Internet za backup

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Vsake toliko časa mi počepne internetna povazava (vsake par mesecev za dan ali več).
V nujnih primerih bi rabil preveriti pošto (gmail) in kakšo spletno stran.

Pri katerem ponudniku mobilne telefonije in interneta bi imel najcenejši backup?

Kakšni paketi za mlade ne pridejo v poštev, razen če pridemo v poštev tudi tisti mladi po srcu...

Lep pozdrav,
Peter

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Če veš če maš signal od T-2 UMTS ti je ta varjanta nabolj poceni... 10 € neomejeno...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
@peter_nn, meni se dogaja podobno (se je ze prej na ADSL in se tudi zdaj na optiki) in takrat premostim kar z redno narocnino pri M@. Razlika na racunu je zanemarljiva, je pa res, da ne pobiram dol kaksnih gromozanskih e-mailov (pripeti filmi) in podobno, ampak samo preverim kar je nujnega.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.475
449
83
Se strinjam, če je le možno naj uporabi tisto, kar že ima. Mobitel je sicer 1st choice, ampak jaz bi prej preizkusil, kako na lokaciji vleče "moj" operater. Za osnovni web in mejle 1x mesečno bo verjetno tudi EDGE dovolj? Kvečjemu naj sklene dodatek k naročniškemu razmerju (če ni na prepaid, oz. če je to potrebno z vidika cenejšega prenosa podatkov).

Če telefon ni preveč za luno lahko mejle in web pregleda kar na njem. Sicer pa bluetooth / kabel (IR lahko spregledamo) do računalnika in gasa.

Za kaj več pa ločen modem. Lahko tudi s svojo SIM kartico (naročniškim razmerjem). Odvisno od potreb.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.263
339
83
ZA 1x mesečno za email pogledat je čisto vseeno če plačaš po prometu. Recimo da je to 10MB na cel dan (če rabiš samo za pošto s priponkami), pa te to pride reciva na pamet 1-2eur (ne vem koliko, ampak nekako tak rang). Torej vsi paketi cenovno gledano odpadejo, razen če rabiš res veliko prometa tisti dan (za gmail pogledat najbrž ni potrebno veliko prometa).

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Instant Internet Dan na dan.

pozdrav.gif