Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
Dejte no mir... Vsaka stvar je šla nizbrdo, ko se je prestavila na kompjuterje. Namesto da bi se poenostavilo vse skupaj, je bil to izgovor za kompliciranje... kadar dela. Papir nikoli ne zataji...

Sicer bi lahko to resnico malo bolj ponotranjila in bi šla morebiti manjkrat praznih rok iz stacune, ker jim je spet POS dol padel, ampak vsaj možnost imam se zboljsati...

• Všeč mi je
Reactions: delter333 in Dualis

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.607
113
to je tudi res, ampak niso računalniki za to krivi, ampak ljudje, ker se zanalaš programira tako, da zadaj dela support, da se plačuje, da kup ljudi na ta "poenostavljeni" račun živijo.

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Dejte no mir... Vsaka stvar je šla nizbrdo, ko se je prestavila na kompjuterje. Namesto da bi se poenostavilo vse skupaj, je bil to izgovor za kompliciranje... kadar dela. Papir nikoli ne zataji...

Sicer bi lahko to resnico malo bolj ponotranjila in bi šla morebiti manjkrat praznih rok iz stacune, ker jim je spet POS dol padel, ampak vsaj možnost imam se zboljsati...
Ne more bit bolj res.

Vse bolj pogrešam analogne čase !!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Problem je samo v tem, da tem ki se borijo za gotovino noben ne pove, da striptiz klubi in bordeli na bancnem izpisku ponavadi napišejo kot da so nekak drugega, ali samo firma, ki stoji zadaj, tako da naj ne skrbijo, njihove žene ne bojo nič posumile :cheer:
ca392377-17c0-46b8-83b4-2e867d47c6ac_text.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.390
1.389
113
Ko vidim, da poslovanje z gotovino najbolj podpirajo razni Potrči in Resnica vem kje smo. Na splošno če gledam iz vseh čudnih reči, ki se počnejo z ali pa zaradi gotovine, lahko rečem čimprej ukinimo.
Zagotovo pa bo popolnoma brez gotovinsko poslovanje prineslo neke probleme, ki jih bo treba v praksi nekako rešiti, planinske koče, slabe internet povezave, ipd..Mene ne moti, na splošno že dolgo raje poslujem s kartico.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.233
2.553
113
Tako bomo plačevali, kakor bodo rekli!

p.s. KLIK baje ni delal zato, ker stvar ni bila 'povezana' z Google wallet?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.658
5.845
113
Panika glede gotovine je zavladala zdaj, ko naj bi ECB uvedla digitalno valuto.

Ali ni pri covidu Potrč na veliko hvalil Švedsko? Tam gotovine skoraj ne poznajo več.
Z ukinitvijo gotovine je pač problem, ker na plačilo z kartico obstaja provizija. In če enak izdelek zrotira 50X banka postane "lastnik" tega produkta

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.785
113
40
MB
ta "argument" da pri gotovini ni provizije od teh pravljičarjev je bullshit. trgovec ima z gotovino tudi stroške.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

Seveda je bilo fino, ko si lahko cel delavnik brskala po fasciklih. :aplauz:

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
Ja, gres v trgovino na hitro blagajno s cigumi in not streses vreco kovancu... Ti da nazaj papirnate... In potem so od drugih problem :valjamse:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
Seveda je bilo fino, ko si lahko cel delavnik brskala po fasciklih. :aplauz:

To zdej delam... Se zajebavam z administracijo bistveno bolj, ker so je naložili se vec, ker zdaj imamo kompjuterje, je ajnfah... Scenarij pade, ko sistem pade... ali pa internet. Zato moramo zaradi teh primerov delati backup - na papir. In zdaj je na papirju vse in se vec kot je bilo pred kompjuterji. Ampak je vsaj delujoc back-up. Poenostavitev in razbremenitev pa isci sam, jaz ju ne najdem

Jokali bomo (ti ne) še tudi, ko bodo recimo delovne knjižice, ki jih ni vec v papirnati obliki za dobit, cez ene 20 let "padle". Pa dokazuj delovno dobo, vsakmu bo še par let manjkal ali pa kej...

Ti zavidam to nekritično verovanje v 100% digitalizacijo. saj je fajn, ampak ne, ce se jo vzame pa drek naredi iz nje. Potem ti pa še izbire, ali jo bos uporabljal ali ne, ne pusti.

2. jul 2020
4.975
6.499
113
Zato moramo zaradi teh primerov delati backup - na papir. In zdaj je na papirju vse in se vec kot je bilo pred kompjuterji. Ampak je vsaj delujoc back-up. Poenostavitev in razbremenitev pa isci sam, jaz ju ne najdem

Naše finančnice bi te na mestu zlasale :fredi:

Sistem mora biti postavljen da ima redundance. Kar so na firmi rabili, sem vse našel oz. obnovil iz starih verzij. Problem je, ko iščem kaj iz fasciklov. Tam lahko zabiješ par dni pa ne najdeš ničesar.

• Všeč mi je
Reactions: bizi