Mislim sam ne vidim nekega problema. Mogoče razen to, da bi moral res vedno biti napisano, da je objava sponzorska.
Drugače pa tudi, če je nafehtal je pač nafehtal. Če mu dajo đabe ali še plačajo je to bolj njihov problem. Zgleda, da vidijo smisel.
Glede na to kaj nekateri delajo (ala porta poty variante) je to še malo kar se mora prodati. Vsak pa sam presodi ali bo gledal ali ne.
Meni so bolj problematične objave, ker so osebe na sliki sfotošopirane, da je skor ne bi prepoznal v resnici. To pa je dejansko zavajanje.
Ali pa oglašanje neke res pofl robe ali pa teh vseh vrst tablet in napitkov, ki odpravijo vse težave sveta.
Tudi meni je vseeno, ce je nafehtal. No problem. Problem je v samo sledeci:
- Ni jasno napisano, da gre za sponzorsko objavo,
- Gre na nekoretkne objave; ce gledas tedte vozil so vsi uredu. Ker se ne upa povedati tako kot je, da se ne bo komu zameril, ker potem je ende penezov,
- Da od tega ne placa davka. Ce ti prejmes nekaj nas 42 EUR si od tega dolzan placati boniteto. Pac nisi (nisva) Komotar. Jaz za avto, ki ga upirabljam in je v lasti moje firme placam vsak mesev 1,875% bonitete od nabavne vrednosti vozila, Komotar pac ne, ker testira. Tudi na dopustu,
- Glede na to, da naj bi bil nr.1 influcencar v Sloveniji je precej bedno, da si enega dopusta ne more sam placati,
- besede vplivneznse raje izogibam. Ce je zame kdo vplivnez je to Boscarol, Pececnik, Akrapovic… ne pa Ciril Komotar in Katarina Bencek.
Da me ne bos narobe razumela. Mu nisem cisto nic fous in mi je vseeno, ce tudi stane 100€ ali pa 2.000€. Trdim samo to, da ni korektno, ker jasno ne izpostavi, da je to placana objava. Problem je, ker tega nihce ne nadzoruje od inspekicjskih sluzb. Tukaj lahko govorimo z zavajanju. Pa o utaji davkov, ipd.no, tudi tale 2k€. po ceniku morebiti, je pa s temi hotelčki, kot z avtomobili. prodajajo se popusti. če grem gledati mojo ponudbo, je šlo nekako takole. Po ceniku cena v Sotelii (ne orhidelija, ki je samo spa): 5379,96€. Brez da usta odpreš, razen da sem v prvem mailu, ko sem prosila za ponudbo povedala, kaj hočem, takoj popust in končan cena na ponudbi: 2397,96€. vikend za eno sobo ni nikdar 2k€. Mrbit pa so njemu ravno tako napisali, pa rekli daj 400€, kot bi bilo tudi drugače, pa se dečko fajn počuti. Če je mel zastonj, je po hotel res tistih par obrokov stalo, ostalo se ni pa nikjer poznalo. Soba bi bila prazna...
Ma ja, saj valda napisemo delovna obleka. Vecji sok sem dozivel, ker jih me morem fitnesa placati. Ker gre za mesecni strosek je lahko max 15€ na mesec na zaposlenega. Potem pa mutimo, sponzoriramo, ipd. Zato sem pa alergicen. Nekaj promoviramo zdravje na delovnem mestu, pa vse s,upaj en K, Komotar pa moze vse brez davka.Svojem mnenje o tem sem že na 32 strani napisala. primer teh toplic je pa zato, da pokažem, kako je tudi tu vse napihnjeno. vrednost 2k€, my ass. občutek, koliko potem zasluži in kake sponzorske denarje vleče. za "look", dejansko pa ena beda. v resnici ni prišlo do nikakršne izmenjave denarja, ki bi bil tudi drugače bistveno manjši. oziroma si je plačal masažo, npr. cel dopust "dela" in ne relaksira tam v toplicah v wellnesu in spaju, ki je drugače temu namenjen. v ponedeljek pa nima kaj na kruh namazat. Folk pa onanira, kaki car je...
kak ne moreš jaken kupiti? delovna obleka, pa živijo. tako kot je bil pri njemu račun s skonto tok pa tok, pa gre...
Ti malo mesas delo in bonitete.Ma ja, saj valda napisemo delovna obleka. Vecji sok sem dozivel, ker jih me morem fitnesa placati. Ker gre za mesecni strosek je lahko max 15€ na mesec na zaposlenega. Potem pa mutimo, sponzoriramo, ipd. Zato sem pa alergicen. Nekaj promoviramo zdravje na delovnem mestu, pa vse s,upaj en K, Komotar pa moze vse brez davka.
Npr. o tem, dam mu avtohise dajo avto za morje + gorivo za 14 dni. Potem naredi kvazi vlog.Ti malo mesas delo in bonitete.
on izstavi racun za svoje storitve in to je to.
ta storitev je pac da posname vlog o bivanju pri njih.
o kakih bonitetah ti bluzis v tem primeru?
Kaj ima s.p. ali d.o.o.? Plača prispevke in davke od tega? DDV?On njim nudi storitev za katero izstavi racun.
boniteta nima nic s tem.
vse to in še več ti lahko postreže 3s googlanjaKaj ima s.p. ali d.o.o.? Plača prispevke in davke od tega? DDV?