iPhone 4 je super stroj, o tem ni dvoma. Gotovo najbolši aparat na trgu ta hip. Zakon ekran, super kamera, hiter in odziven OS, malo morje uporabnih aplikacij, iPhone 4 je premium product in zadeva je res kvalitetna.
Galaxy S ima večji zaslon (zame malo udobnejše pisanje / surfanje / video... pa čeprav na manj gostih pixlih). Video kamera je zelo blizu, nekatere stvari bolje posname iPhone, spet druge pa Galaxy S. Mene "cenejša izdelava" ne moti, saj je aparat lahek -> ne škripa.
Kar se tiče iOS in Android primerjave je pa težka. iOS naj bi bil stabilnejši, malo bolj zaprt in po moje "malo trši". Home tipka me na iPhonu enostavno moti. Nikoli je nisem maral pritiskati, kaj šele 2x za app switch (stvar posameznika). Prav tako me motijo notifikacije. To mora Apple nujno popravit, ker je to področje res stone age.
Android mogoče res začne "po nekaj časa" malo lagati (upam da froyo na galaxy s to odpravi). Kvaliteta aplikacij (tako iger kot programov) se na androidu močno dviga in le še vprašanje časa je ko bodo skoraj vse zadeve "na ravni". Mogoče je omembe vredna androidova razdrobljenost in s tem podpora aplikacij in tudi posodobitev. Nekatere to moti..
OS-a sta blizu, meni je android za odtenek bližje.
Jaz bi se na tvojem mestu malo poigral z Galaxy S nato pa odločil. Predvidevam da boš posegel po iPhone 4, ker si pač OS-a slednjega bolj vajen.