Internetni promet na maksimum brez razloga?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Pa sliko shrani v .jpg, ne .png, ki zasede precej vec.
Tc tc tc.
grin1.gif

Ne širit napačnih informacij samo zato ker ne poznaš prednosti in slabosti posameznih formatov.

JPG (90% quality):
366KB
http://www4.slikomat.com/10/0213/c5m-screen.jpg

PNG:
41KB
http://www4.slikomat.com/10/0213/tcz-screen.png

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
fotke -> JPG
screenshot -> PNG

(razen mogoče na Visti ko je vse prebarvano in naličeno... )

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Zelo poenostavljeno bi bilo nekako takole: Malo število različnih barv-> PNG, veliko število različnih barv (fotke) -> JPG.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Pa še en proxy ti očitno dela na polno. Po moje je najbolj ziher da daš na novo winse gor, pa potem na routerju vključiš firewall če ga še nisi. Če ga nimaš si daj pa kak softwerski firewall gor, npr comodo ali zonealarm.

Hvala vsem za odgovore.

Po čem veš, da je proxy???

Sam nisem nameščal kakšnih toolbarjev.
Na kakšen način oz. kje pa lahko staknem ta proxy?

A kakšen enostaven programček, ki bi iskal in odstranjeval take skrite proxyje pa ne obstoja?

Imam navaden Amisov Ganymede modem, ki kolikor vem nima firewalla, imam pa Bitdefender IS 2010 in njegov firewall, ki je pa zgleda zanič.

Tukaj sem pa naložil še dve slikci iz nastavitev Ganymedovega modema, ki se mi zdijo sumljive in bi jih najraje pobrisal(DNS in ARP)

http://www4.slikomat.com/10/0213/1c1-Ganyme.png
http://www4.slikomat.com/10/0213/4it-Ganyme.png

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Glede na to da imaš screenshota shranjena kamot pobrišeš tiste zapise. Če ti potem net ne bo delal jih pač daš nazaj. Sicer bi ti pa v prihodnosti priporočal kak dober hardverski router, ki ima firewall že noter. Z "Linksys WRT54GL" sigurno ne boš zgrešil.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Hm.. zakaj pa meni nikoli ne rata dobiti .png-ja manjsega?

JPG @10 (save as v PS)
http://www.shrani.si/f/H/11B/3TLkJAvJ/testna-1.jpg (738kb)

PNG (save as v PS)
http://www.shrani.si/f/8/FY/wpoxIMb/testna-1.png (2.43mb)

confused-1.gif

Priznam pa, da se nikoli nisem poglabljal pretirano v PNG.

Ker privijas vijake s kladivom. Tvoja vzorcna slika je fotografija. Pri fotografijah se bolj obnese kompresiranje z izgubo. Pri screenshotih desktopa, kjer so zelo velike povrsine ene barve, je brezizgubno kompresiranje izredno ucinkovito, hkrati pa ni nobeneg artefakta od kompresije (pri JPG se pojavijo kvadratki).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Iskrin Ganymede lahko dela tudi kot router. Tukaj (po slikah sodec) ze je nastavljen tako.

Tistih stvari nimas kaj brisati, ker so samo podatki, ki so posledica preteklega dejstva (to je tako kot ce bi rekel da bos pobrisal spisek stevilk na tvojem mobilnem telefonu, kamor si klica - bo to kaj spremenilo dejstvo kam si klical ? ne, ne bo).

Sem imel ze par odgovorov napisanih na razlicnih tockah v tej temi, a ne vem kako naj napisem, da ne bo izpadlo nevljudno, zato bom glede ostalega raje tiho
rolleyes-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Ti sam napiši, če mu bo to kaj pomagalo pri reševanju zagate, bomo ostali že požrli tudi kakšno na svoj račun če smo napisali kaj s čimer se ne strinjaš.
grin1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Nihce ni nic narobe napisal, vse leti samo na OP. Jaz tudi ne grem sebi zob popravljat, ko me nekaj zaskeli ...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
@Radirko, ti kar povej, če veš kaj več o tem.

Jaz komaj vem kaj je ruter in kaj firewal in logično, da lahko napišem kakšno neumnost.

