Po zaslugi bugastega IE sem enkrat tudi sam pokasiral zbirko redirecterjev/trojancev, tako da lahko potrdim: seveda se kaksno slabo stvar lahko dobi z obiskom kaksne strani z bugstim brskalnikom in prenizko stopnjo izbircnosti kar se tice izvajanja skript, kontrolnikov, itd. Ce bi brskalnik pocel samo to, kar vecina ljudi misli da naj bi pocel (torej renderiral HTML dokumente), potem taklih varnostnih lukenj sploh ne bi moglo biti. Jaz sem vse skupaj staknil na eni strani s podnapisi, opravljeno je bilo v parih sekundah, tako da niti nisem mogel odreagirati, potem sem pa celo popoldne pospravljal nesnago ... Tezko je najti kompromis med omejevanjem funkcij brskalnika in zmazki od strani, kakrsne zdaj ustvarjajo - ce hoces videti vsebino, moras pogosto dovoliti vec, kot bi bilo zdravo.
Ne razumem pa zakaj sprasujes take hipoteticne stvari, o katerih je mnogo napisano po forumih, revijah, itd., saj se vedno ne ves kaj je tisto, kar pri tebi generira promet. Ce hoces 100% zanesljivost, potem odklopi kabel.
Wireshark imas, pusti skatlo pri miru, da zajema promet (sam ne ustvarjaj dodatnega prometa, ki bi se ti mesal v rezultate ... ze tako bodo Windowsi nasmetili dovolj vmes in bos moral ugotavljati kaj je upraicen promet in kaj ni), potem pa poglej kaj konkretno se tvoj racunalnik pogovarja z drugimi. Ne bi me presenetilo, ce bi se iskazalo, da ti isces napacne stvari, ker si se pac zapicil v tisti en IP (v mnozici drugih).