Iphone 6 prednje steklo počeno

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Meni je pa to prav. Kdor je pripravljen odštet nadpovprečen znesek za telefon, potem naj v zakup vzame še to, da ga bo "vzdrževal".
Povsem enaka zgodba je pri avtomobilih. Ampak, da ne bom OFFtopic. raje neham ...
evil.gif

podpis
aplauz.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Carlito149 pravi:
Verjetno ne, vseeno pa dvomim da stane 380€!

Torej nič ne veš, samo lapaš?

Seveda, kdo bo pa popravljal nekega korejca po tem, ko ga je že imel nekaj časa.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.173
490
83
Citat:
Uporabnik Carlito149 pravi:
Verjetno ne, vseeno pa dvomim da stane 380€!

Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
pred kratkim predračun za menjavo zaslona (zlomljeno je bilo samo steklo, vendar je lepljeno na zaslon in montirano v kromiran okvir) za Samsung Galaxy Note 3 - 290 EUR... sem potem preko Ebaya nabavil za 165 EUR komplet okvir in menjal sam...

S tem, da je note 3 1 leto star model, i6 pa tazadnji tk da
grims-1.gif

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Važn, da se napraska 800€ za razkoš, jebeš potem dodatno zaščito za par 10€. Je "lažje" potem dati 380€ za popravilo :D

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Meni je pa to prav. Kdor je pripravljen odštet nadpovprečen znesek za telefon, potem naj v zakup vzame še to, da ga bo "vzdrževal".
Povsem enaka zgodba je pri avtomobilih. Ampak, da ne bom OFFtopic. raje neham ...
evil.gif

Ne vem, kje si ti iz mojega posta razbral, da ne morem "vzdrževati" kupljenega. Če pa govoriš nasplošno, pa se ti vnaprej opravičujem
d055.gif
.
Mislim, da ni nič narobe, če človek vpraša, kje ceneje pride skozi za določeno zadevo. To še ne pomeni, da ni denarja za "vzdrževanje" . Verjetno ti tudi ne kupiš določenega izdelka v prvi štacuni.
Kot je en predlagal, v Nemčiji pride popravilo na uradnem servisu cca. 120€, pri nas pa 380€ na istem servisu.
Kot vidite, nas v tej državi "muški" lupijo.
jezen.gif

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
Važn, da se napraska 800€ za razkoš, jebeš potem dodatno zaščito za par 10€. Je "lažje" potem dati 380€ za popravilo :D

Da boš srečen, sem ga vzel na 24 obrokov brez pologa
smirk-1.gif

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
uf-1.gif

Torej, kje zamenjati prednje steklo za Iphone 6 za nek normalen denar? Telefon sicer normalno dela. Sem klical na uraden servis

http://www.pro-servis.si/ in trdijo, da ne smejo menjati samo stekla, lahko edino tega dam tja in dobim novega proti doplačilu 380€
stupid-1.gif

Gospodična na drugi strani telefona me je tudi prijazno opozorila, da , če bom kje na kakem neuradnem servisu zamenjal steklo, da garancija pade.
cry12bpy.gif

Kaj storiti?

Ce gre kdo v Nemcijo se ga splaca tam dat menjat v Apple Store-u... Meda pride nekje dobrih 120€ za iPhone 6 ... pa garancija seveda ostane ...

http://support.apple.com/kb/in...RRANTY__PRICING

skitched-20141204-145940.png

Hvala ti za tole
cheer.gif
.

Grem večkrat v Nemčijo, pa bom tole probal zrihtat čimprej. Pa še garancija ostane.

lp

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Pustimo luksuzgor in dol. Ampak ali naj bo samsung ali pa apple.komur se zdi strosek popravila pocenega stekla, visok pokovico vrednosti celotne naprave, no ta ni glih cist gladek. Dejmo naredit primerjavo..kupim avto,novega za 30.000. Ker sem ga na ovinku naslonil in sem razbil en del maske pa ena sipa je pocla, skratka sama kozmetika, me pride popraviko 17.000 evrov. Kul ja.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Zavedaj se tudi dejstva, da sprednje steklo ni samo steklo. Je skupaj zlepljeno z ekranom in touchscreen modulom. Torej moraš hkrati zamenjati vse tri zadeve. Pa ekran je najdražja komponenta na telefonu...

Glede na spodnji link je nabavna cena vseh treh omenjenih komponent 51$, kar pa je več kot 20% dejanske vrednosti telefona (komponente + izdelava). Tako da je tista primerjava z avtomobilom malo neprimerna za to situacijo
http://www.forbes.com/sites/chuckjones/2014/09/24/apples-iphone-6-teardown-and-other-costs-analysis/

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:
evil.gif

Ne vem, kje si ti iz mojega posta razbral, da ne morem "vzdrževati" kupljenega. Če pa govoriš nasplošno, pa se ti vnaprej opravičujem
d055.gif
.