Vem pa, da ni normalno, da se mi internetni promet na računalniku brez moje volje poveča na maksimum in bi rad(ta očitno nek proxy) odstranil ter se naučil kaj narediti, da tega v prihodnje ne bi več mogel dobiti.(Doslej sem dobil glede tega nasvet, da naj po novi namestitvi Winsev naložim firewall Zone Alarm ali pa Comodo).
Torej, če imaš kakšen nasvet glede tega, bi ga bil zelo vesel.

Iskrin Ganymede je seveda ruter saj omogoča internet za več računalnikov(ima štiri vhode in vsaj dva sta namenjena za internet, eden za tv, eden pa za telefonijo) ampak Futuristic pravi, da rabim firewall na ruterju tega pa ta Iskrin modem očitno nima(vsaj v nastavitvah nisem opazil, da bi kje pisalo firewall) itak pa ne vem kaj in kako sploh firewall na modemu dela?
Če prav razumem je firewall-požarni zid, ki preprečuje zagon programov(ki se povezujejo na internet) brez moje potrditve???

Koko bo firewall na modemu sam preprečil internetni promet, če mi pa nekdo na računalnik "namesti" proxy-saj strojni požarni zid ne more sam vedeti kaj jaz hočem in kaj ne???

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Čakam, da se promet znova poveča na maksimum-to se ne dogaja vseskozi ampak samo občasno(običajno ne takrat, ko imam pognan FF) in moram prav posebej pustiti vse prižgano in opazovati dogajanje.

Sedaj za vsak slučaj raje ugašam računalnik kadar nisem prisoten.
Si bom pa tudi za to še vzel čas in prejkoslej dobiš rezultate-nazadnje sem to opazil v soboto zjutraj, ko sem gledal odprtje OI, vendar takrat žal še nisem vedel za "netstat -a -b".

Zagotovo pa ne gre za posodobitev Bitdefenderja, ker sem to večkrat preveril in takrat ni nikoli delal nobene posodobitve.

Pa vseeno bi rad Ganymedejev modem nastavil na začetne tovarniške nastavitve-kako se to da najenostavneje narediti?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Vem pa, da ni normalno, da se mi internetni promet na računalniku brez moje volje poveča na maksimum in bi rad(ta očitno nek proxy) odstranil ter se naučil kaj narediti, da tega v prihodnje ne bi več mogel dobiti.(Doslej sem dobil glede tega nasvet, da naj po novi namestitvi Winsev naložim firewall Zone Alarm ali pa Comodo).
Torej, če imaš kakšen nasvet glede tega, bi ga bil zelo vesel.

Nasvet: najdi nekoga blizu tebe, ki stvari razume, in naj vse skupaj preveri in pocisti.

Ce ti je za obstojeco instalacijo vseeno, potem bos prihranil najvec casa, zivcev in denarja, ce vse skupaj instaliras ponovno, in od takrat naprej premislis preden klikas vsepovprek.

Na racunalniku imas sicer ze zdaj instaliran program, ki vsebuje firewall, pa ocitno to ni pripomoglo k temu, da ne bi prevec pridno kliknil na kaksen spyware - tega ti ne more noben program prepreciti (oziroma lahko, ampak bo potem takoj jok in stok kaj vse "ne dela"). Kolikor imam jaz izkusenj z BitDefenderjem, te vprasa eksplicitno za vsak proces ali naj mu omogoci komunikacijo ali ne, in tudi vse nastavitve se da resetirati tako, da ni nic vec omogoceno. Bolj zanesljiva alternativa temu je, da pobijes vse sumljive procese enega po enega, in spremljas kaj se dogaja s prometom. Tukaj je spet nov problem, ce se ne spoznas dovolj, ne bos vedel aj je sumljivo in kaj mora tam biti. V pomoc ti je lahko Google (vpises ime procesa v iskalnik), a so ponovno informacije uporabne predvsem za tiste, ki vedo kako mora kaj biti (npr. dolocen spyware ustvari proces z istim imenom, kot so sistemski procesi, razlika je pa v tem kdo je lastnik procesa oziroma lokacija datoteke ali kaj tretjega, po cemer se loci od pravega).

