iPhone 5

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Pritrjuje mi pa tudi podatek na papirju, tako dolgo ne bi brez "dizajnerske" prenove živela nobena stvar v svetu rač. oz. zabavne elektronike. Da živi oz. lahko živi so pa zaslužni.....
tongue-1.gif
mhm, to še posebi dokazuje windows classic look, ki je prežvel kok, 14let?, pa še bi ga uporabniki uporabljal če ga nebi ms ubiu...

I

Izbrisan uporabnik 474

WTF?
confused-1.gif

Za napisane probelme so v večini krivi uporabniki oz. ne spadajo med znane ion razširjene težave z Androidom. Je pa zaradi odprtosti samega OS lažje zadeve pobrklat, kot na recimo "[cenzura]-proof" iOS-u

In če bo tak spisek prilepil še za iOS in WM7, bo še vedno težava v uporaniku in ne OS-u...

Smiri doživljaj...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Zadnji telefon, vreden naziva iPhone, je bil 3GS. Pri 4 se mu je ob bok povsem spodobno postavil Galaxy S - eni trdijo, da je boljši iPhone, eni da je Galaxy S.

Sorry, ampak glede na to, da imam in uporabljam oba (ok, S le, če je nuja), so tole buče. Primerjave sploh ni, Galaxy S je svetlobna leta dlaeš id 4ke. S2 pa že, ampak S pa ni niti približno blizu ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
WTF?
confused-1.gif

Za napisane probelme so v večini krivi uporabniki oz. ne spadajo med znane ion razširjene težave z Androidom. Je pa zaradi odprtosti samega OS lažje zadeve pobrklat, kot na recimo "[cenzura]-proof" iOS-u

In če bo tak spisek prilepil še za iOS in WM7, bo še vedno težava v uporaniku in ne OS-u...

Smiri doživljaj...

Sorry, ampak sistem mora bit [cenzura]-proof. Veliiiika večina uporabnikov telefonov namreč nima pojma in zanje mora stvar delat out-of.the-box. Androifd tu pogori na mnogo prodročjih, iOS na precej manj.
Je pa po drugi strani res,d a mora biti sistem tudi tak, da mora omogočit preklop v recimo temu advaced-usre način. iOS tu poogri, saj za to rabi JB, Android precej manj, pa čeporav ga je tudi za marsikaj treba rootat.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ok galaxy S res ni bil na ravni iphona 4, sem uporabljal oba dalj časa, in je bila razlika opazna. Mislim pa, da je sgs2 na ravni 4S, in je le še preferiranje OS-ja, ključni kriterij za izbiro telefona. (ter mogoče malenkosti, ki so odvisne od posameznika, recimo itunesa-za nekatere "nočna mora", na drugi strani mass storage, a že pri osnovni nalogi npr. backupa/updata Kies pogori..., pač odvisno kaj ti bolj leži...)
Če oba JB/rootaš, pa lahko z obema počneš iste stvari, ampak to in menjava romov, je že za "napredne" uporabnike, ki si morajo za to vzeti čas.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Ko sem napisal, da Apple mora prinesti nekaj več, nisem mislil ne na zanesljivost ne na tehnološko naprednost ipdb. To je pomembno za tehno freeke, teh pa je morda 1% vseh kupcev. Nekaj več predvsem za 99% kupcev.

Kot prvo, nekaj bo zagotovo naredil na obliki. Tudi iPhone 1 je zaživel na obliki, tehnološko je bil vse drugo, samo kaj naprednega ne. Apple je firma, ki trži svoje izdelke kot modne izdelke, izdelke, ki zaznamujejo čas. Tistega momenta, ko tega nimajo jim prodaja upade. In sedaj je pravi čas, da počasi zopet ponudijo drugačen mobitel. Z iPhonom so dosegli kar so hoteli, sedaj potrebujejo nadgradnjo. Podobno, kot jo je Nokia že pred leti, a so očitno slabo načrtovali, da ne rečem zaspali...

Da ni neranljivega dovolj pove podatek, da je imela Nokia pred leti 56 mrd € prometa... to je cca 70 mrd $... In ne pozabiti, tudi Apple je bil po silnem razcvetu pred leti tik pred stečajem... Nove ideje, novosti so edina pot, ki ga dolgoročno ohranijo pri življenju. V sivini mu Azijci enostavno odgriznejo glavo...

nahrung002.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sam sem imel tri različne aparate z Androidom. ne rečem, HTC Desire je bil super telefon, ker ga enostavno nisem sploh priklapljal na komp, sem pa zato ga moral velikokrat podreti, da sem ven vzel kartico, na njo počil, kar me je interesiralo, a vseeno - vsakič to naredit, muzika gor, muzika dol, fotke gor, fotke dol ...

iPhone pa samo priklopiš in zadeva dela (oz. napravo z iOS). in to je tisto, kar me drži. sam sicer rad štafnam po "naprednih" funkcijah, zato sem oba telefona rootal (tab-a ne vidim potrebe, je bil pa zadnjič velik problem, ko sem hotel malce posyncat določene stvari, ter si mogoče naložit kak film na taba, pa ni šlo - Kies "rulz"), pri iPhonu mi tega ni bilo nikoli treba oz. nisem niti pomislil na to.

kakšen bo iPhone 5? pojma nimam, predvsem pa upam, da ostane v teh dimenzijah, kot je zdaj. Samsung mi ni všeč tudi zato, ker je tako ogabno velik. in plastičen ...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.655
3.934
113
Ljubljana
hmpg.net
"iPhone pa samo priklopiš in zadeva dela" - to je to.

