Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.847
113
While there are significant differences between countries, one pattern is clear to see: the rates of men taking their own lives are generally higher than those of women.

Gender differences in suicide rates have been shown to be significant. There are different rates of suicides and suicidal behavior between males and females (among both adults and adolescents).[2][3] While females more often have suicidal thoughts, males die by suicide more frequently.[2][4] This discrepancy is also known as the gender paradox in suicide.[2][3][5]

5. apr 2015
1.415
727
113
hočem napisat...lahk se menimo pa ne vem kaj, pa telefoni za stiske gor in dol...ampak ko pride in se strga v glavi...to nič ne šteje...razen če boš te skupine imel v kleti zvezane...:S
Pa to cel lajf živiš s tem "dark passanger" kako ga izobiti in relativno normalno živeti s tem, je pa borba vsak dan in vsak trenutek. Potrebujejo se seveda tudi razumevajoči bližnji, kake skupine, itd..

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.025
10.773
113
kod Džej-Zija
Mater, tok razgledan, pol pa evtanazijo in pobijanje uporabiš v istem stavku. Evtanazija je samo prostovoljno skrajšanje boleče palative, vse ostalo sploh ni za debatirat.
Ne, ni. Na Nizozemskem se je dalo evtanazirat dekle s hudo depresijo. Telesno zdravo, brez fizičnih bolečin. Kaj je to drugega kot umor/asistiran samomor, kdorkoli je že pritisnil knof?
Paliativa je danes kot znanost tako razvita, da bi se skoraj moralo dati preživeti preostanek življenja brez ekstremnih bolečin.

B81

22. jul 2007
37.038
10.548
113
Ne, ni. Na Nizozemskem se je dalo evtanazirat dekle s hudo depresijo. Telesno zdravo, brez fizičnih bolečin. Kaj je to drugega kot umor/asistiran samomor, kdorkoli je že pritisnil knof?
Paliativa je danes kot znanost tako razvita, da bi se skoraj moralo dati preživeti preostanek življenja brez ekstremnih bolečin.
A ne spiješ koktejla sam?
Ni take paliative. Ko morfij več ne prime in je srce še močno, človek gori in nič se ne da naredit. Če ima srečo, doc ali sestra odpre malo bolj..

če je kaj drugače, naj napiše kdo iz foha...

sad

Guru
24. avg 2007
21.048
9.691
113
Sam k sreči še nimam teh izkušenj.
Sem pa imel sodelavko, ki ji je moža pobral rak. Je rekla, da je bilo zadnjih 14 dni nečloveško (ni mislila nase, čeprav se je videlo, da ji je bilo daleč od enostavnega), vsemu morfiju navkljub.
Jaz recimo v takih primerih podpiram možnost evtanazije. Torej, ko je smrt nekaj dni oddaljena in ni nobene možnosti za rešitev. Ne vem, zakaj bi moral človek na koncu še dodatno trpeti.
In ja, verjamem da je to tudi za bližnje grozljiva izkušnja.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo in B81