Internet brez Telekom kabla do hiše

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Do bajte ni niti Telekomovega kabla, niti kabelske. Je možno kako dobiti intenret+TV, brez da bi moral izbrati lokalnega kabelskega ponudnika oz. Telekom? Lahko Amis, T-2, ipd. mojstri to uredijo brez vpletanja Telekoma?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kabel je od Telekoma, in ga on daje v najem T-2, Amis...
Tako da brez Telekoma ne bo šlo.

Naroči pri T-2 in če imaš srečo, bo on vse s Telekomom uredil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.607
6.682
113
pri taščici
In zakaj bi se vpletal Telekom, če nimaš Telekom kabla do bajte?
A je sedaj že možno PRD tudi na telekom kablu? A niso enkrat govoril da bo moral dati telekom kable v najem tudi drugim operaterjem

Ostane ti seveda "lastovka" varianta in total tv ali kaj podobnega?!

Nazadnje urejeno:

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Raje pokličem Telekomovce.
Pravilno
wink-1.gif

Naroči ISDN - http://www.siol.net/telefonija/isdn_telefonija.aspx
Te bodo z veseljem priključili
grin1.gif

Vzemi en poceni paket - Paket ISDN.010, potem pa xDSL ponudnika po izbiri.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In zakaj bi se vpletal Telekom, če nimaš Telekom kabla do bajte?
A je sedaj že možno PRD tudi na telekom kablu?
Seveda. Že vrsto let.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.607
6.682
113
pri taščici
Se pravi ti ni treba plačevat telefona telekomu. POtem očitno na CC Tuša ne vejo vsega!. Sem zadnjič klical da bi namesto TK telefona in tuš interneta vzel trojčka od tuša pa so mi rekli da ni možno ker nimajo svoje centrale v mojem kraju.
Na T2 pa nisem še klical.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, če nimajo svoje centrale, lahko kvečjemu najamejo Telekomov ADSL.
Samo vseeno je možen PRD (ki potem to v resnici ni, ampak za tebe kot stranko je vseeno).
Amis vem, da ima tako ponudbo.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.104
5.019
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
1 Mbps / 256 kbps
25 EUR/mesec
150 EUR priključnine
---------

Raje pokličem Telekomovce.

Je.bi ga, takšne pogoje si postavil ti... brez kabla... je pa draga priključnina, ja...

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Brez Telekomovega kabla je v praksi skoraj nemogoče vzeti dostop pri drugem ponudniku. Zakaj? Tvoj operater bo dal pred priklopom preverbo tehničnih zmožnosti na Telekom (ki je upravitelj paric). Ta bo videl, da ni linije in bo dal negativni odgovor na poizvedbo. Operater tukaj ne more nič, saj uradno kao ni tehničnih zmožnosti. Če boš naročil Telekomove storitve, bodo pač dali nalog na GVO ali pa kar sami speljali kable do bajte. Pa še to neradi delajo, če ne gre ravno za kakšno firmo s ctx telefonijo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Da malce ozivim temo: ali pri nas ponuja kateri od mobilnih operaterjev predplacniski podatkovni dostop (lahko tudi samo GPRS) na tak nacin, da se kartica ne zaklene po 90 dneh, torej da ni potrebno v rednih intervalih dodajati dobroimetja, ampak samo, ko prejsnjega porabis ? (take, kjer je potrebno stalno dodajati, ponujajo vsi)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Aha, hvala, vidim da v tej ponudbi zapade dobroimetje po 400 dneh (vec kot eno leto), najbrz bolj dolgotrajne opcije pri nas ne bom nasel.

darjam

Zelenc'
19. feb 2010
1
0
1
Pozdravljeni sem nova na forumu in me zanima če mi lahko kdo pomaga in sicer imamo novogradnjo telefona nimamo iščemo pa paket trojček po naj nižji ceni in sicer smo doma na gabrjih pri jančah
hvala za pomoč in lp

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Citat:
Uporabnik darjam pravi:
Pozdravljeni sem nova na forumu in me zanima če mi lahko kdo pomaga in sicer imamo novogradnjo telefona nimamo iščemo pa paket trojček po naj nižji ceni in sicer smo doma na gabrjih pri jančah
hvala za pomoč in lp

Ja prvo boš mogla s Telekomom Slovenije sklenit naročnino za priklop telefona če ga še nimaš pol lahko naprej razmišljaš..

in ko boš naročala priklop telefona jim omeni da bi rada tut kasneje imela ostale storitve ki oz kot so internet in podobno...oni bojo že vedli o čem govoriš...
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To prej preveri. Vsiljevanje telefona, če rabiš le internet je natega, enako kot prej ISDN.
Sicer je možno, da je to še vedno praksa, Slovenčki pa mirno požirajo...
frown-1.gif