iPhone 6 RESTORE

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Pozdravljeni.

Telefon sem backup-al (na iTunes-ih se je speljal postopek back up-a - vsi koraki/stepi do 4 so se izpeljali, nato pa sem usb kabel izklopil iz računalnika, ga resetiral in odnesel na servis).

Ko sem telefon dobil s servisa, sem želel naresti restore zadnjega back up-a, pa le tega nisem našel v iTunes-ih. Našel sem le neke predhodnje.

Zdej pa me zanima ali sem naredil kakšen zayeb pri back up-u, pa sem kaj spregleda ali back up-a sploh nisem naredil??? Pozna kdo odgovor ali rešitev.

Zanima me pa še, ali se da direktno iz telefona dobit podatke, ki sem jih zbrisal z resetiranjem telefona - tako kot to naredijo računalniški forenziki?

Hvala za pomoč.

lp

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
SI imel mogoče vklopljen icloud backup? V tem primeru zadnjega backupa nimaš na računalniku, zato naredi restore iz iClouda.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
ker nisem ful Apple stručko.... nimam vklopljenega iClouda....oz vsaj prepričan sem, da ga nimam... na telefonu je definitivno izklopljen...
pa od Applov imam samo telefon, zato nisem videl smisla v kreiranju iClouda...

misliš, da sem na računalniku vseeno nekako naredil back up na iCloud???

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Preveri verzijo iOS, če si dobil nov aparat zna biti da je starejši iOS naložen kot pri tvojem ko si delal backup. Če je tako moraš pred nalaganjem backupa posodobiti iOS.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Na računalniku je nek starejši iOS (ga nisem redno posodabljal) kot na telefonu, ki je bil resetiran in je imel zadnjo oz predzanjo verzijo iOS-a.

Zdej pa je na telefonu up to date sistem... 9.1. - tako piše na telefonu.

crazy1.gif

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Ja iTunes nima veze, bolj je to pomembno na samem telefonu, naprimer ti pred servisom narediš backup in imaš zadnji ios npr. 9.1(icloud ali računalnik) potem dobiš nov aparat ki ima npr. 9.0.1, preden boš na nov aparat želel spravit podatke ki so bili shranjeni s starega aparata boš moral obvezno posodobiti na 9.1. Vsaj pri icloud je tako zato sem predvideval da je enako tudi ko je backup narejen na računalnik.

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Reset aparata in potem klikneš restore from icloud če ga nimaš pa from iTunes in priklopiš na računalnik. Če je bil backup narejen ti ga bo ponudilo na cloudu ali v iTunes.

Ps: kar si zdaj nalagal na novo imenik itd. Kar nimaš shranjeno kje drugje si prej shrani ker ti bo povozil vse.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Settings/iCloud/Backup je sigurno na off?

faaak, to pa niti nisem vedu, da obstaja.... na zdejšnji veziji je.... verjetno pa tudi na tisti verziji, ki sem jo resetiral (in odnesel na servis), saj tega nikoli nisem odkljukal...

a potem je verjetno moj back up na iCloudu? (zakaj pa se mi ne pokaže v tistem okencu, da je bila narejen back up??)

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
Reset aparata in potem klikneš restore from icloud če ga nimaš pa from iTunes in priklopiš na računalnik. Če je bil backup narejen ti ga bo ponudilo na cloudu ali v iTunes.

Ps: kar si zdaj nalagal na novo imenik itd. Kar nimaš shranjeno kje drugje si prej shrani ker ti bo povozil vse.

Kako pa naštimam, da bom imel back up na iTunesih? Ker namreč ta zadnja varianta, ko sem back upal pred 10imi dnevi, se mi v iTunesih ne pokaže? Oziroma ali moram kaj posebej izbrati ali hočem back up na Tunesih ali na Cloudu?

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
...zaenkarat hvala, ker pomagata....

grem zdej domov in bom probavala to kar sta mi napisala....

A pa načeloma v Tunesih ostanejo vse verzije, ki jih back upaš, dokler posameznih ne brišeš?

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Jao, sem zahebal, ne vem kaj sem razmišljaj. Zdaj ti kaže za nov telefon/sistem. Če si to mel prej vklopljeno lahko pa pogledaš v settings/icloud/storage/manage storage pa pogledaš če je prisoten kakšen star backup na tvojem iCloud računu (v oblaku).
Če je, greš v settings/general/reset pa daš erase all settings and content (to bo zbrisalo cel zdajšnji iPhone) in ko bo restore končan boš imel opcijo naložit backup iz iClouda (če ta obstaja seveda).

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
ok... da še to preverim...

ali je za back up potrebno kaj posebnega narest ali je dovolj samo, da se s telefonom konektaš na Tunese in preprosto klikneš opcijo "back up" in potem, ko na Tunesi poteka izvajanje back upa (step 1 of 4,.....do step 4 of 4), ko je konec pač izklopiš telefon od compa in se pač v Tunesih shrani vsebina telefona? bi moral še kaj več narest??

hvala ful

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.489
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Problem je v tem, ker mislim, da na compu nisem imel iClouda
frown-1.gif

iCloud je "v oblaku" ... in ne na racunalniku ... Pri starem iPhone-u bi ti moralo napisati, od kdaj je zadnji backup ...

Jest recimo vsake toliko casa naredim backup rocno na racunalniku... kot se vidi iz slike, sem ga nazadnje naredil 4.10.2015 ... drugace se pa dela samodejno backup v iCloud...

iTunes-20151112-165155.jpg

V nastavitvah iTunes (na OS X je to v Preferences >> Devices ... Na Windowsih je podobno... mogoce edino malce drugace izgleda ... ) se da pogledati, za katere naprave so na disku narejeni backupi in od kdaj so ...

Devices_Preferences-20151112-165522.jpg

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
piše mi, da moj iPhone has never been backed up to iCloud
frown-1.gif
(((

Sam kam pa mi je šel pol back up???? kaj sem zayebal, da mi ne pokaže???

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
sm najdu devices, samo back upa izpred 10ih dni ne izpiše, jaz pa sem prepričan, da sem naredil back up pravilno. no, očitno ga nisem, samo, kot sem že prej povedal, je računalnik kazal na iTunesih vse 4 stepe backing upa..... res ne vem...
frown-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.489
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
piše mi, da moj iPhone has never been backed up to iCloud
frown-1.gif
(((

Sam kam pa mi je šel pol back up???? kaj sem zayebal, da mi ne pokaže???

Upam, da ti je jasno, da tam pise stanje za tisti telefon, ki je bil trenutno prikljucen. Ce sedaj prikljapljas novi telefon, je logicno, da napise, da ni bil narejen se noben backup...

Na moji drugi sliki pa se vidi, kako se dajo preveriti vsi backupi vseh iNaprav, ki so bili narejeni na racunalniku, na katerem to preverjas ...