ip camera?!

delter333

Guru
21. maj 2010
1.929
1.627
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik igorduska pravi:
To če ti vpišeš ip od kamere v browser, potem ti teh kamer ne gledaš z nobenim programom razen z browserjem. IP kamere so po večini narejene tako ta imajo v sebi web server tako, da zraven njih ne dobiš nekega specifičnega programa, ampak do njih dostopaš preprosto z web browserjem. Po večini pa ti web serverji omogočajo istočasni ogled večih kamer naenkrat, v največ primerih do 9 kamer. Potem pa lahko ti poljubno izbiraš katero kamero hočeš gledati na full screenu, samo dvoklik na sliko od kamere in to je vse.

Pomembno: Vse to deluje samo znotraj tvojega home networka. Remote pa lahko dostopaš samo do posamezne kamere naenkrat(z ip-jem in portom), oz. si odpreš več zavihkov za več kamer.

Nisem še iskal tako da ne vem, če obstaja kak software za PC tipa IP Cam Wiewer za Android, kjer lahko brez problema gledaš več kamer naenkrat. Jaz recimo imam nastavljene 4 kamere v omenjenem programu iz različnih koncev sveta, pa dela zadeva super.

No rabiš drajverje naložit na računalnik. Drugače če imaš android imaš dva dobra programa IP Cam viewer in TinyCam Monitor, slednjega sem sam tudi kupil in je super zadeva in dostopam do kamere ki jo imam doma (Hama 360)

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
ja gre,se videl,da je vpisal le IP v browser in se je odprlo okno programa web service,ki je zahteval user in pass.Po vnosu tega se je odprlo okno enega programa v katerem je bila slika 4 kamer,sedaj se poraja vprasanje,pod kaj vpišeš ip vseh 4 kamer in kako potem omogočiš odprtje tega programa za kamere od koderkoli. V torek dobim program in me zato zanima kako okvirno bi moral nastaviti,če ugotovim rešitev ti javim,vsaj tvoj nasvet pa je še dobrodošel,
vem kako nastaviti ip kamere in port za posamezno kamero in kako dostopati do nje,ni pa mi jasno kako z ip-jem dostopati kar do vseh kamer hkrati katerih slika teče v nekem programu

hvala in lp

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Kot že omenjeno, ne poznam programa za PC (razen originalov proizvajalcev videonadzornih sistemov), samo za Android in tam se nastavi tako, da v meniju izbereš opcijo Manage cameras in za vsako od prikazanih kamer vpišeš ip in port. Če gre za kamere iz istega omrežja je pač ip pri vseh enak, port pa za vsako drugačen(moj primer port 1000, 2000 in 3000 nekaj postov višje).

Še vedno mi pa ni jasno zakaj bi vpisoval ip-je v web browser potem pa odpiral neki drug program? Zakaj nebi odprl progama direktno in v njem priklical kamere po njenem ip-ju oz. shranil nastavitev in bi se kamere prikazale avtomatično ob zagonu tega programa?
Sem videl že kar nekaj konfiguracij video nadzora in kaj takega še nisem zasledil, ali deluje vse skupaj preko web browserja(cenejše izvedbe) ali pa z namenskim softwareom brez kakršnekoli veze z web browserjem(dražje izvedbe, primer je Avigilon, vendar cene teh sistemov hitro stanejo nekaj tisočakov, res pa je, da je kvaliteta zagotovljena).
Pred mekaj meseci sem bil prisoten pri postavitvi Avigilon sistema(13k€) in zraven se je dobilo original software z dvema licencama. Oba računalnika z licencami sta znotraj home networka in vse kamere se lepo vidijo na obeh, ko pa hočeš do kamer dostopati iz remote lokacije, pa gre samo preko web browserja.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kar mi pade na pamet pri tvojem problemu...
Ali program, ki je bil zraven kamer in laufa na domačem pc-ju omogoča zunanji web dostop do njega? Torej, da more doma pc in ta program laufat in ima omogočen nek web interface.
Tako imam jst za luči, da jih lahko od zunaj upravljam. More doma laufat pc in na njemu program, ki mi omogoča web interface.

Preveri v obstoječem programu ali pa če obstaja kak "univerzalni", ki ima tudi web interface.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
saj jaz bi rad odprl le program za kamere preko IP od zunaj in preko njega videl sliko vseh kamer,kako narediti,da v browser vpišeš IP in se ti odpre nek program,podobno kot remote desktop ali kako drugače

hvala in lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sej to sem ti napisal.
zalaufi pc, zalaufi program
se zakoplji v program če imaš kje kaj omenjeno web, ip, port... in podobno.
poglej še v help ali navodila od programa, po googli.

Povej kater program točno imaš od kamer?

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
programu od kamer se reče, URMET NVM PLUS,zraven je še urmet vnm server,stream media,Urmet mobile,Urmet IP finder,vse skupaj 95mb z pdf-ji,če kdo rabi.
Sedajj mi ni jasno,s katerim IP od zunaj pokličem ta program,da bi videl vse 4 kamere.Po mojem vpišeš dejansko dodeljen statični IP,pol pa ga po mojem prišel v ta program in kaj še moram nastaviti v routerju,da bo spustil skozi.

lp in hvala

delter333

Guru
21. maj 2010
1.929
1.627
113
Notranjska
Vprašanje je kako boš to skonfiguriral. Ker so štiri kamere bodo najbrž na switchu, da ne zabiješ celotnega routerja. Ali so kamere PoE, če so bi bilo pametno nabavit tudi tak switch, povežeš prek routerja. Če je IP routerja 192.168.1.1 dodeliš kameram od 192.168.1.101 in naprej 102 itd. IP kamere spremeniš najlažje preko IP finderja, potem vsaki kameri v nastavitvah določiš port preko katerega boš dostopal do posamezne kamere in jasno odpri te porte tudi na routerju ( port forwarding od 1000 do 1000 ) za prvo kamero itd. Urmet nvm predvidevam da je za gledat na prvem računalniku, nvr server je za snemanje, Client pa za oddaljen dostop na drugem računalniku. Na oddaljenem dostopu, vpisuješ kamere po tvojem statičnem IPju in prej določenih portih za posamezno kamero.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
sedaj imam še drug problem,vse sem lepo naredil na linksys routerju in lepo dela,nikakor pa mi ne uspe na routerju thompson A860,ker ima samo opcijo port triggering,ne pa tudi port forwarding,kjer lahko vpišeš še ip naprave,ki jo želiš poklicati,ta thompson pa ima le port to port in na koncu port triggering,nikjer pa možnosti vnosa ip,ima možnost vnosa posameznih iger oz. portov(nastavljeno),po mojem bi bilo potrebno dati gor novejši firmware,kaj misliš ali se lahko to kako drugače nastavi samo z triggering

lp