iPhone 5

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Če iOSu kaj manjka, je v resnici pravi multitasking. Precej moteče je, da se skoraj vsak proces na mestu ustavi v trenutku, ko gre v ozadje. Tako ni pametno recimo med pokrom by zynga preklopit na mail, ker se zyngi ob preklopu utrga in hoce ob preklopu nazaj vse dogodke izvesti v trenutku, pa mi folda hand, ki ga hocem odigrat. Kaj sele, da bi me iz ozadja opozorila, da sem na vrsti. Banalen primer iz ipada 2, ki si ga lastim, kot dober android trol, ki ga nimam.
evil.gif
Da o raznih videih niti ne govorim.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Tako ni pametno recimo med pokrom by zynga preklopit na mail, ker se zyngi ob preklopu utrga in hoce ob preklopu nazaj vse dogodke izvesti v trenutku, pa mi folda hand, ki ga hocem odigrat. Kaj sele, da bi me iz ozadja opozorila, da sem na vrsti.

Se pravi celo platformo enačiš z eno slabo napisano aplikacijo? Vse omenjeno se da rešiti v okviru iOS. iOS pozna push notifications, ki so namenjeni opozarjanju, ko aplikacija ni aktivna. Piši avtorjem programa, da naj to uredijo.

Citat:
Da o raznih videih niti ne govorim.

Kakšnih videih? Si probal Good player, oPlayer HD, ali ACE Player?

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Ne razumeš. Ta poker je v ozadju ustavljen, ko ga odprem, pa na hitro izvede vse operacije. Push notifikacije v tem primeru čisto nič ne koristijo, ker aplikacija ne teče.

YouTube aplikacija ravno tako zmrzne v ozadju. Rad bi si nastavil par komadov, ki jih nimam fizično na ipadu, da bi jih poslušal med browsanjem ali čem drugem, a to žal ne gre.

Ti opravičuj sistem, kakor hočeš, a dejstvo je, da je predpotopni WM, jaz kot telefon še vedno uporabljam enega z verzijo 6.1, imel resničen multitasking. Tole, kar ima iOS, je samo duhovit nadomestek. Pa sem sicer z ipadom zelo zadovoljen, a na določene stvari imam pripombe.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Tocno take in podobne fore, ki so drugod samoumevne, so mene pripeljale do tega da se losam ipada, zdaj ko je koncno prisla ven spodobna android tablica pod imenom nexus 7

mickeycek

Fizikalc
2. jun 2011
234
59
28
mosseero: ko preklopiš iz youtube app-a, odpri multitasking in scrolaj levo da prideš do kontrol za predvajanje in daš play, pa igra dalje tisto kar je bilo v youtube app-u pred preklopom (http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTHimjZa7Z87jiy96uAelhQCjcQ1VTLawX-Wjp9_q39j4XVTX-bMw&t=1).

Drugače pa mene edina stvar ki moti je tudi ta ki si jo omenil.. da ti kar hitro oziroma ne moreš vedet kdaj kill-a aplikacijo... Mene to recimo moti pri različnih downloader app-ih, ki jih potem če kaj večjega downloadaš moraš meti ves čas odprte ker sicer ti killa in download je izgubljen... Ali pa ko konvertiram iMovie, traja kar en čas in potem ne moreš nič delati. Če bi to uredili (pa brez JB) bi bil iOS popoln
smile-1.gif
(no pa mogoče kakšni widgeti)

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik mickeycek pravi:
Drugače pa mene edina stvar ki moti je tudi ta ki si jo omenil.. da ti kar hitro oziroma ne moreš vedet kdaj kill-a aplikacijo... Mene to recimo moti pri različnih downloader app-ih, ki jih potem če kaj večjega downloadaš moraš meti ves čas odprte ker sicer ti killa in download je izgubljen... Ali pa ko konvertiram iMovie, traja kar en čas in potem ne moreš nič delati.

Vse to omogoča. http://www.macworld.com/article/1164616/how_ios_multitasking_really_works.html

mickeycek

Fizikalc
2. jun 2011
234
59
28
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik mickeycek pravi:
Drugače pa mene edina stvar ki moti je tudi ta ki si jo omenil.. da ti kar hitro oziroma ne moreš vedet kdaj kill-a aplikacijo... Mene to recimo moti pri različnih downloader app-ih, ki jih potem če kaj večjega downloadaš moraš meti ves čas odprte ker sicer ti killa in download je izgubljen... Ali pa ko konvertiram iMovie, traja kar en čas in potem ne moreš nič delati.

