Instant ali simobil mobilni internet?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
znorel bom, en mesec že čakam UPC za internet in ne mislim več. grem po mobilni internet, itak ga rabim, ker se dosti muvam okrog. zdaj pa se ne morem odločit. ali mobitel instant internet, ali simobil mobilni internet. cena je 29 proti 19 evrov, zdaj pa me zanima, kako je s pokritostjo. živim v mariboru, hodim pa tudi na roglo in okrog, kjer rabim internet. kaj bi bilo boljše simo za manj keša ali mobitel, ki bi naj zagotavljal pokritost. vezava ni problem. izkušnje.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
71
28
širne planjave Dolenjske
po mojih izkušnjah in tudi tistih, ki to zadevo uporabljajo dnevno po celi Slo, brez možnosti navadnega neta, je M@ mobilni internet najboljša izbira. pokritost povsod kjer se potikam, kjer ni 3G omrežja pač gre počasneje, vendar mam porihtan browser da ne kaže slikic, pa flashov in je to znosno....skratka zaenkrat M@
zmaga.gif

gangsta

Pripravnik
19. sep 2007
81
0
6
Najbolje je, da vzameš 15 dnevno brezplačno testiranje od Simobila & Mobitela in pogledaš, kaj ti bolj ustreza.
cool-1.gif

Če bosta oba ok na mestih, kjer največ rabiš internet, pol boš verjetno vzel cenejšo varianto.
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Po mojih izkusnjah je Mobitel veliko boljsa izbira... sploh ce je dober signal in pomoznosti celo HSUPA ... Res je drazje... ampak jaz osebno bi za take potrebe vzel raje Mobitelov Instant Internet

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
okej, torej mobitel naj bo.
zdaj se nagibam pa še k njihovi posebni ponudbi, kjer je zraven še lenovo kompjuter. ker trenutni laptop na grbi nosi nekaj več kot dve leti.
bomo videli.
pa hvala za nasvete.

gangsta

Pripravnik
19. sep 2007
81
0
6
Koliko časa točno ima M@ preizkusno obdobje nisem šel preverjat, imam pa v glavi, da je 15...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Eno vprašanje ki je bilo pomoje že zastavljeno.. Uporaba instant/mobilnlega interneta v tujini... deluje za isto ceno ali je potrebno kaj doplačati..
Ker pri 1gb free piše ponavadi v drobnem tisku: samo za uporabo v M@ oz. S! omrežju...
Lep pozdrav

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Glede tujine imaš direkten link z www.mobitel.si na:
http://www.mobitel.si/slo/Ponudba/GSMnarocniki/Ponudbainceniki/Storitve/Drugo/BlokadaGPRStujina.asp

Citat:
Blokada GPRS tujina

Mobilne naprave samodejno prehajajo med omrežji in s tem omogočajo nemoteno uporabo storitev. Zato se lahko na obmejnih področjih mobilni telefon samodejno prijavi na tuje omrežje, kar lahko poveča račun za prenos podatkov. Da ne bi nevede uporabljali tuja omrežja, vključite storitev Blokada GPRS tujina.

Z vklopom storitve se onemogoči uporaba paketnega prenosa podatkov v tujini. Storitev je brezplačna.

Za vklop/izklop storitve Blokada GPRS tujina izpolnite obrazec Naročilo dodatnih storitev.

Novo!

Novi naročniki Podatkovnega bonusa imate s 3. 11. 2008 storitev Blokada GPRS tujina sistemsko vključeno, kar pomeni, da GPRS-ja v tujini ne morete uporabljati. Za obstoječe naročnike Podatkovnega bonusa to ne velja – Blokado GPRS tujina vključite na zahtevo.

Za vklop/izklop pošljite SMS na 1918:

Če GPRS-ja v tujini želite uporabljati, pošljite TUJINA GPRS DA.
Če GPRS v tujini ne želite uporabljati, pošljite TUJINA GPRS NE.

Za vklop/izklop storitve nas lahko naročniki Pdatkovnega bonusa tudi pokličete v Center za pomoč naročnikom ali izpolnite z obrazec Naročilo dodatnih storitev.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.267
4.097
113
no filme DL- jat v tujini se res izplača.. Lahko komot kakšen avto zasrfaš

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz imam na lokaciji Maribor-Tabor SI.MOBIL HSDPA in sem čisto zadovoljen z delovanjem... Tudi cena je ugodna...
cheer.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
tako je, pri m@ posodijo kot se pač dogovoriš. naj me nekdo popravi, ampak a ni tako da je pri simobilu v ozadju nek catch pri tem brezplačnem testiranju?