iPhone 5

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Če bi imel 2€, bi tudi jaz takole čakal....samo ne na tulifon, temveč na kruh. Na ta iPhone pa res ne bi takole čakal. Kako leto nazaj sem kupil rabljenega 3GS in sem ga po parih dnevih šenkal punci......punca pa ga je po parih dnevih prodala in mi vrnila denar (se ni hotela okoristiti na moj zajeb
smile-1.gif
), ker tudi njej ni nikakor odgovarjal tale applov zaprti sistem.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
In kaj vaju je motlo na zaprtem sistemu? Katere telefone uporabljata oz. sta takrat?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ne.
smile-1.gif
Samo, če je že tak poudaril zaprti sistem, me točno zanima kaj je mel v mislih.Naj še argumentira...

Punce pa so sploh znane po tem, da rade flešajo telefone itd... hahahaha zato me res zanima, kaj je punco motlo, da iphona pa ne...

btw Lepo od boljše polovice, da ne dela samo stroškov
evil.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Takrat sem uporabljal SonyEricsson navaden na tipke, potem sem probal takoimenovanega iPhona (sem si mislil, no pa dajmo probat tole stvarco....zato sem kupil tudi rabljenega). Sicer se ne spomnim točno, kaj mi ni odgovarjalo, kar sem ga imel le par dni....pač, več stvari, pa tudi majhna avtonomija baterije....punca je pred tem imela Android HTC Hero....sedaj ima Android Sony Experia Mini, jaz pa imam trenutno Nokio N9. Pri Applu se takrat mislim da nisi mogel registrirati na iTunes, brez, da bi dal številko kartice (to pa nikakor ni prišlo v upoštev, ker ne mislim dajat nobenih številk bančne kartice čezlužnikom)....sedaj mislim, da se pa lahko registriraš brez kartice...Torej sem bil omejen na sam telefon.....da pa bi iskal dodatne aplikacije po celem netu, pa se mi ni dalo....edino, kar me je zelo fasciniralo, je odzivnost touchscreena, kar je bilo pri iPhonu od prvega modela naprej.
Povsem enako je bilo pri punci...nikakor se ni znajdla v iosu...jo moram vprašat, ko pride domov, kaj jo je točno motilo. Sej mi je povedala, samo je že šlo iz glave

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pa brez zamere Apple uporabnikom, ker sem pač tak tip, da če me naprava razočara, me v bistvu dodatno vzpodbudi, da se jo rešim. Imam pa od Appla iPod mini (un, majhen kvadratast, kjer je touch zaslon čez celo) in mi je fenomenalen. Kupil pa sem ga predvsem zato, ker ima prelivanje pesmi iz enega komada v drugega (crossover), katerega ni imel čisto nobeden drug MP3 predvajalnik na trgu z izjemo enega, katerega pa so nehali prodajati. Ta funkcija mi je fenomenalna, ker ni tišine vmes in ima jo mislim da trenutno samo Apple. Pustmo zdej, da jo ima tudi Winamp in ostali programi na računalniku, ker sem ga kupil predvsem za laufanje s to funkcijo
grin1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Konec 2008 sem odprl US itunes račun brez kreditne kartice, tako da si živel v zmoti.
grin1.gif

Misliš ipod nano?

Opcija:

Fajn stvarca, ki pa so jo močno pokvarli letos z novim modelom.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Sej je logično da marsikomu iOS ne paše, ampak tile argumenti so preprosto zanič :D

Itunes račun se najmanj 3 leta (osebne izkušnje) že da narediti brez vpisa kreditne kartice, prepričan sem pa, da še dosti delj časa.
Avtonomija baterije pri pametnih telefonih je pri enaki uporabi kar podobna, mogoče 10%+-
Ni se znajdla v iOS? Hm, kaj pa se imaš za znajti? Kot da bi napisal da se v androidu ali symbianu ne znajdeš. Meni se na vseh OS zdijo meniji v 90% čisto razumljivi in enostavni...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja, tisti zgornji nano je, ja. Ko sem hotel odpreti račun, je vedno znova in znova težilo za kartico, potem sem obupal. Ja, priznam, lahko, da sem kaj narobe delal. V glavnem, zate so argumenti zanič, pač zame pa je bila stvar drugačna. Sej, tebe mote kaka druga stvar, katera pa mene ne bi (govorim na splošno) Zdej mi Nokia N9 zdrži tudi do sigurnih 4 dni. iPhone mi je 1 dan in pol (včasih 2, samo je že blendala rdeča baterija)......(uporaba je bila-je enaka)

Nazadnje urejeno:

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Mi lahko nekdo prooosim razloži zakaj bi normalen človek celo noč čakal pred trgovino za nov telefon? Oziroma za bilokaj...ajd za znižane TVja pr Hoferju še ne rečem
cool-1.gif

To je kot navigacija. Razen redki jo potrebujejo, da jih vsaki dan pripelje 2000m od doma do trgovine in pokopališča.Na morje že 10 let hodijo na isto lokacijo in poznajo cesto do tja in nazaj v nulo.
Občutek, da napravo imajo pa jih zadovoljuje.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Pogooglal bi "iTunes account without credit card" ali nekaj v tem stilu pa bi dobil direkt navodila in zadevo rešil v minuti ali dveh, tu res ne vem kje je problem.

Kar se tiče avtonomije pri iPhone pa je podobna kot na drugih primerjlivih telefonih, če pač prihajaš iz navadnega telefona z mejhnim ekranom in tipkami, vrjamem da nisi navajen. Sam sem na smartphoneih nekje od SE P800 dalje in mi je normalno da vsak večer telefon odložim na dock, da se polni in ga zjutraj vzamem dol, čeprav bi zdržal tudi več, če ga bolj malo uporabljaš.

