iPhone 5

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@fijatovPES

In v čem je pred SG3?

evo jas nisem ravno tipicn uporabnik telefona

delamza eno tujo firmo in res nenormalno dost visim na telefonu, moji racuni znasajo en lep renault clio letno... in unicim vsaj en aparat letno

nazadnje sem imel iphone 4s ki je crknil ne me vprasat zakaj

zato sem se odlocil da bom vmes kupil svojga prvega androida sgs3 in morda ostal na androidu..naj povem da sem bil pred iphonom zagrizen blackbery uporabnik

razlika za navadnega userja je verjetno ni... za mene pa igromna

na primer

isces v androidu po imeniku predn prides do kontakta te vprasa najprej kateri imenik, nato koga nato te vprasa a bi rad klical smsal al mailal nato kliknes da bi klical... to v praksi pomeni da 4 krat kliknes predn zadeva dela ro kar hoces...

kot receno za navadnega uporabnika ki nardi par klicev dnevno ni problem zame ko pa zivim od tega pa hudo motece...

dalje display na sgs3 je enostavno prevelik za to za kar ga jasuporabljam ne gledam filmov... ce hocem priti iz ene strani na drugo mi to z eno roko ni uspelo...

moti mena primer tista funkcija za šparanje baterije... ko ga najbolj rabis zacne srat z tem v soncu nic vec ne vidis ker telefon samovoljno zatemnjuje display zato da bobaterija drAla 5 min vec... v avtu ko uporabljas telefon je to nenorrmalno motece

dalje... emaili... gmail lepo v svoji mapi... in mi osvezuje maile samo mail naslova ki je glavni ostale moras osvezevat na roko

ostali mejli v svojemprogramu ... tako da ce si hotel vse precekirat si rabil prevec casa da si si vse ogledal

verjetno se tud to da porihtat v androšitu ampak nimam casa dovolj za svojga otroka ne da se bom se z tem ukvarjal kako ukrotit svoj telefon

v glavnem zame je iphone popoln ogromno telefoniram nic ne zahteva od mene naredi to kar hocem vse je logicno in pregledno...

morda bo kdo rekel da sem enostavno preglup za androšita, ampak ne maram da moram jas sluziti tehnologiji...tehnologija je zato da sluzi meni in ne obratno...

je pa proti staremu iphonu obcurno lazji in boljsi po filingu za drzat v roki...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38

Scuff-gate
evil.gif
Sem mislo, da so polakirali barvo in jo nekak zaščitli...

I

Izbrisan uporabnik 474

Oprosti, ampak še dobro,da si šel na iPhone, ker drugače bi delal sramoto Android skupnosti...

"Težave," ki si jih opisal, samo nakazujejo na to, da si nisi vzel niti 5 minut, da bi pregledal telefon in si pač iskal izgovor na prvo žogo, zakaj rabiš iPhone. Ker samo tvoj problem z imenikom nakazuje na to, da si šel v "long way arround", namesto da odpreš imenik, poskrolaš do kontakta in ga potisneš v desno za SMS ali potegneš v levo za klic. Pa vse se da narediti z eno roko, razen če nimaš tačk 3 letnika...

Čestitam k nakupu iPhone-a!

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik doto pravi:
A je res tako težko razumeti, da nekaterim pač ni android všeč? Za mene je iOS še vseeno veliko bolj spoliran. Reznim foram, da bi gor priklapljal hdmi, usb ključke, sd kartice, ... se še samo smejim. Trenutno je samo 1 feature, ki ga podpira SGS3, ki ga pogrešam. To je predvajanje videa, ko uporabljaš kako drugo aplikacijo. Pa še to mi implementacija ni všeč. Raje bi imel, da bi delovalo tako kot je do sedaj youtube aplikacija, ko si preklopil aplikacijo, ti je samo zvok predvajalo. Ko pa s štirimi prsti preklopiš nazaj (na ipadu je to), pa gledaš video naprej.

