iphone 4 in signal

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
imam 2 tedna starega iphona 4 kupljen je bil pri simobilu, sedaj pa opažam da mi vsake tolko časa izgublja signal, piše da ni omrežja... tudi včeraj naprimer sem šel v okolico kamnika (cca. 2 km od centra kamnika) pa sem se moral vrnit v kamnik da sem opravil telefonski klic ker sploh ne lovi ommrežja tam. Ima kdo kakšno rešitev in idejo zakaj telefon izgublja signal? imam pa narejen JB vendar nisem nič takega nalagal iz cydie razen sbsettings in winterboard. Bi ga moral restorat pa bi se težava odpravila ali kak drug predlog?
confused-1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
svetujem ti, da poskusiš vstavit drugo sim kartico not (mobitel, tušmbil...) in da vidiš ali je simobilov signal kriv ali telefon. aja ups, iphoni so zaklenjeni
bonk.gif

pol pa probi ugasnit 3g, torej da imaš samo na gsm omrežju...

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
iphon-i na splošno slabše lovijo signal - kovinsko ohišje, ki deluje skoraj kot faradayeva kletka in pa slabši sprejemnik signala, jebat ga iphone sux

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Uporabljam Iphone 1 mesec in ni nobenega problema s signalom. Pa nimam nobenega bumperja.

Uporabljam pa Mobitelovo omrežje
cheer.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.175
490
83
Nič slabše ne lovi, mislim da kar standardno. Sam sem na območju s slabim signalom, in se pogovarjam pri oknu, tako kot z večino telefonov. V "osrčju" hiše preprosto po pol minute zmanjka signala.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Moje izkušnje kažejo, da lovi bolje od svojih predhodnikov in bolje od marsikaterega SE-ja in Nokije. Problem pa nastane na območju s slabim signalom, kjer lahko z napačnim oprijemom povzročiš relativno velik padec signala (večji kot pri ostalih telefonih) in si na koncu na istem kot pri tistih telefonih, ki že v osnovi lovijo slabše.

Se pa tudi najdejo telefoni, ki lovijo boljše v vsaki situaciji.

PS: Faradayeva kletka me še kar v smeh spravlja :D
bonk.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
PS: Faradayeva kletka me še kar v smeh spravlja :D
bonk.gif

tin-foil-hat.jpg

Kaj češ, nekateri so pač dremali v srednji šoli med poglavjem o elektromagnetizmu.

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
ok to sem res malo pretiraval, sem pa 100% če postaviš skupaj iphon-a in npr. enega od htc-jev, nokie, ... bo sprejem signala pri iphon-u slabši (merjeno v dBm) in ne v nekih navideznih črticah ki kažejo jakost signala na zaslonu.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Grem stavit, da bo prej HTC nehal sprejemati klice kot pa iPhone (ne glede na dBm-e, črtice ali karkoli drugega). Pri Nokijah pa ne upam posploševati (čeprav imajo tudi nekatere zanič signal)... ampak od HTC-jev je pa na splošno boljši.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik 115256 pravi:
iphon-i na splošno slabše lovijo signal - kovinsko ohišje, ki deluje skoraj kot faradayeva kletka in pa slabši sprejemnik signala, jebat ga iphone sux

Aahhahahahahha:) Faradejeva kletka?

Dajte nehajte!! Zdaj se pa še ti ne spuščaj na takšen nivo!

Nazadnje uredil moderator:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Grem stavit, da bo prej HTC nehal sprejemati klice kot pa iPhone (ne glede na dBm-e, črtice ali karkoli drugega). Pri Nokijah pa ne upam posploševati (čeprav imajo tudi nekatere zanič signal)... ampak od HTC-jev je pa na splošno boljši.
Mam Samsunga ACE, Nokio E71 in iPhone4. Nokia je v dvigalu vedno zgubila signal - totalno in ga pobrala, ko sem prišel ven, skoraj takoj. ACE izgubi signal še prej in ga zelo dolgo ne pobere nazaj, včasih ga moram ročno pobirati, iPhone signala NE izgubi, pade sicer zelo nizko a se da obdržati zvezo in nadaljevati pogovor, ko pridem iz lifta. Vse to neglede na GSM ali UMTS, isti šmorn.
To je realno s "terena". Omrežje SiMobil.

Faradejeva kletka, ja OK, lift bi celo lahko bil taka kletka, tist obroč okol telefona pa ne
grin1.gif

BTW, ACE ma tut kovinsko (kromirano) obrobo.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
ksz
Meni 3GS lovi bolje od vseh telefonov, ki sem jih imel. Tudi ko sem bil zadnjič z družbo na Pokljuki, kjer ni bilo signala oz je bil zanič, je od raznih HTCjev, Nokij, Blackberryov moj najboljše lovil... Ne vem pa kako je z 4ko.

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
samo 3g je treba izklopiti pa dela vse tako kot je treba, usaj tako sem jaz to zdej dojel, ne vem pa zakaj mi sam avtoatsko ne preklopi iz 3g na 2g signal