Vse to omogoča. http://www.macworld.com/article/1164616/how_ios_multitasking_really_works.html

Tu samo piše da ostane max. 10 minut v ozadju. To pa ni rešitev... moraš itak ves čas preklapljati pa preverjati če ga ni slučajno že zaprlo... Sem že veliko teh downloaderjev poskusil pa noben ni bil tak da bi dal nekaj downloadat, šel recimo igrat igro pa ko pridem nazaj je download izginil... iMovie enako pri konvertiranju.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Čakaj, torej, če imaš naprimer nekaj podobnega kot je ttorent na andoridu (ne vem, če je za Ios tudi), to pomeni, da ti ne more lavfati nekaj ur skupaj nekje v ozadju, torej da ti lepo dowloada fajle, ti pa med tem normalno uporabljaš telefon, internet, maile ali pa zgolj polniš telefon??

mickeycek

Fizikalc
2. jun 2011
234
59
28
Tako je. Po nekaj časa (kot omenjeno na zgornjem linku cca 10 minut, oziroma ko zmanjka pomnilnika) se aplikacije v ozadju zaprejo. Torej če nekaj downloadaš pa greš pogledat mail, mogoče ko prideš nazaj bo še vedno aplikacija tekla.. mogoče pa ne ker ti jo bo že iOS killal.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Torej, dejansko bi lahko poenostavil in rekel, da ima iOs v optimalnem primeru po njihovo t.i. "mutlitask" za časovno obdobje 10tih minut? A ne me jebat, spet sem neki novga zvedu
bonk.gif

No važno, da med slajdanjem po straneh med apliakcijami ni 0,002 milisekundnega zamika
evil.gif

Oprost no, mogu sem. sem off...sam tole z multitaskom me je pa spet malce presenetilo. Vidim, da še vedno ne rabim gledati kaj jabolčniki razvijajo
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Očitno ne znate brati.

V članku jasno piše, da se multitasking lahko gredo programi, ki to potrebujejo. (predvajanje glasbe, konstantno posodabljanje preko interneta, gps lociranje, voip...) Je pa seveda odvisno od tega, če se razvijalec odloči, da bo naredil takšno aplikacijo ali ne.

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Tocno take in podobne fore, ki so drugod samoumevne, so mene pripeljale do tega da se losam ipada, zdaj ko je koncno prisla ven spodobna android tablica pod imenom nexus 7
Kar dobra konkurenca ipadu. Jaz bom poleg iPada kupil še eno poceni android tablico. Moram narediti mehak prehod, ker imamo že tono aplikacij kupljenih za iOS.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
YouTube aplikacija ravno tako zmrzne v ozadju. Rad bi si nastavil par komadov, ki jih nimam fizično na ipadu, da bi jih poslušal med browsanjem ali čem drugem, a to žal ne gre.

V tem primeru ni na androidu nič bolje na žalost. Google je že nekaj mesecev nazaj pri enem updatu onemogočil predvajanje youtuba v ozadju. Ko so uporabniki širom sveta izrazili svoje nezadovoljstvo nad tem podlim dejanjem so pri googlu pač rekli da je njihova politika da se youtube gleda in ne posluša in da od zdaj naprej pač ne bo več delal v ozadju.

Na srečo lahko na androidu vsaj zamenjaš youtube apk s tistim ki še omogoča poslušanje v ozadju.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Čakaj, torej, če imaš naprimer nekaj podobnega kot je ttorent na andoridu (ne vem, če je za Ios tudi), to pomeni, da ti ne more lavfati nekaj ur skupaj nekje v ozadju, torej da ti lepo dowloada fajle, ti pa med tem normalno uporabljaš telefon, internet, maile ali pa zgolj polniš telefon??

Čaki čaki.... a dejansko kdo obstaja, ki z tablico oziroma telefonom torrent dol vlači ? :D
write.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Js sem si kakšne komade preko torrenta dol vlekel, ko sem bil še na nokii 5800.