"Inflacija", podražitve in izkoriščanje situacije za dvig marž

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.363
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Saj spar je ratal nenormalen. Brat zadnjic bil doma iz Nemcije in gresta kao po nakupih pred odhodom nazaj. Prisla sta dobesedno z 1/4 sparove prozorne vrecke. Sokirana, ker je vecina stvari drazjih kot tam.
Spar mam blizu.
Tja grem, ko rabim več in takrat ko je 25% na izdelek. Pa kupim paleto (mleko, pivo...) s popustom, ostalo pa to nekak izravna. Se ne sekiram...

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.363
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Povsod je postalo nenormalni. Se mi zdi da Leclerc še najmanj niha,Spar drag prav tako Hofer. Na živce mi gre ker radi zavajajo
Leclerc mam 9km stran... Enkrat mesečno za večje nakupe, predvsem ribe...
Hofer (3km) ne hodim več. Lidl (6km) tudi slabo, kaki steaki s popustom so OK, samo ne spremljam... Tuš (6km) sploh ne, cene in kvaliteta. Mercator po 4 kajzarce in podobno (100m stran), če mi glih zmanjka. Eurospin (6km) pa samo po italijanska vina...

• Všeč mi je
Reactions: 8888
Še ena. V Sparu Persil akcija. 2,3 litre persil znižano iz 25 EUR na 15 EUR. Hudo Ane. Poglej priponko 72425

Glej ga zlomka. V Lecleru redna cena istega Persila 14,89 EUR, manj kot 40% znižana v Sparu. :bonk:

Poglej priponko 72428

Medtem dobiš v Leclercu 5 literski paket v akciji za 15,89eur.
Poglej priponko 72429
ynos, poglej slikice teh gelov/detergentov.... precej verjento je da je leclercov delan za zahodna tržišča, tisti iz špara pa za vzhodna. Tako da že to je dost okej razlog da se zaplješe do leclerca pa ga tam nabavš

• Všeč mi je
Reactions: ynos in 8888
Prijatu spremlja vse kataloge...
Potem pa gre v "akcijo": nekaj tam, nekaj drugje, nekaj spet drugje...
In pravi, da je kupil najcenejše...
Kolko bencina porabi (in časa) pa ne šteje...
Kaj je potem najboljše?

zavisi..jaz sem se tko nekje kot ynos, s tem da so "zahodne" trgovine oddaljene tja do ene 30 minut vožnje. Koristim jih ko nam gredo določene zadeve h kraju in malo kombiniram z njihovimi akcijami. Se pozna in se izdie.

Druga opcija je pač da 1 soboto na mesec, mesec in pol ali 2 žrtvuješ in se pač odpelješ k sosedom. Goriva porabiš recimo za 100 km (pretiravanje ampak naj bo) to je recimo 10 €, amapk če si uporabnik parmezana, ki ga pri nas ne dobiš in ko je ta fajn znižan že z 2 kosoma kriješ gorivo pa še neki ostane....

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.767
6.159
113
blizu močvirne prestolnice
Hofer (3km) ne hodim več. Lidl (6km) tudi slabo, kaki steaki s popustom so OK, samo ne spremljam... Tuš (6km) sploh ne, cene in kvaliteta. Mercator po 4 kajzarce in podobno (100m stran), če mi glih zmanjka. Eurospin (6km) pa samo po italijanska vina...
Podobno samo da imam Mercator,Leclerc,dva Hofra,Lidl,Tuš, Spar in Eurospin v radiju treh kilometrov. V Lidl ne hodim od takrat ko so odstranili križe iz jogurtov,Leclerc jih že ima, Mercator tudi bi več tako slab, seveda moraš kupovati z pametjo, Eurospin je postal tudi drag vendar ima določene stvari odlične v Hofer in Spar pa le občasno za tja do dvajset evrov.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
V eurospinu imas zelo dober parmezan in ugoden. Tisti, ki je v velikem kosu, cca kilskem. Cena cca 11 EUR / Kg.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.363
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
V eurospinu imas zelo dober parmezan in ugoden. Tisti, ki je v velikem kosu, cca kilskem. Cena cca 11 EUR / Kg.
Mam srečo, da sem vsaj 1 x na mesec v Italiji... Tam poleg ostalega kupim parmezan... Vedno tri variante: 12 (splošna poraba, pašte...), 24 (močnejši okus, za na steak ali podobno) in 36 (za predjed s kako marmelado) mesecev... Po kilo... Pol pa razdelit, nekaj za porabo, nekaj zmrznit (klik,klik)... Skorjo, ki je jedilna, pa v kockice za juho, mineštre...

Mam srečo, da sem vsak 1 x na mesec v Italiji... Tam poleg ostalega kupim parmezan... Vedno tri variante: 12, 24 in 36 mesecev... Po kilo... Pol pa razdelit, nekaj za porabo, nekaj zmrznit (klik,klik)... Skorjo, ki je jedilna, pa v kockice za juho, mineštre...

kupiš tistega ki ima miš gor? tisti je božanski sam svinjsko drag ko ni znižan

PS javi ko boš naslednjič v ita gremo na pijačo

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Spar ima v akciji pesto od Barille. Znižan iz 3,89 na 2,72. Je tudi v katalogu.
Poglej priponko 72420

Žena vmes gleda katalog od Leclerca, ker je mislila iti po ribe, ko bo ravno tam.
Poglej priponko 72421

Trgovci živijo na račun Slovencev, ki se jim ne da, ne rabijo ali ne znajo primerjati cene med posamezniki ponudniki. Zgleda, da bo treba začeti spremljati cene v katalogih…

PS: persil je očitno ugotovil, da so preterali s cenami v Sloveniji. Zadnjič 40% off vse v Sparu, zdaj 50% off v Leclercu. Zdaj na ravni malo nad rednimi cenami v Nemčiji.
Vote with your money.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Podobno samo da imam Mercator,Leclerc,dva Hofra,Lidl,Tuš, Spar in Eurospin v radiju treh kilometrov. V Lidl ne hodim od takrat ko so odstranili križe iz jogurtov,Leclerc jih že ima, Mercator tudi bi več tako slab, seveda moraš kupovati z pametjo, Eurospin je postal tudi drag vendar ima določene stvari odlične v Hofer in Spar pa le občasno za tja do dvajset evrov.
Ali misliš, da je bil tisti jogurt s križem res blagoslovljen? :fredi:

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.675
3.277
113
Torej, ti se strinjaš, da se izkrivlja in prireja zgodovinska dejstva in realnost zgolj za to, da se prilagajaš tistim, ki se tebi nočejo prilagoditi? Pa četudi gre zgolj za brisanje križev, ki v realnosti pač obstajajo. Naj bi potem na sliko jogurta dali sliko grške plaže, pa se ne bi rabili iti prilagajanja neprilagojenim z izkrivljanjem realnosti s fotošopom.

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15 in 8888

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Realnos? Še dobro, da ni zmagal čelavi ker potem bi se pogovarjali o drugačni "realanosti" in drugačnih križih na jogurtih (in kje drugje).

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
To je bil samo en primer kako bi se lahko zgodovina zasukala in bi potem mi to jemali kot realnost/dejstvo.
Lahko nas bi pokristjanjenje obšlo, lahko bi prišli tisti "z luno" itd. in potem bi bila dejstva in realnost drugačna.