Če ti je v uteho: ne, nisem mislil ravno tebe, pisal sem na splošno. In kolikor uspem razbrati iz tvojih postov, nisi ravno na dnu prehrajevalne verige.
smile-1.gif

Je pa žal res, da se ljudje materialno približajo točki, kjer se jim ob vsakem odstopanju zalomi. Živijo brez najmanjše rezerve in nato zabredejo. GLOBOKO.
Sicer bi pa lahko že sam vedel, da napisano ne velja za alter uporabnike. Mi imamo vsega na pretek in živimo v razkošju ...
evil.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Citat:
Uporabnik komar89 pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ampak oprost, tole je pa men totalen fail. Ker razbijes sipo, te ke to stane 400 evrov. Wtf sej niso normalni

Že že, vendar ostaneš še naprej totalen car, ker imaš jabk
smile-1.gif

Sick. Za ta denar dobim dva moja telefona, pa še slabih 100 EUR mi ostane. Res da ni ogrizek (in seveda nisem totalen car), dela pa vseeno več kot odlično.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:

Da boš srečen, sem ga vzel na 24 obrokov brez pologa
smirk-1.gif

Govorim bolj na splošno, kako je. Imaš 2 tipa ljudi, ki kupijo dražji telefon:

1.) ljudje, ki imajo sicer denar, pa jim je škoda dati še za etui, zaščitno steklo, ..... češ, sej bom merku (itak ja....).
2.) ljudje, ki jim na čelu piše "sem reven in hočem na vsak način imeti ta telefon" (po možnosti pripelje še poroka, da mu sploh odobrijo), za dodatno opremo pa itak ni denarja.

Potem pa čez en teden jok in stok, ker je telefon razbit. Šele takrat se potem zavedajo, da prodajalec ni za brezveze te posiljeval z etuii in zaščitnimi stekli....

Sej ne rečem, 380€ je velik, samo če se špilaš nek luksuz, potem tudi pričakuj poprodajni luksuz
grims-1.gif

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Kupiš Apple s supertruper dizajnom pol ga pa oblečeš v eno plastiko za par $ iz DXa. Čez 3 sekunde pa šimfaš bližnji android, da je narejen iz čipšit plastike. Fail!

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ampak oprost, tole je pa men totalen fail. Ker razbijes sipo, te ke to stane 400 evrov. Wtf sej niso normalni

Za tak znesek dobis popolnoma nov telefon... tvojega pa obdrzijo in ga v tovarni obnovijo ter uproabijo na trgih, kjer se prodajajo tudi refurbished telefoni ...

Vprasaj pri Samsungu ali Nokii, koliko stane originalni zaslon in menjava
smile-1.gif
... Verjetno bo res manj kot slabih 400€... bo pa preko 200€ ... Pred ene dvemi leti vem, da je bil predracun za menjavo razbitega zaslon za 3 dni staro Nokio (mislim, da je bil model X7 ali nekaj podobnega... skratka ena Nokia s touchscreenom in Symbianom) na Telerayu okoli 300€ ... Na nepooblascenem servisu pa je bila menjava 140€ ...
175€ za 6 inčev!! skupaj z lcd zaslonom na teleray uradnem servisu za Nokio Lumio 1520. Pa še to je lopovščina!
PS: menjava je bila 15€, del pa 142€, neke nalepke (tri so bile) pa 8€ (baje s temi skupaj držijo dele notri).

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.006
1.890
113
Citat:
Uporabnik Mirko pravi:
Kupiš Apple s supertruper dizajnom pol ga pa oblečeš v eno plastiko za par $ iz DXa. Čez 3 sekunde pa šimfaš bližnji android, da je narejen iz čipšit plastike. Fail!

To meni tudi ne bo nikoli jasno, pa ne velja samo za apple, ampak vse high end telefone. Veliko jih je res lepih, pol pa ljudje to tlacijo v neke ogabne etuije. Bruh. Za kakega poceni grdega, ajde ne recem. Ampak tudi tam ne vidim pointa najbolj.
Jaz se v zivljenju nisem imel te nesnage gor. Vsak tel je bil na kakem vogalu vdarjen ob prodaji, ampak who gives a fook. Zdaj pa ne vem ali ste vsi tak storasti da ga okoli mecete nonstop, ali se jocete za vsako praskico, ali pa sem jaz cuden

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
300€

Kar navite cene, glede na to da dobiš cel assembly na ebayu za 100€, menjat pa ni nek problem, če imaš dober vid in mirne roke.