ipad 2 - firmware

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.512
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tukaj pa so vsi tehnofriki podobni... Tudi recimo Galaxy S2 bo slej ko prej dobil naslednika (verjetno celo bolj pogosto, kot pri iPhoen-u) in bo stari model ze za "staro saro"
wink-1.gif
... In enako velja za Nokie, HTCje, Sony Ericssone,...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zakaj ni primerljiv? Tudi iPad je bil zazprodan, ko je prišel ven. Vsaj jaz sem bil zelo presenečen, kako hitro so ga začeli prodajati pri nas.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Zakaj ni primerljiv? Tudi iPad je bil zazprodan, ko je prišel ven. Vsaj jaz sem bil zelo presenečen, kako hitro so ga začeli prodajati pri nas.

Ker ipad vsak kupi po polni ceni, ker je pač tablica (in s ejih itak malo proda). Telefone večina folka kupuje šele, ko so v ponudbi opraterja, s subvencionirano ceno (oz. ga dobijo za službenega na firmi). Velja tudi za ajfoun ... In po moje iPhone5 pač še ne bo tako kmalu v ponudbi SLO operaterja. Bo treba najprej 4-ke prodat.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Vidiš vzorec? iPhone US Pricing history

Ne primerjaj US trga z našim.
Simobil se lahko mirno odloči, da 5 ne bo vzel še 1 leto, pa vses na trg po enaki ceni kot doslej (le drugače zapakirani) porine vse 4ke, ki jih še ima, ker jih pa pač, moral veliko vzeti. In šele, ko bo imel dovolj malo 4, pripelje še 5.
In ja, folk bo za 1€ (ampak z bvezavo 2 leti s kakim ne prav poceni paketom) tudi 4ke še vedno mirno kupoval.

V US tako pač ne gre več oz je dovolj velik trg, da požre 4 in 5 hkrati ... Tam je star iphone (recimo 3GS) za 50 ali 100 USD ljudem poceni. Pri nas je to daleč čez tisto, kar je večina uporabnikov pripravljena odkartat naenkrat.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.150
113
bil v simobilu, prodajajo še tudi nove 3gs za cca 500 € se mi zdi, majo pa iPhonov 4 kolk hočeš..celo omaro.
Vzel 4ko za darilo, rešeno. case closed...

bom sebi kupo 5ko za 1200 € prvi da bo doto srečen
smile-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Sicer ne vem, kako politiko se bo šel Simobil. Je pa v njegovem interesu, da bo čim prej začel prodajati 5-ko. Štirkam bodo po izidu novega modela morali znižati ceno. Se pa bodo normalno prodajale naprej. Zato je ta trenutek za nakup zelo neprimeren.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za S! je iPhone preje breme kot pa želja... Pa še to jih prodaja zaradi tega, da se jih nihov avstrijski lastnik reši oz. da on izpolnjuje pogodbene obveznosti... KAko pa misliš da gre pogodba z Apple? Da se dogovoriš za neko okvirno količino in potem vzameš samo toliko kot boš prodal in to sproti?
Ma jok, takoj ob podpisu se dogovoriš za količino, dinamiko kupovanja in penale ob neizpolnjevanju obveznosti. Torej če na Apple distributerja ob dogovorjenem terminu ne pride naročilnica za dogovorjeno količino avtomatsko pade faktura za pogodbeno kazen...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
To ne spremeni dejstva, da bodo morali spustiti ceno, če bodo hoteli še kaj prodati, ko pride ven petka.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Težko je reči, če bo že res prišel se je nekaj govorilo, da bo namenjem za bolj za Azijski del ali za razvijajoče države, saj ne vem točno, naj bi se ga pa dalo dobiti po celem svetu čeprav naj bi bil orientiran le na točno določen del sveta
smile-1.gif
toliko sem jaz prebral, možno da se je čez noč že vse spremenilo :D

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Nič se še ne ve, zato je brezveze nekaj na slepo ugibati in lepiti vsemogoče izvedenke iphona. Ko bo bo, do takrat pa potrpite...