Meni je v bistvu čisto vseeno kako izgleda telefon, kakšen procesor ima, koliko rama, kako kamero ima, ... Važno je da je delo z njim tekoče. Da se meniji ne zatikajo. Da je hter in da ima pregledne menije. Da enostavno in hitro dostopam do maila. Da imam vedno pommembne dokumente dostopne in mi jih ni treba vedno ročno prenašati na telefon. Da na njem lahko berem kako knjigo, če že ravno kje čakam. Na njem igram kako dobro igro. Lahko grem z njim teči, kolesariti in mi bo meril razdaljo hitrost, potem pa podatke naloži na strežnik, kjer lahko spremljam napredek. Medtem pa preko njega poslušam glasbo. Pogledam kak film, youtube, twitter, facebook,... Da se mi podcasti sami prenesejo na telefon. Pa še par deset aplikacij, na katere sem se v zadnjih treh letih navadil. Plus 200.000+ aplikacij in iger, ki so lahko na mojem telefonu s par tapi po ekranu.
Zaenkrat ni alternative, žal. Če bi Desire poganjal iOS, ga takoj kupim. Zgleda da so mobilni telefoni sedaj na enaki stopni, kot so bili osebni računalniki v osemdesetih letih. Vsak proizvajalec je delal svoj operacijski sistem z svojimi programi (PC, Apple, Atari, Comodore,...). Seveda aplikacije niso bile med sebok kompatibilne. Želim si, da bi lahko kupil hardware in nanj naložil priljubljen OS.