iOS 7

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Poskrbel je za našo varnost
smile-1.gif

Varnostne luknje so v praktično VSAKEM programu, sploh v tako obsežnem, kot je OS. iOS je pač zeeelo razširjen "program" in se zato pomanjkljivosti v programski opremi prej odkrijejo in tudi zakrpajo, če stoji zadaj dovolj resna firma. Medtem ko pri drugih morda ne postanejo javno znane (ali pa se jih ne odkrije), se zato ne zakrpajo in jih posamezniki lahko lepo izkoriščajo.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Misliš kabel IZ dealextreme?

Meni dela na 4S, pravkar sem povezan čez njega na net.

Isto tu. Mam dve kopiji kabla iz FT, pa oba delata za polnjenje in sync.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Ja iz dealextrema,..mi pato javi na 5ki

Sem pozabo, da maš mogoče i5.
redface-1.gif
Sem ga tut jaz mel pa isto FT kopija kabel, pa je sicer na beta ios7 javlo error, vseeno pa je polnilo pa syncalo. Zdaj na udarnem pa ne vem, pomojem pa bi moglo delat s tem ki ga mam doma. Tale iz DX pa je lahko kaki starejši?! Ti je delal kabel na beta ios7, če si ga slučajno sprobal?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.911
113
40
MB
kaj zaj, a updejtam še 4ko ? po netu pravijo da raje ne če ni nujno tu pa pravite da ja
smile-1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
rawr: nisem imel prej beta verzije.... drugace poveze se, tako da lahko npr.slike pobiram dol. TUdi kaže da se polni, samo v resnici se nič ne polni
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Ja, neorginalne lightning kable so zdaj blokirali. Baje še zaenkrat obstaja workaround:

Citat:
Turn on USB power
Plug in lightning cable to iPhone
Dismiss any warnings
Unlock your iPhone.
Dismiss any remaining warnings.
Now with the screen turned on.
Unplug the knock off lightning cable.
Plug it back in.
Dismiss warning again
It should now charge.

Pa še par novih funkcij iOS7, ki jih mogoče še ne poznaš.

NAj se jebejo, ker nabijejo tako ceno na kos plastike. Jeben kabel 20+EUR
bonk.gif
Samo kabel.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
kaj zaj, a updejtam še 4ko ? po netu pravijo da raje ne če ni nujno tu pa pravite da ja
smile-1.gif

Poti nazaj ni, če nimaš shsh shranjenih pa jailbrejka. Na 4s dela ios7 dovolj tekoče in lepo, le Coverflow v Music appu lagira med brskanjem. Na 4ki bi to znalo bit oO ostalo premikanje po menijih/odpiranje appov pa pač, kak je kdo navajen. Verjetno je problem predvsem v animacijah, ki nebojo tak tekoče in hitre... baje pa se kamera app odpre hitreje
smile-1.gif

Mene osebno ne moti, če ne odpre v delčku sekunde... Ajde imenik na sgs3 z 2-3 sekundami pa je bil moteč...

http://www.iclarified.com/34038/apple-stops-signing-ios-613614

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Pa ni blokada 3rd party kablov onemogočanje konkurence?

Sej jih ne. Blokirajo tiste, ki niso certificirani. Obstajajo tudi certificirani kabli, ki niso od appla. Ki pa res niso kaj prida cenejši.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
To pa je dovoljeno al kaj? Saj kabel je kabel, če je prej delal, zakaj bi ga morali zdaj softwersko blokirat
rolleyes-1.gif

Če bi kaj takega naredili za microUSB kable, bi bila pomojem cela štala.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Glede na to, da lightning kabel ni univerzalni standard, lahko delajo karkoli hočejo. Tudi monopola nimajo. Ne pravim pa, da se s tem strinjam. Sicer bodo verjetno prej ko slej našli workaround.

Sicer tega niso naredili prvič. Podobno je bilo že pri 30 pinskem konektorju, oz originalnem polnilcu. Ta je samo vmesnik za usb. So pa pri applu uporabili tudi data žice pri polnjenju, kjer so zakodirali, kako močan je polnilec. Tako na iPhonu niso več delovali iPod ponilci. Se je izpisalo podobno obvestilo.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Sta forumaša ki pravita da iOS7 na iPhone 4 deluje gladko prepričana da nimata 4S? Ker tisto kar sem jaz videl na par iPhonih 4 z iOS7 je daleč od gladkega delovanja, razen če si navajen kakšnega povprečnega Shitdroida, potem pa verjamem da.
smile-1.gif