Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Vem pa, da ni normalno, da se mi internetni promet na računalniku brez moje volje poveča na maksimum in bi rad(ta očitno nek proxy) odstranil ter se naučil kaj narediti, da tega v prihodnje ne bi več mogel dobiti.(Doslej sem dobil glede tega nasvet, da naj po novi namestitvi Winsev naložim firewall Zone Alarm ali pa Comodo).
Torej, če imaš kakšen nasvet glede tega, bi ga bil zelo vesel.
Nasvet: najdi nekoga blizu tebe, ki stvari razume, in naj vse skupaj preveri in pocisti.
Ce ti je za obstojeco instalacijo vseeno, potem bos prihranil najvec casa, zivcev in denarja, ce vse skupaj instaliras ponovno, in od takrat naprej premislis preden klikas vsepovprek.
Na racunalniku imas sicer ze zdaj instaliran program, ki vsebuje firewall, pa ocitno to ni pripomoglo k temu, da ne bi prevec pridno kliknil na kaksen spyware - tega ti ne more noben program prepreciti (oziroma lahko, ampak bo potem takoj jok in stok kaj vse "ne dela"). Kolikor imam jaz izkusenj z BitDefenderjem, te vprasa eksplicitno
za vsak proces ali naj mu omogoci komunikacijo ali ne, in tudi vse nastavitve se da resetirati tako, da ni nic vec omogoceno. Bolj zanesljiva alternativa temu je, da pobijes vse sumljive procese enega po enega, in spremljas kaj se dogaja s prometom. Tukaj je spet nov problem, ce se ne spoznas dovolj, ne bos vedel aj je sumljivo in kaj mora tam biti. V pomoc ti je lahko Google (vpises ime procesa v iskalnik), a so ponovno informacije uporabne predvsem za tiste, ki vedo kako mora kaj biti (npr. dolocen spyware ustvari proces z istim imenom, kot so sistemski procesi, razlika je pa v tem kdo je lastnik procesa oziroma lokacija datoteke ali kaj tretjega, po cemer se loci od pravega).
Smiselno je tudi pogledati kam sploh gre ves ta promet, in mora je mozno po tem sklepati za kaj gre.
Ganymede je ze zdaj nastavljen kot router z NAT, sodec po tvojih screenshotih, in ga nimas kaj resetirati (edino, kar bos dosegel, bo to, da bos moral ponovno vpisati podatke za PPPoE). Nastavitev ima zelo malo, in te lahko preveri tisti, ki ti bo prisel popravit racunalnik.
20 let izkusenj ti preko foruma ne morem prenesti, tako kot ti mene ne mores pripraviti za delo v tvojem poklicu. Zelo verjetno ni prevec komplicirano spraviti tvoj racunalnik nazaj v red brez ponovne instalacije, problem je le v tem, da na daljavo (kjer se ne da videti kaj se v resnici dogaja) ostalmi samo ugibamo za kaj gre. O tem se da napisati knjigo, pa je vprasanje ce bi - z informacijami, katere imamo - zajela tudi tvoj konkreten problem.