ip camera?!

B81

22. jul 2007
37.677
10.958
113
Če ni nujna, se to izklopi s kleščami, ampak je kamero potrebno narazen vzet
smile-1.gif

In kakšna je slika zdaj? Ima tudi motion start, torej da se ob premikanju vklopi?

srecko76

Pripravnik
27. jun 2011
70
0
6
slika je dokaj vredu,vklopljena je skozi,ob premikanju pa žačne snemati in snema eno minuto.
Edino težavo vidim v tem,da moraš priti dokaj blizu da zazna premikanje.

B81

22. jul 2007
37.677
10.958
113
aha zanimivo.
Koliko blizu pa? Ima motion senzor ali začne snemati ob zvoku?

srecko76

Pripravnik
27. jun 2011
70
0
6
Ima motion senzor,sem našel v nastavitvah-zdaj dela tudi na bolj daleč(10m).
Ampak snema samo ko je na PC-ju odprt brovser z pogledom kamere.
Kako bi to še drugače snemalo pa še nisem pogruntal.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.263
339
83
Dedicated software poišči - večina ga ima že priloženega. Ali pa instaliraj, kaj v stilu Blueiris ali XPwebcam pro oziroma podobno.

B81

22. jul 2007
37.677
10.958
113
Kul.
Najbolje je tip ali kodo kamere vpisat v gugl in najt pravi software (tako sem našel pravo stvar za keychain cam)

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
ima mogoče video streaming, se pravi da jo lahko gledaš na TV, ki ima dlna client?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik srecko76 pravi:
Morda kdo ve,kako dostopati do kamere preko gsm telefona?
isto kot z računalnika ali če imaš smartphone obstajo aplikacije in moreš potem svoje podatke not vnest

srecko76

Pripravnik
27. jun 2011
70
0
6
isto kot z računalnika je samo v primeru preko wifi omrežja doma,kje drugje ali pa preko 3g omrežja pa ni isto.
In mene zanima kako dostopati do kamere preko 3G omrežja.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za 3G si moreš odpret prave porte in jih usmerit na porte od kamere. pa mislim, da je odvisno od mobilenga operaterja katere porte ima on odprte.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
kolega ima doma 3 kamere in sedaj bi rada to povezala tako,da bi lahko preko ip imel dostop do teh kamer od koderkoli,kolikor sem bral vpišeš IP kamere v browser in naj i prikazalo sliko,kaj pa če imaš npr. na prenosniku naložen program,v katerem so vidne vse 3 kamere in sedaj bi rad do tega programa dostopal od koderkoli,ko vpiše IP od njega zahteva username in geslo,slik od kamere pa ni,slišal sem o nekih portih,katere in kam jih vpišem,znal narediti remote desktop 3389 v port forwarding,kaj tudi tukaj vpišem IP od vsake kamere-katere porte in kam.

hvala in lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če od zunaj pride do programa in ne vidi slike, tukaj ne vem kaj bi bilo narobe.

če ima android ali ios telefon/tablico potem obstaja kup programčkov prov za kamere. Vpišeš not vrjetno ip od camer in gledaš.

Je že dolg odkar sem se igral s temi porti, tko da sem že mal pozabil.
Na dyndns.org si naj naredi račun. S tem bo dobil "statični IP" oz. mu ta stran skrbi, da bo vedno preko nick_name.dyndns.org dostopal do svojga omrežja oz naprav v njem.
Glede forwardiranja portov bi pa res mogel pogledat doma kako sem nastavil in kje točno.
Če bo malo po googlal bo hitro našel. Oz v navodilih od njegovga routerja sigurno piše.

Bilo kaj bo delal naj testira tako:
- najprej v svojem lokalnem omrežju
- pri prijatlu na njegovem omrežju
- na telefonu s 3G povezavo.
Potem bo pa videl kako daleč je prišel in je tako tudi lažje pomagat.

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Tako je na stvari!

IP kamere so del domačega LAN omrežja in so naslovljene z ip-ji znotraj tega omrežja(npr. 192.168.1.x), WAN ip je pa samo eden (npr. 89.142.234.xxx ). Če pa hočeš ti dostopat do določenega ip-ja znotraj tvoje domače mreže, pa moraš najprej nastaviti PortForwarding na tvojem routerju( stric Google ve ogromno na to temo).
Preveri samo kateri porti niso dovoljeni za uporabo po defaultu oz. kateri so rezervirani za določene storitve in aplikacije, vse ostale lahko poljubno izbereš. Kameram pa moraš določiti fiksne ip-je.

Primer:
1.kameri dodeliš port 1000 in IP 192.168.1.11
2.kameri dodeliš port 2000 in IP 192.168.1.12
3.kameri dodeliš port 3000 in IP 192.168.1.13

Zakaj take številke? Da si jih lažje zapomniš!!!

Potem sledi dostop do tvojih ip-jev od zunaj in sicer nekako tako. V browser vpišeš tvoj WAN IP(seveda če gre za Statični IP, drugače to ne gre) in številko porta, ki se nanaša na določeno kamero.

Primer: 89.142.234.xxx:1000 za dostop do prve kamere in tako naprej še za ostale.

Če pa nimaš statičnega ip-ja pa moraš skonfigurirat DynDNS.

Upam, da sem napisal dokaj razumljivo, v resnici pa je to zelo preprosto!

Lp

Nazadnje urejeno:

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
igorduska odlično si napisal vse to tudi razumem,vendar imam še samo eno vprašanje,pri enem podjetju sem videl,da imajo nastavljen program z kamerami(v njem vidiš sliko vseh 3 kamer naenkrat),v browser vpišeš le npr. 72.333.444.555 se ti odpre okno programa,kamor vpišeš username in password in nato vidiš v tem okno programa vse kamere naenkrat in ne rabiš klicati vsake kamere posebaj preko IP:pORT,če me razumeš,po mojem na nek način nastavip ip na ta program v routerju,sem ramišljal,da bi nastavil dostop preko remote desktopa,samo tale pa ne prikazuje gibajočih slik,drugače ne bi bilo problema

hvala za odgovor

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
To če ti vpišeš ip od kamere v browser, potem ti teh kamer ne gledaš z nobenim programom razen z browserjem. IP kamere so po večini narejene tako ta imajo v sebi web server tako, da zraven njih ne dobiš nekega specifičnega programa, ampak do njih dostopaš preprosto z web browserjem. Po večini pa ti web serverji omogočajo istočasni ogled večih kamer naenkrat, v največ primerih do 9 kamer. Potem pa lahko ti poljubno izbiraš katero kamero hočeš gledati na full screenu, samo dvoklik na sliko od kamere in to je vse.

Pomembno: Vse to deluje samo znotraj tvojega home networka. Remote pa lahko dostopaš samo do posamezne kamere naenkrat(z ip-jem in portom), oz. si odpreš več zavihkov za več kamer.

Nisem še iskal tako da ne vem, če obstaja kak software za PC tipa IP Cam Wiewer za Android, kjer lahko brez problema gledaš več kamer naenkrat. Jaz recimo imam nastavljene 4 kamere v omenjenem programu iz različnih koncev sveta, pa dela zadeva super.

Nazadnje urejeno: