IPad lovers vs haters

rebelz

Pripravnik
11. jun 2010
32
0
6
Na spodnjem linku najdete članek, ki negativno prikazuje IPad. Vabim pa predvsem na branje komentarjev, kjer je opaziti (glede na ocene posameznih komentarjev), da se je očitno začela "gonija" proti Ipad-u oz še bolje rečeno proti Applu.

Love it or hate it

Join the BIG

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mogoče gonja, mogoče pa resnično razočaranje slepo verujočih v vgriznjeno jabolko.

Sicer pa kdor bo htel dejansko uporaben tablet, bo kupil nekaj s Androidom in USB priklopom. Razne kitajske zadeve (s seveda slabšim touchscreenom) stanejo že od 150€ naprej, poštene zadeve pa 400€.

rebelz

Pripravnik
11. jun 2010
32
0
6
sicer zadeve sam nisem še od blizu videl, vendar pa imam občutek, da je tudi precej tistih, ki so podali negativne komentarje, ni ... sploh če pomislim na razširjenost Ipad-a v Slo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Folk kar nekaj piše, pa še ničesar od Appla ni imel v rokah.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Sam res. Sem imel Apple ipod. Odlična stvar. Nameravam letos kupiti toucha. Kakovost, zvok...ni dani...

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Eh, Apple fanboyev pač ni za resno jemati. Sam najverjetneje nikoli ne bom uporabljal Appla zaradi preprostega razloga: pomanjkanje softvera. Do takrat bom mnenja, da je (zame) Apple nice but useless.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.688
3.941
113
Ljubljana
hmpg.net
Pomanjkanje softweara? Morda na pašnikih, drugače je SW tudi za japka dovolj.

Seveda pa to ne spremeni dejstva, da verjeti v japka je tako kot verjeti v SAAB-a recimo. Saj ni slab, vendar že dolgo ne več nekaj posebnega.

PS: Japka nimam, SAABa imam:)

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Specialnega softvera za elektroniko, strojništvo, kemijo ni. Meni se zdi, da Apple bolj uporabljajo umetniki, ki kot vemo niso ravno tehnično pismeni ljudje
evil.gif

SAAB je pa
zmaga.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Splošno namembne programe imaš vse. Kake obskurne winows-only programe pa laufaš preko emulacije. Če pa rabiš max performance pa bootaš windowse preko boot camp. Vmvare fusion omogoča, da windows particijo poganjaš kot virtualno mašino. Lahko se pa v to isto instanco bootaš direktno. Emulirane programe pa lahko vidiš kot ločena okna v OSX, lahko pa imaš celi desktop full screen.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Sam res. Sem imel Apple ipod. Odlična stvar. Nameravam letos kupiti toucha. Kakovost, zvok...ni dani...

Jaz sem moji kupil Nanota za darilo. In zvok ni nič od nič ničastega. Je kupila še slušalke (baje jih dela Bose) pa je mal bolje ampak še daaaaaleč od zvoka z moje N95.
In sploh ne vidm poante teh apple fancy zadev... na mojo N95 sem dal še Garmina XT pa mam: dokaj uporaben fotkič, gps ki čist lepo dela glede na to da je free, telefon, basic mjuzik player (s katerim nisem čisto zadovoljen ampak...)... Pri 3 leta starem telefonu pa mi vse to bolje deluje kot pri Japkih...

iRoK

Zelenc'
26. jun 2010
7
0
1
iPad se tudi meni zdi zaenkrat nepotreben. Govorim iz osebnega stališča, ker vem, da ga ne potrebujem. iPhone... tukaj pa imam drugačno mnenje. Sprobal sem že veliko telefonov s touchscreenom, večina ima Samsunge, pa tudi nekaj HTCjev z Androidom, npr Tatto.. in to ni to! Ne zamenjam mojega iPhona za katerikoli drugi telefon. Zaenkrat ne. Zopet pa lahko poudarim, da je to le moje mnenje. Mene je Apple prepričal. Tudi pri računalnikih se mi zdi, da so Applovi v ospredju, vendar dragi. Vedno bo skupina ljudi, katerim Apple pomeni veliko in tisti drugi, ki ga dobesedno sovražijo
smile-1.gif
Vendar je to pri vseh znamkah in smo se večinoma na to že navadili.