ČE se pogovarjamo o telefonih, mora biti samo to. Je pa catch tule. TO že dolgo NISO telefoni. In Apple še približno uspeva uspešno "skrivati" to dejstvo, androidi pač ne. Ampak trendi so jasni. Treba je delati "pametne" telefone. In tudi apple bo moral ugrizniti v kislo jabolko in pokazati kaj novega, ne pa da prodaja stare stvari v novi pakungi in govori oooohh:).

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Tipični PEBKAC...

Obstaja n načinov za prenos podatkov iz PCja na android telefon.
1. Priklopiš preko usb in izbereš da se telefon predstavlja, kot usb disk (še nikoli nisem imel težav s tem)
2. Uporabiš dropbox
3. Uporabiš program, ki preko WiFi samodejno sinhronizira vsebno mape na pcju z mapo na telefonu
4. Uporabiš program za ročno pošiljanje datotek na tel preko WiFi
5. Če se gre za fotke jih lahko naložiš v picasa web albums in jih vidiš na telefonu kot da bi jih imel lokalno...
6. Če so dokumenti jih naložiš v google docs (sedaj drive) in jih spet vidiš na telefonu kot da so lokalno...
7. Jamraš da se ne da...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Niso vse navodila... Da sem sgs pa kies usposobil sem mogo "7x" vseskupaj inštalirat, odinštalirat, reštartat, posebej driverje nalagat, iskat verzije kiesa, itd (po pisanju ostalih na forumu, nisem edini)
Na iphonu sem naložil itunes, priklopil in je bilo to to.

Je pa zato pri nekaterih drugih opravilih iphone bolj neroden, kaj pa koga moti se pa vsak sam odloči in izbere tisto, s čimer se boljše počuti.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Sej vsepovsod je določen % možnosti, da so težave, a ob prebiranju slo forumov (jabuk, slo-android, alter, slo-tech...), se kot težava večkrat (v dosti večji meri kot itunes) omeni Kies.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Tudi z itunes je bilo že veliko težav.
Na macu? not really...

Kolikor že delujejo itunes bp na macih, si developerji za win verzijo zaslužijo da se jih obesi, utopi, razčetveri in vrže v vrelo olje. Ne glede na konfiguracijo računalnika ti tako upočasnijo sistem da lahko greš kosilo skuhat preden je zadeva uporabna. Tako je bilo stanje 5 let nazaj ko sem na računalnik prvič namestil itunes, in tako je bilo stanje 1 mesec nazaj ko sem se dokončno znebil ipoda in zaplesal od veselja ko je itunes končno letel z diska
grin1.gif

Sem uporabljal itunes na macu pri prijatelju (ki si zelo želi androida pravi, a ker se ukvarja s glasbo ima doma izključno mace, potem je pa že vseeno če ima še eno ios napravo namesto androida), in tam res ni problema delat z njim ker gre vse lepo gladko, a na win pozitivne izkušnje s itunes v 5 letih nisem imel.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
hm, jst v hitrosti z itunes 10x nimam problemov ne na macu ne na win masinah... pa jih majo firmi vsaj na desetih gajbah... bli pa so vcasih totaln pain na in sistemih, nekje do verzije 8. od takrat naprej so kul...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Da se zažene potrebuje 2 sekundi (na 5400rpm disku), nato pa sam ne opazim počasnega delovanja. Uporablja se ga itak za sync, in iskanje aplikacij, pri tem pa ni pretirano počasen. Tudi pri predvajanju glasbe se le ta začne takoj predvajati (primarno uporabljam bs player). Povej, kaj delaš z itunesom, da se ti zdi tako počasen, da bi lahko vmes kosilo skuhal, da še js testiram. Razen če uporabljaš 10 let star "mlinček", tam pa verjamem, da zadeva ne šiba.

Ker dejansko večina samo naklada, da je itunes največji shit itd, ter da že samo zaradi tega iphona ne bi imela, pa verjamem, da itunes sploh probali niso, temveč so to le prebrali na internetu ali slišali od prijatelja...

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Saj na ipodu sam sync tudi ni bil počasem, vse ostalo pa. Nimam neke stare gajbe, in to se ne dogaja samo zdaj, ampak je že 5 let konstanta, pa ni važno ali imam star ali pa frišen računalnik direkt iz trgovine. Stvar se mi že zaganja med 30s in minuto. Kliknem na music 10 sekund laga preden prikaže željeno (vsaj potem med posameznimi komadi preklaplja dokaj normalno), kliknem na podcaste sem spet dober vsaj za 30 sekund preden postane stvar odzivna, itubes u spet čaaakaaat. Itunes store spet čat vsaj 5 sekund da se stvari naložijo...če ne ne kosilo skuhat, si lahko vsaj sendvič naredim med vsem čakanjem.

Potem pa še druga stvar, če imam itunes odprt ne morem praktično poganjat nič v ozadnju...da bi brskal po netu in predvajal glasbo preko itunes? nemogoče, se mi firefox takoj neha odzivat. Isto če hočem medtem ko so itunes odprti pisat v wordu ali excelu. Kot da bi jih poskušal poganjat na 486kah :/ Ko so itunesi zaprti vse ostalo dela brez problema pa če je nevemkoliko programov zraven odprtih.

Pa kot sem rekel, to ni izkušnja s eno verzijo programa ali na specifični konfiguraciji...to je bila konstanta 5 let, dokler se nisem dokončno znebil ipoda.

Dopuščam možnost da je za to kriva 150Gb velika zbirka muzike, a prijatelj na macu ima nekajkrat večjo pa mu tam delujejo itunes kot se šika, meni na win pa...no če mi jih nikoli več ne bo treba uporabljat bom prav vesel.