iPhone 6

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Hm, kdo pa pravi, da bo 5,5 iPhone?! Ti?!
4,9 je max zaslon, kjer bi z malo majnsimi robovi iPhone še vedno lahko opravljal z eno roko. Vse kar bo več je preveč, ker telefon več ne bo v celoti uporaben z eno roko.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Glede na trende na drugih platformah, mislim da ljudje nimajo težav uporabiti tudi obe roki
wink-1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Philips, gre se za filozofijo, s katero se dolgoletni uporabniki apple-a strinjamo, in cesar apple do letos od smrti Steva ni upostevu...in ne, nocm uporablat telefona z dvema rokama, ce ga lahko z eno...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Če bi pri vseh filozofijah tako vztrajali, bi bili verjetno še vedno v kameni dobi. Trma se ne izplača, sploh pa ne tukaj, ko jih vsi po levi prehitevajo.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
To ni trma, je funkcionalnost. Dve roki imam, zakaj bi obe uporabljal za telefon ce mam lahko v drugi recimo od bejbe rit... Sej ves, here's to the crazy ones...

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Večji ekran pa prinaša druge funkcionalnosti. Ljudje so izbrali, trmači pa se boste tudi navadili. Če ste se na bogokletnih 16:9 navadili, se boste še pa na to
evil.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Kere druge funkcionalnosti? Velik telefon ne prinasa nicesar razn konpromisa folku, ki si pac ne more privoscit vec deviceov...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Moram rečt, da sem se tudi jaz sedaj navadil na upravljanje z eno roko, čeprav sem se smejal tem izjavam.

Se pa da na vse navaditi. Idealno bi bilo imeti en stacionarc doma, en ne prevelik telefon in tablico. Ampak to je ze luksuz.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Se strinjam, je luksuz, spoh ce k temu dodas se kindla in pa mbp 13 retina...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Kere druge funkcionalnosti? Velik telefon ne prinasa nicesar razn konpromisa folku, ki si pac ne more privoscit vec deviceov...

Večina ljudi, ki ima high-end huge telefone si lahko privošči tudi tablico. Pa si je ne. Zakaj? Ker je boljše imeti eno napravo, ki je skoraj tako funkcionalna kot tablica, kot pa s seboj nositi dve napravi. Mislim da mi ni potrebno posebej pisati, da je pri brskanju, multimediji in še kje drugje večji ekran boljša izbira...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
To ni trma, je funkcionalnost. Dve roki imam, zakaj bi obe uporabljal za telefon ce mam lahko v drugi recimo od bejbe rit... Sej ves, here's to the crazy ones...

Če 4,5 ekrana nisi sposoben lahkotno upravljati z eno roko potem ni telefon tisti, ki ni funckionalen
smile-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Če je OS slabo zasnovan je lahko težava... Npr. da ima določene pogosto uporabljene "gumbe" zgoraj in ne spodaj na dosegu palca. Včasih je pač vseeno potrebno uporabiti dva prsta, sam to ni nek problem, večji telefon je vseeno boljša zadeva kot pa uporaba več naprav.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Stvar je v tem da tablice pač nimaš povsod s sabo, iphone pa je (tak kot je sedaj) postal premajhen za pogledati kakšno zadevo po netu.

Jaz imam recimo iPAD-a in iPhone 4, pa sem si za prehodni čas do prihoda večjega iphona kupil še enega rabljenega S3, na katerem se da vsaj približno kaj narebiti tudi na remote itd...

Sicer pa ne vem zakaj bi moral cel zaslon doseči z eno roko. Važno je da so na dosedu vsakdanje funkcije, torej klici, smsi in podobno.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Za na hitr neki na netu pogledat, je ip 4s vec kot dovolj. Tako kot za maile na terenu. Seveda pa je problem ce mas ogromno dioptrijo. Za udobno browsanje pa tud note ne ipad mini ni dovolj. Tako kot tablica ni za resno delo in tako naprej...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Res je. Seveda je malo boljše na 5 inčih, kot na 4ih, ampak še vedno to ni to... Komot bi lahko naredli caa 4.3 in 5 inčni model in bi bla večina zadovolna, tak pa prideta dva cigla...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Jaz res ne vem kaj ti tu ni jasno. Veliki ekrani so zakon, super pregledni in zelo uporabni. Koncno je to apple skapiral, pocasi boste tudi uporabniki njihovih naprav pogruntali.
Pa ce se obesim na tvoj argument. Ja za na hitro je res dovolj, problem je samo ker se z velikim ekranom razvadis in ta na hitro, se potem vedno pogosteje izvaja. Temu se rece da se clovek modernizira, ce pa eni hocete ostat v kameni dobi, vam seveda noben ne brani.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
eni se raje moderniziramo z vec device-i in imamo pri sebi samo nanjnujnese...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
kljub temu, če boš imel (teoretično torej) iphona z 4,5", boš še vedno uporabljal tablico ali bilo kateri gadget sedaj še uporabljaš poleg telefona.
Grem pa ob tem takoj staviti, da samega telefona po enem mesecu ne boš več zamenjal oz naredil prehod iz 4,5" na 3,5". Enostavno je na večjem ekranu vsaka aplikacija mnogo bolj berljiva in posledično uporabnejša. Imam v službi i4s..sam pa uporabljam lumio na 4,5" Oboje z lahkoto upravljam z eno roko, s tem, da se že samo pri pisanju sms sporočil tako razvadiš, da je le tega kar malce težavo spisati na 3,5". Pa čeprav si tako sveto zaverovan, da 3,5" pa max kar tvoje roke in žepi premorejo. Mark my word...you to will change your opinion!
smile-1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
mel prej 4s zdej sm na 5s, in mi je bila velikost 4s bolj vsec. How about that?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
logično..5/5s je proporcilano res grd, razlika v zalsonbu pa ni tako velika. Zaslon je preozek in je vizualno tudi meni 4s lepši.
Ko se bo pa razmerje spremenilo (kar močno upam, da se bo drugače bo pa res fail), bo pa tudi vizualno in iz stališča uporabnosti zgodba drugačna. Med 4 in 3,5 ni astonomske razlike...med 3,5 in recimo 4,5 je pa že ogromna
tongue-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.