iPhone 4 ali Nokia Lumia 800

rollbar

Zelenc'
4. okt 2012
25
0
1
Svetujte mi prosim, kateri telefon naj kupim? Izbiram med iPhonom 4 in Nokio Lumia 800
confused-1.gif
, vendar sem cenovno bolj nagnjen k cenejšima variantama.

Telefon uporabljam za klicanje, kdaj pa kdaj pošljem SMS, drugače pa pregledujem veliko e-pošte (priponke .pdf, .xls) in brskam po spletu za potrebnimi informacijami.

Za koristne nasvete se že v naprej zahvaljujem.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
bojim, se, da je iPhone 4 že malce star ...
tongue-1.gif

moja izkušnja je podobna, ko sem se pred letom in pol odločal med iPhone 3GS in telefoni, ki so takrat prišli ven ... pa sem se odločil za 3GS in ga je kmalu začelo zmanjkovat. zdaj, ne vem kako bo s 4-ko, te samo opozorim.

recimo, trenutno imam Nokio Lumio 800 in res šiba. napram 3GS je raketa, s 4-ko pa ne ne morem primerjat, kvečjemu s 4S, sta tam tam ...

so nekatere stvari, ki so precej bolj dodelane na iOS-u, ter so druge, ki so boljše na WinPhonu ... mene, kot fotografa, zaradi boljših fotovsebin še vedno matra iPhone 4S (ali celo 5-ka). tu je Apple precej naprej pred ostalimi ...

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Si morda že gledal za novo serijo Lumij? Mislim, da bi zate prišla v upoštev 820. Pride k mobitelu, mislim da v torek naslednji teden.
To pa potem sploh ni več primerjave z iPhone 4.

Oz. mislim, da ti bo tudi Lumia 800, če gledaš novo za okoli 200 eur, odlično služila, saj do konca meseca (zač. februarja) dobi nadgradnjo na 7.8. Sistem je tekoč, stabilen, in ima enega izmed najboljših mobilnih email odjemalcev. Napisal si da odpiraš priponke - že privzeto ima vgrajen odličen paket Office.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Sem slab mesec uporabljal oba, na koncu obdržal iPhona... bom kr v točkah naštel kaj me je najbolj motlo
- ekran ima iphone 4 konkretno boljši.. barve, ostrina, svetlost. L800 ima nižjo resolucijo, povrh vsega je še pentile.
- baterija mi je pri nokiji traja skoraj pol manj (sem na mobitelu, da ne bo kdo reku, da to velja samo za simobil)
- nokia dela slabše slike
- pogrešal sem kar nekaj aplikacij, ki jih rabim dnevno (dropbox, teamviewer, proper youtube, chrome, še kak špil)
- na FRI ni delal eduroam
- sysc sw za maca je zelo okrnjen in meni praktično neuporaben
- muzika se previja naprej/nazaj samo s tiščanjem FF
- glasnosti zvonjenja in media se ne da ločeno nastavit
- iphone ima boljši sistem obvestil

plusi nokie:
- bolj robustna
- meni lepši in bolj tekoč vmesnik
- free offline navigacija
- office
- takrat je imela še odlično wrc aplikacijo
grin1.gif

iphona sem obdržal predvsem zaradi prvih štirih točk, na ostalo bi se najbrž navadu.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mnja, ekran je meni tam tam ... meni je precej zelo fino dober ...

kar se tiče offline navigacije pa ni čisto res, da je offline - ko sem bil pred novim letom v Avstriji in sem hotel pognati navigacijo, brez povezave na net ne gre. lahko ima mape dowloadane, samo se ob preračunavanju poti očitno še vseeno mora povezati na net ... žal ...
frown-1.gif

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
mnja, ekran je meni tam tam ... meni je precej zelo fino dober ...

kar se tiče offline navigacije pa ni čisto res, da je offline - ko sem bil pred novim letom v Avstriji in sem hotel pognati navigacijo, brez povezave na net ne gre. lahko ima mape dowloadane, samo se ob preračunavanju poti očitno še vseeno mora povezati na net ... žal ...
frown-1.gif