Kar se tiče zaprtosti iPhone pač tako je, gre za ceno, ki jo je treba plačati za stabilnost itd, zadeve, ki so implementirane enostavno delajo, ravno tako aplikacije, ki so na AppStoreu. To zadostuje večini uporabnikov, za entuziaste pa je še vedno na voljo jailbreak, ki odpre nove možnosti. Pri meni sta bila oba iPhonea (3G in 4) jailbreakana od prvega dneva praktično, ker se rad igram s tovrstnimi zadevami. Vedno sem si porihtal vse tako, kot mi je odgovorjalo in to je to. V familiji sem jailbreakov še par drugih telefonov, pa čeprav samo zaradi bonbončkov kot so SBSettings, Lockinfo in SMS group (pa mogoče še kaka malenkost) in niso imeli nobenih težav. Odgovarja jim, da je zadeva zanesljiva (predvsem delovanje Exchange Active Sync), kar pa ni rešeno po defaultu, sem rešil z JB.

Sedaj sem pač prešaltal na SGSIII v želji po raziskovanju nove platforme, ker se mi zdi počasi dovolj zrela poleg tega pa je ravno prišla prilika za menjat telefon (dobro prodal 2 leti staro 4ico in z ne prevelikom doplačilom ugodno kupil SGS3). Vse skupaj je že v osnovi bolj odprto, je pa treba zato malce bolj paziti, tako kot pri jailbreaknem japku. V play store se najde svašta, saj ni neke kontrole, tako da delovanje nekako ni zagotovljeno in tudi previdnost ni odveč, včasih pa tudi na splošnokakšna stvar ne dela tako kot more (v mojem primeru je bil to A2DP audio streaming), vendar se da praktično vse rešiti, če je le volja in čas, da se malo poigraš (zame je bila rešitev leakan JellyBean rom, ki ima odpravljen prej omenjeni bug).

Pač ni univerzalnega telefona, vsakemu paše svoj, zato pa imamo raznoliko ponudbo in hvala bogu, da je tako.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Morda sem preveč pričakoval od telefona, ko pa sem ugotovil, da je vendarle navaden telefon, kot vsi drugi, me je malce razočaral. To je vse. Ne rečem, da sedaj ne bi imel 5-ice. Seveda bi jo imel za potestirat malo
grin1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Mi lahko nekdo prooosim razloži zakaj bi normalen človek celo noč čakal pred trgovino za nov telefon? Oziroma za bilokaj...ajd za znižane TVja pr Hoferju še ne rečem
cool-1.gif

To je kot navigacija. Razen redki jo potrebujejo, da jih vsaki dan pripelje 2000m od doma do trgovine in pokopališča.Na morje že 10 let hodijo na isto lokacijo in poznajo cesto do tja in nazaj v nulo.
Občutek, da napravo imajo pa jih zadovoljuje.

Pedri so se malo poparčkal, če so celo noč skupaj čakali.

Kaj je tako težno razumet.....
stupid-1.gif
.

Nekako tako je šlo.... pa jst sem imel ajphone 1, 2, 4 in sedaj bom imel 5, pa powerpad imam tudi že.... pa ta drugi, ti si car, ti ga grem zadaj v ulico povlečt...
tongue-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Sej N9 je ok, sam aplikacij ji manjka, pa par stvari je tak nesmiselno naretih da glava peče.
No pa da ti N9 zdrži 4 dni, iphone pa 2 dni ob enaki uporabi tudi težko verjamem, ker sestri N9 ne zdrži dlje kot 2 dni pa je nezahteven uporabnik (klici, sms, facebook preko wifi), tako da ne vem kaj potem ti s telefonom počneš (razen da gledaš na uro na displayu brez da se ga dotakneš :D)

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ma zdržala mi je tudi že 5 dni, sicer je bilo samo še 5% baterije, pa vendarle. Razlika je v tem, da ima N9 led display, iPhone 3gs pa ne. Aplikacij pa ji manjka, ja, to moram priznat.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Takrat sem uporabljal SonyEricsson navaden na tipke, potem sem probal takoimenovanega iPhona (sem si mislil, no pa dajmo probat tole stvarco....zato sem kupil tudi rabljenega). Sicer se ne spomnim točno, kaj mi ni odgovarjalo, kar sem ga imel le par dni....pač, več stvari, pa tudi majhna avtonomija baterije....punca je pred tem imela Android HTC Hero....sedaj ima Android Sony Experia Mini, jaz pa imam trenutno Nokio N9. Pri Applu se takrat mislim da nisi mogel registrirati na iTunes, brez, da bi dal številko kartice (to pa nikakor ni prišlo v upoštev, ker ne mislim dajat nobenih številk bančne kartice čezlužnikom)....sedaj mislim, da se pa lahko registriraš brez kartice...Torej sem bil omejen na sam telefon.....da pa bi iskal dodatne aplikacije po celem netu, pa se mi ni dalo....edino, kar me je zelo fasciniralo, je odzivnost touchscreena, kar je bilo pri iPhonu od prvega modela naprej.
Povsem enako je bilo pri punci...nikakor se ni znajdla v iosu...jo moram vprašat, ko pride domov, kaj jo je točno motilo. Sej mi je povedala, samo je že šlo iz glave

Sorry, sam vse opisano je posledica tvoje nesposobnosti in ne telefona.
cheer.gif