Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Najprej s(m)o mislili, da je vnetje sinusov.. nato sem imel skozi dlesen zgoraj drenažo ja. Ni bilo prehudo, edino izgledal sem kot čebelarski vajenec, otečen po polovici obraza. Začuda pred posegom skoraj nisem čutil bolečine, le nekakšen pritisk.
Ja. Taki primeri se dajo sicer velikokrat tudi v lokalni anesteziji rešit. Je pa problem na več nivojih. Prvo kot prvo se načeloma v gnojni absces ne pika z iglo, ker ga lahko propagiraš (razširiš) še drugam. To je včasih vseeno treba naredit, pač paziš, da greš res samo tja in potem z iglo nikamor drugam v ustih, da dosežeš toliko anestezije, da lahko zadevo prerežeš in to količino gnoja zmanjšaš. Potem pa se odločiš, a bo šel zob ven ta isti dan, ali pa raje daš antibiotik in počakaš, da zadeva splahni in potem "v miru" spuliš. Ponavadi se lepše vse skup umiri, če odstraniš vzrok, kot pa če čakaš, da antibiotiki naredijo svoje.
Pri tebi so očitno ocenili, da bo lažje, če te uspavajo. Po mojem niti nisi imel prave splošne narkoze, ker je za to potrebno intubirati, pri intubiranem je pa težko po ustih kaj delat
To pomeni, da te anestezist uspava in potem se lažje zadeva spelje, pa še dren se lahko vstavi dovolj globoko itn. Ti pa si "nekje drugje" samo kake pol urce, ali pa še to ne.
Posega v taki obliki (uspavanje) sam nisem še nikdar delal, sem bil pa kake 10x zraven.
Delajo pa američani to na veliko, v bistvu kar v navadnih ambulantah kjer imajo zdravnike specializirane za to, pri nas (evropa) je zakonodaja malo drugačna, pacientov, ki bi za to plačali več tisoč eurov je pa malo.