Telefon/tablica je prenosna naprava. Nanjo ne pašejo kabli. Datoteke, filme, slike, ... Prenašam preko wifi/3G. Filme stream preko cifs. Backupe izvajam v oblaku. Musko syncam brezžično preko iTunes, kjer imam celotno kolekcijo. Ali pa doma streamam z iTunes na reciver preko bluetooth, ali AirPlay (odvisno od tega če imam že prižgan htpc z xbmc). Zakaj bi sedaj menjal sistem, če mu nič ne manjka? In bi moral ponovno iskati rešitve in aplikacije.

Sicer imam doma še SGS z nameščenim nigtly C10. Sicer je HW zelo podhranjen. Vidim pa kakšno je stanje in da nič ne pogrešam. Je pa zadnjič sodelavec dobil One X in sem ga malo probal. Ne moreš verjeti kako lahko pri takem HW še vedno šteka. V Click Storeu je animacija pogosto štekala. Ko sem zagnal kako aplikacijo prvič je bil opazen lag od trenutka, ko tapneš ikono in se začne kaj dogajati.

Tako da ne preostane nič drugega. Sem se pa že pred leti zaklel, da preklopnega telefona in/ali telefona zmicrosoftovim OS ne kupim nikoli.

Meni je to popolnoma jasno. Ampak potem naj tisti, ki si je kupil iPhone zaradi tega tudi pove: "Meni pač bolj sede iOS od Androida" in to je to. Ne pa do potem mozoljavčki nabijajo, kako je iPhone boljši, da ima Facetime (no shit), da so leta 2012 uvedli "panorama" (ki jo je imel že moj SGS, verjetno še kateri telefon prej), da rabi pol manj moči, da je hitrejši itd. Kot Hondaši. In potem se lepo da benchmark, da je SGS3 še vedno hitrejši, pa se začnejo lepiti neki drop in scratch testi... Pa saj nismo stari 15 let, ko smo se pred puncami hvalili, kdo ma daljšega lulčka (no,nekateri tukaj so glede na poste pod 15)...

Kar se tiče kartic, ključkov itd. Povsem odvisno, za kaj uporabljaš stvari. Sam recimo veliko potujem, predvsem v države vzhodno od nas (Rusija, Belorusija, Ukrajina itd.) in tam je WiFi bolj kot ne utopija, še na lokacijah, kjer sem je ponavadi Edge (če bi že imel data-plan). Torej mi oblačne storitve po dolgem in počez odpadejo. Kar se pa home theatre tiče, pa še vedno prisegam na žične povezave z 1GB hrbtenico. Čeprav, vse kar si napisal, se da narediti z Androidom...

Ampak si pa povedal dejstvo, kateremu ne oporekm - navajen si iOS, ponuja ti vse kar rabiš, imaš nekaj kupljenih aplikacij in zato ostajaš na iOS-u. Normalno!
PS: da pa so sistemi tudi na zverinskih telefonih počasni in zatikajoči, pa ni probelm Androida temveč proizvajalcev, ki (ne)uspešno implementirajo svoj bloatware v Android. In potem imamo kar imamo. Me zanima, če je kje benchmark SGS3 z AOSP romom (torej pure Android)...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.912
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Oprosti, ampak še dobro,da si šel na iPhone, ker drugače bi delal sramoto Android skupnosti...

"Težave," ki si jih opisal, samo nakazujejo na to, da si nisi vzel niti 5 minut, da bi pregledal telefon in si pač iskal izgovor na prvo žogo, zakaj rabiš iPhone. Ker samo tvoj problem z imenikom nakazuje na to, da si šel v "long way arround", namesto da odpreš imenik, poskrolaš do kontakta in ga potisneš v desno za SMS ali potegneš v levo za klic. Pa vse se da narediti z eno roko, razen če nimaš tačk 3 letnika...

problem je da pri androidu za vsako pizdarijo porabiš 5 min da jo najdeš v nastavitvah in izklopiš, enim se to pač preprosto ne da
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

A bejž no? WiFi, Bluetooth, GPS, zvok (tiho, vibra, zvonenje+vibra), svetlost zaslona (samodejno, jakost), airplane mode, data sync, 3G/2G... Vse to je dosegljivo z preprostim potegom notification bara navzdol in pritisk na želeno funkcijo... Nobenih (skritih) menijev, vzame v povprečju 3s.