Lp, Rok

iRoK

Zelenc'
26. jun 2010
7
0
1
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:

Jaz sem moji kupil Nanota za darilo. In zvok ni nič od nič ničastega. Je kupila še slušalke (baje jih dela Bose) pa je mal bolje ampak še daaaaaleč od zvoka z moje N95.
In sploh ne vidm poante teh apple fancy zadev... na mojo N95 sem dal še Garmina XT pa mam: dokaj uporaben fotkič, gps ki čist lepo dela glede na to da je free, telefon, basic mjuzik player (s katerim nisem čisto zadovoljen ampak...)... Pri 3 leta starem telefonu pa mi vse to bolje deluje kot pri Japkih...

Sej ne veš, kaj govoriš...
stupid-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ti tudi ne veš kaj govoriš...

Tattoo je en drekec za 100€ ajCegu je pa 400€ in več.
bonk.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Apple in Mace sem občudoval 10-15 let nazaj, ko so imeli povsem drugačno strojno opremo od PCjev in tudi sama oblika je bila nekaj posebnega, za razliko od sivih /belih kišt, ki smo jih večinoma imeli doma. OS je bil svetlobna leta pred Windowsi.

Trenutno pa ob imenu Apple najprej pomislim na njihov marketing, iSekto in pozerje, ki morajo kupiti vse sorte iRobe, da izstopajo. Kolega oblikovalec, ki dela z PCji in Maci se je lepo izrazil, ko je rekel "There's nothing wrong with Macs. They're easy computers for easy people." in pa "Buying a Mac doesn't make you a designer, makes you a Mac owner".
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Dobr vem kva govorim, ker sem v teh gadgetih že dovolj časa. Glede sounda, najboljšega sem iztisnil iz 5 let starega HTCja (najbolj konfigurabilen)....

But you just don't care. You don't care. You don't care. You don't care. You don't care. You don't care. You don't care. You don't care. You don't care. Cause it's not an iphone!
hysterical-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Meni je v bistvu čisto vseeno kako izgleda telefon, kakšen procesor ima, koliko rama, kako kamero ima, ... Važno je da je delo z njim tekoče. Da se meniji ne zatikajo. Da je hter in da ima pregledne menije. Da enostavno in hitro dostopam do maila. Da imam vedno pommembne dokumente dostopne in mi jih ni treba vedno ročno prenašati na telefon. Da na njem lahko berem kako knjigo, če že ravno kje čakam. Na njem igram kako dobro igro. Lahko grem z njim teči, kolesariti in mi bo meril razdaljo hitrost, potem pa podatke naloži na strežnik, kjer lahko spremljam napredek. Medtem pa preko njega poslušam glasbo. Pogledam kak film, youtube, twitter, facebook,... Da se mi podcasti sami prenesejo na telefon. Pa še par deset aplikacij, na katere sem se v zadnjih treh letih navadil. Plus 200.000+ aplikacij in iger, ki so lahko na mojem telefonu s par tapi po ekranu.

Zaenkrat ni alternative, žal. Če bi Desire poganjal iOS, ga takoj kupim. Zgleda da so mobilni telefoni sedaj na enaki stopni, kot so bili osebni računalniki v osemdesetih letih. Vsak proizvajalec je delal svoj operacijski sistem z svojimi programi (PC, Apple, Atari, Comodore,...). Seveda aplikacije niso bile med sebok kompatibilne. Želim si, da bi lahko kupil hardware in nanj naložil priljubljen OS.