da bi hodil po mestu pa tipkal z obema rokama, ali pa v postli, ali kjerkoli pravzaprav ker se mi zdi bedasto.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Do 5inčev ni problem, in za to brezveze, da razglabljate kar je bolše ker je sigurno večji zaslon boljši! Ampak samo do mere, kjer je telefon uporaben z eno roko, kar je cca 5inčev. Jaz si ne morem predstavljat da bi hodil po mestu pa tipkal z obema rokama, ali pa v postli, ali kjerkoli pravzaprav ker se mi zdi bedasto.

Saj zato pa ima recimo Note serija možnost "pomanjšanja" tipkovnice, pa lahko brez problema pišeš z eno...ali pa si jo daš kamor ti paše...nobenega problema.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Ko je bil 3.5, je bila ta velikost za ofce idealna. Vse,kar je blo več je bilo drek. Še sam Jokes je nekaj okoli tega komentiral. Vržejo ven 4'' telefon. Po novem je bila to idealna velikost. Vse kar je več,je drek. Zdaj,ko se govori o do 5'' (4.5-4.7 natančno) ifonu, je po novem ta velikost še idealna, vse ostalo je drek. Če bi Apple v prodajo dal 70'' telefon, bi potem rekli, da je ta velikost idealna, ker lahko z glavo butaš tipkovnico, pa še cela družina lahko gleda film? =]

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SimonS pravi:
Ko je bil 3.5, je bila ta velikost za ofce idealna. Vse,kar je blo več je bilo drek. Še sam Jokes je nekaj okoli tega komentiral. Vržejo ven 4'' telefon. Po novem je bila to idealna velikost. Vse kar je več,je drek. Zdaj,ko se govori o do 5'' (4.5-4.7 natančno) ifonu, je po novem ta velikost še idealna, vse ostalo je drek. Če bi Apple v prodajo dal 70'' telefon, bi potem rekli, da je ta velikost idealna, ker lahko z glavo butaš tipkovnico, pa še cela družina lahko gleda film? =]

V tvojem postu pišeš diametralno nasprotje vsega, kar je zapisano v tej temi. Čestitam.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
To je sicer test od podjetja, ki izdeluje GG. Kaj me zanima je kako točno, pride v RL do takih pritiskov na steklo na telefonu? 161lbs je sicer 73kg.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.