Smiselno je tudi pogledati kam sploh gre ves ta promet, in mora je mozno po tem sklepati za kaj gre.

Ganymede je ze zdaj nastavljen kot router z NAT, sodec po tvojih screenshotih, in ga nimas kaj resetirati (edino, kar bos dosegel, bo to, da bos moral ponovno vpisati podatke za PPPoE). Nastavitev ima zelo malo, in te lahko preveri tisti, ki ti bo prisel popravit racunalnik.

20 let izkusenj ti preko foruma ne morem prenesti, tako kot ti mene ne mores pripraviti za delo v tvojem poklicu. Zelo verjetno ni prevec komplicirano spraviti tvoj racunalnik nazaj v red brez ponovne instalacije, problem je le v tem, da na daljavo (kjer se ne da videti kaj se v resnici dogaja) ostalmi samo ugibamo za kaj gre. O tem se da napisati knjigo, pa je vprasanje ce bi - z informacijami, katere imamo - zajela tudi tvoj konkreten problem.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Čisto možno je, da imaš rootkita, ki je prikril samega sebe, vse procese, ki jih izvaja in vse datoteke, ki ti jih je spravil na računalnik. Sicer se ga da s potrpežljivostjo in veliko znanja odstraniti, vendar je najbolje, da vse skupaj ponovno inštaliraš, kot so ti že svetovali.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
@Radirko, če bi bil promet stalno povečan bi precej lažje odkril krivca ampak to opazim samo sem ter tja-sploh zadnje čase ko raje dosledno ugašam računalnik, če ga ne rabim.

Sem precej previden(krepko bolj kot večina) kaj klikam in ravno zato me res zanima kako sem tega vraga dobil.
Tudi pri Bitdefenderju, če ne vem zakaj točno gre, vedno kliknem prepovej promet.

Daleč najbolj me moti to, da mi tega prometa sploh ne zazna Bitdefenderjev požarni zid(tam pogledam aktivne procese in prav nikjer ni videti prometa), niti mi prometa ne zazna Netlimiter-ga je pa takoj zaznal Wireshark.

Težko bi dobil večjega strokovnjaka kot ste vsi skupaj na forumu pa tudi denarja nimam kaj dosti viška.

Itak pa že dobri dve leti nisem na novo nameščal Winsev in se mi zdi, da vse skupaj deluje že malo počasi, tako, da bom zagotovo si vzel čas in lepo na novo namestil Winse.

Ampak najprej hočem še enkrat zaslediti visok promet, da naredim še Netstat -a -b, pa za naprej bi se rad naučil kaj točno moram narediti, da se kaj takega ne bi moglo več narediti.

Malenkost je vnesti nove podatke za PPPoE-a se Ganymede na osnovne tovarniške nastavitve resetira tako, da se ene deset sekund drži tipka reset?

@Bizi
Z Bitdefenderjem IS 2010 ter še cel kup internetnimi antivirusnimi pregledovalniki sem računalnik pregledal in nihče mi več ne najde nič posebnega-mislim, da bi mi morali rootkit(ki je če prav razumem nekaj podobnega kot proxy) odkriti.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Si preverjal v Safe Mode?
Ali še boljše zagnat z drugega medija (CD/DVD, USB ključ).

Glede netstat, to je eno osnovno orodje. Če zdaj čakaš več dni za priložnost, da ga poženeš, se splača poiskat kaki "bolj profi" program za ta namen. Meni zdaj ne pade noben na pamet.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
A v safe mode naj pogledam, če teče kakšen sumljiv proces?

V zadnjih parih mesecih sem kar precejkrat zasledil internetni promet na polno, tako, da prejkoslej ga bom že še dočakal-itak še nimam časa za popolnoma novo nameščanje celega sistema-žal pa kot za stavo tega zadnja dva dni nisem več opazil-očitno bom moral spet namenoma puščati računalnik prižgan.

Bi pa rad zadevi prišel do dna, da se bom lahko v bodoče znal proti njej zaščititi.

Ne razumem pa zakaj antivirusni in antispyware programi znajo odkriti najmanjše sumljive datoteke, ne odkrijejo pa kakšnih proxyjev???