Imenik, o katerem razlaga fijatovPES, ima privzeto (torej out of the box) združevanje kontaktov iz različnih virov (Facebook, Twitter, SIM, Google account, Google+, LinkedIn itd.) v enega. Pritisk na imenik, scroll to person, poteg v levo ali desno za klicanje ali pošiljanje SMS. Nobenih menijev.

Email: ko vstavljaš podatke za email račune, te vpraša po načinu sinhronizacije (push, nikoli, čsaovno).. Nobenih ročnih osveževanj ali kaj podobnega. Nobenih naknadnih nastavitev.

Res ne vem, kje vi najdete "skrite" menije, ki jih je treba iskati bolj kot Bin Ladna... Se pa strinjam, da je fijatovPES porabil več kot 10 minut, da si je uspel zjebat SGS 3 do te mere, kakor jo opisuje...

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:

ja dobro da sem šel na iphone da se ti lahko sedaj spotikaš ob to...

povedal sem zakaj mi androšit ni všeč... in ja nisem si vzel niti pet minut in ga posvetil androšitu ker je tistih pet minut v mojem življenju preveč dragocenih da bi jih posvečal napravi ki sem jo plačal zato da mi služi in ne obratno...

androšit je primern za vas geeke ki imate preveč časa da se lahko igrate po njemu...

za nekatere ki pa delamo kot konji pa to ni... za mene enostavno more zadevA delat ne pa da morem razmišljat al je treba vlešt levo desno gor in dol da naredi tisto malo kar hočem....

in ja vzel sem si nov iphone ker mi je všeč... ker dela to kar hočem in ker svoj čas raje preživljam z svojim otrokom kot pa z svojim telefonom...

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
A bejž no? WiFi, Bluetooth, GPS, zvok (tiho, vibra, zvonenje+vibra), svetlost zaslona (samodejno, jakost), airplane mode, data sync, 3G/2G... Vse to je dosegljivo z preprostim potegom notification bara navzdol in pritisk na želeno funkcijo... Nobenih (skritih) menijev, vzame v povprečju 3s.

Imenik, o katerem razlaga fijatovPES, ima privzeto (torej out of the box) združevanje kontaktov iz različnih virov (Facebook, Twitter, SIM, Google account, Google+, LinkedIn itd.) v enega. Pritisk na imenik, scroll to person, poteg v levo ali desno za klicanje ali pošiljanje SMS. Nobenih menijev.

Email: ko vstavljaš podatke za email račune, te vpraša po načinu sinhronizacije (push, nikoli, čsaovno).. Nobenih ročnih osveževanj ali kaj podobnega. Nobenih naknadnih nastavitev.

Res ne vem, kje vi najdete "skrite" menije, ki jih je treba iskati bolj kot Bin Ladna... Se pa strinjam, da je fijatovPES porabil več kot 10 minut, da si je uspel zjebat SGS 3 do te mere, kakor jo opisuje...

ko sem dobil androšita sem z imenikom skorajda popizdil.. koji ku...ac ga je prosil da mi vleče dol kontakte iz facebooka in tviterja ki jih ne uporabljam praktično nikoli... in mi jih pomeša v imenik... in ja

preveč je če moreš izbirat in razmišljat v kterem imeniku imaš kaj...

za mene enostavno androšit ni... blackbery je podobna zadeva zakomplicirano u božjo tetko...

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:

problem je da pri androidu za vsako pizdarijo porabiš 5 min da jo najdeš v nastavitvah in izklopiš, enim se to pač preprosto ne da
wink-1.gif

točno tako

ena čist simpl zadeva ... menjava omrežja... v 4 podmenije te pelje predn zamenjaš omrežje za popizdit..