Predvidevam, da je navigacija nokia drive na wp enaka symbian belle. Komentiram zato ker:
1. sam imam nokio 700 in sem navigacijo uporabil tudi v Avstriji, poleg tega še na Hrvaškem, Češkem, Slovaškem, Italiji..........itd. ter nisem oz. nikoli ni bilo potrebno vklopiti internetne povezave ali kakršnega koli prenosa podatkov.
2. v prihodnosti mislim kupiti nokia wp8 in verjamem da tam popolnoma deluje offline navigacija, ker če ne draga nokia
10.gif

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Aha, jaz je v tujini nisem uspel probat, pri nas pa sem imel povezavo vedno vklopljeno.
Kar se pa ekrana tiče..Meni je bil po letu in pol uporabe i4 tale amoled obupen in me je od vseh stvari najbolj motu.. bela ne obstaja (mail aplikacija zato izgleda obupno), na iphonu skoraj nikoli nisem zoomiral strani, pri nokiji vedno, pa na max svetlosti da manj od sebe kot štirka pri 50%. Je pa res, da se steklo pri nokiji lažje očisti in se manj odseva.

logo4.jpg

Lumia800-5732_575px.jpg

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Drive dela offline! Online hoče iti samo, če vtipakš nekaj kar ne najde v offline bazi, sicer pa čisto lepo, brez povezave preračunava poti.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
448
83
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
mene, kot fotografa, zaradi boljših fotovsebin še vedno matra iPhone 4S (ali celo 5-ka). tu je Apple precej naprej pred ostalimi ...

Sicer nisem preizkusil nič od novih modelov, ampak kot berem je na foto (in video) področju Nokia top shit. Vsaj izdelki Lumie 920, ki sem jih videl, so impresivni. In po komentarjih sodeč boljši od tistega, kar zmore novi iPhone. Ali pač?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to sem tudi jaz bral, oz. je po testih dobro vidno. Nokia Lumia 800 še ni čisto tam, je pa defintivno bolje kot recimo 3GS. 4S sem imel v rokah, 5-ko tudi, nisem še imel 820/920, pa zato ne upam komentirat. bi pa z veseljem probal to, ker menda sta zadnji Lumii super.
grin1.gif

kar se pa navigacije tiče - dejstvo je, da navigacija v Avstriji ne delala ...
frown-1.gif
bom pa še raziskal, naslednji teden sem spet v tujini.

pri nas pa super dela ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če nimaš povezave traja precej dolgo, da najde lokacijo, pa tudi med samo potjo ni tako natančen kot s povezavo. Sicer porabi samo par kb za sporočanje, ampak se po celodnevni uporabi nabere zlahka za kak MB.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ne, ni bilo tako, da bi lahko trajalo - prav napiše, da se ne more povezati in cancel ...

to ni panike, še na stari E71 sem se tako pripeljal do Anglije, v vsaki državi se je povezala za par trenutkov, za par kB, pa je na koncu zneslo za par 10 centov za plačat ...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Sem sedaj probal izklopiti WIFI in 3G in nastaviti Gradec (nimam avstrijske mape, polovica Avstrije očitno pride pokrite že s slovensko mapo..) in je Gradec našel v pol sekunde, pot pa je preračunal v sekundi.
smile-1.gif

Toliko o tem, da je potreben internet.
smirk-1.gif

Vidva rajši preverita vajino črkovanje oz. preverita, če imata avstrijsko mapo gor in ne samo slovensko (za daljše poti od Gradca v Avstriji).

Tole je čisti bullshit:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če nimaš povezave traja precej dolgo, da najde lokacijo, pa tudi med samo potjo ni tako natančen kot s povezavo. Sicer porabi samo par kb za sporočanje, ampak se po celodnevni uporabi nabere zlahka za kak MB.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mnja, tale search za navigacijo je očitno bolj bogi, in je zelo fino, da ob iskanju lokacije imaš možnost internetne povezave. drugače pa najde in vodi brez povezave, res je.

pa sem vtipkal točen naslov, kot je v mailu v podpisu, pa ga ni našlo ... s povezavo na net, v sekudi dvajset.

imam Avstrijske, Hrvaške in seveda Slovenske mape. aja, mesto samo mi je pa takoj našlo ...
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Tole je čisti bullshit:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Seveda, čisti bullshit, ker ti tako rečeš
bonk.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ne ker jaz tako rečem, ampak ker sem aplikacijo stestiral in niti približno ne drži kar si napisal.
stupid-1.gif