Rotty

Pripravnik
22. apr 2010
459
0
16
Črnuče
Citat:
Uporabnik fijatovPES pravi:

in ja nisem si vzel niti pet minut in ga posvetil androšitu ker je tistih pet minut v mojem življenju preveč dragocenih da bi jih posvečal napravi ki sem jo plačal zato da mi služi in ne obratno...

Do tukaj sem te še resno jemal. A pri prehodu iz Blackberryja na iPhone, ti pa teh 5 minut ni bilo preveč?Jaz sem poskusil vse OSje in vsi imajo svoj čar...je pa res, da nisem tako sposoben, da bi jih v 1 minuti imel pod palcem.

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
za nekatere ki pa delamo kot konji pa to ni... za mene enostavno more zadevA delat ne pa da morem razmišljat al je treba vlešt levo desno gor in dol da naredi tisto malo kar hočem....

No, zato pa je Samsung celo olajšal delo tistim, ki jim že opravilo za IQ<10 povzroča probleme. Namreč, ko potegneš kontakt levo ali desno, se ti obarva zeleno za klicanje, zraven napiše "Kliči" ali oranžno za sporočanje in zraven napiše "Sporočanje." Tako da tisti, ki jim levo/desno povzroča težave (otroci do 1. razreda OŠ) imajo še barvno razločanje. ČE sei slučajno barvno slep, pa se ti zraven še izpiše, kaj katera stvar pomeni. in ČE si slučajno še nepismen, je zraven še ikonica v obliki slušalke ali pisemčka. Če pa ti to ni dovolj jasno, potem pa...

Če pa ti to ne leži, potem pa vsi Android telefoni (ne samo Samsung) omogočajo čisto klasično izbiranje kontaktov in klicanje - popolnoma enako kot iPhone...

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
ko sem dobil androšita sem z imenikom skorajda popizdil.. koji ku...ac ga je prosil da mi vleče dol kontakte iz facebooka in tviterja ki jih ne uporabljam praktično nikoli... in mi jih pomeša v imenik... in ja

Telefonu si dovolil ti, ni si menda sam izmisli tvojega uporabniškega imena in gesla??? In Facebook (in Twitter) se integrira samo takrat, ko si naložiš obe aplikaciji. Potem moraš vnesti uporabniško ime in geslo, ter te VPRAŠA (razločno in nedvoumno), če posynca obstoječe kontakte z imenikom. Tukaj ti celo da tri možnosti - ne dovoli, posync-aj samo kontakte, ki so že v imeniku ter sync all.

Začenjam se spraševat, kakšno delo opravljaš, če ti že osnovnošolske naloge delajo takšne probleme...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Na žalost res, fijatovPES, čisto vsako opisano traparijo si moral najprej sam potrditi... in potem je Android kriv... kariera v politiki te čaka, samo tako naprej...
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Ko berem poste od njega, pocasi zacnem verjet govoricam da je ios za ljudi z ne prevec premozenja v glavi.
Se pa mi zdi da je izdaja ios6 pokazala kam gre apple...tam kot vsi ostali. Prvo izdajo zadevo, potem popravljajo. Jobs nebi niti v sanjah pustil ta njihov maps da gre v javnost v taki obliki. To da apple "dela", lahko ocitno postane rek zgodovine.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
@fijatovPES: Priporočam ti nakup Nokie 3310, ker pametni telefoni sodeč po napisanem definitivno niso zate!

Prve dni si nastaviš po svojih željah in si ga prilagodiš tako kot tebi najbolj paše. To, da ti meša imenik, da ti pri klicanju ponudi 3525 možnosti? Si ziher, da si držal SG3?
Podrsaš levo greš v sms-e, podrsaš desno pokličeš
priden.gif
.
Kako pa pri iPhonu vklopiš wi-fi? Še vedno moraš čez 5 menijev?

Pa lep dan še naprej
pozdrav.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Kaj ne razumete, da nima časa....

vsako dragoceno sekundo preživi z otrokom, namesto da bi se igral s telefon. iPhone connecting people.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
V tem casu ko ga je porabil da je svoje muke tukaj opisal in kako on nima casa 5 min za telefon nastavit, bi ga ze rootal in vmes 2 roma menjal