Indukcijska plošča z napo

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
To da je sejem odpadel ni tezava, se vstavis pri katerem od kuhinjarjev (npr Etis v LJ, marsikateri DanKuchen) kjer imajo aktivno kuhinjo, pa bodo pokazali da se sam prepricas kako je z odvajanjem zraka in ciscenjem.
 
Pozdravljeni

Ker bo nova kuhinja imela polotok, sem se nakako ogrel za indukcijo z napo.
Zdej pa ima kdo kakšne izkušnje?
Katero vzet? Bora, Bosch, Neff....?

Ima kdo recimo Boro? Kateri model? Kje dobit najboljšo ponudbo?

Nekak sem upal, da bom te odgovore in ponudbe dobil na sejmu Ambient, sam hudič k je odpadel.


kaj pa takšne nape/ nape v takem stilu https://www.smeg.it/cappe/down-draft-a-scomparsa
to si kaj gledal?
 

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
Imamo tole: https://www.aeg.si/kitchen/cooking/hobs/combohob/

Deluje zelo dobro, ampak napo običajno uporabljamo na max sesanje. Ploščata cev odvoda je speljana znotraj kuhinjskega elementa, zadaj tik ob steni (predali so zato manj globoki) in spodaj pri tleh piha ven - v stopala, če stojiš pred kuhališčem. Na max delovanje je pretok zraka glasen kot pri katerakoli drugi napi. Sesa zelo močno, tudi iz višjih posod. Nekaj vonja ostane v kuhinji, kar pa potem odstrani centralno prezračevanje. Ne vem kako bi bilo, če bi bil odvod tega zraka direkt iz hiše.
 

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Da se malo obudimo temo…smo pred menjavo kuhinje in se tudi nagibamo k indukciji z odsesavanjem. Sirina plosce 60 cm, tako da nam je trenutno najbolj blizu Bora Pure S. Ne nacrtujemo odvajanja iz stanovanja.
Imamo ze kaj novih izkusenj? Z znamko nismo obremenjeni, pomembno je, da stvar deluje, ker konec koncev niso ravno poceni. Demonstracija me je prepricala, je pa res, da nismo ravno pekli hrenovk in podobno… Torej….je to za vzet ali za bezat stran?
Naj povem, da sem do demonstracije pred nekaj dnevi bil zelo velik skeptik, zdaj pa mi nekako ne gre iz glave. Zelo velik faktor pri vsem skupaj je tudi tisina-koncno napa, zraven katere se lahko normalno pogovarjas.
 

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Kam si pa šel na demonstracijo?

Ja mene je tudi navdušila, pa tko kot si ti rekel, bil skeptik. Bom pa najbrž vzel Pure, bi vzel Pure X, sam se mi zdi škoda 1k več samo za flex delovno površino.
 

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Na koliksni moci si pa testiral, da je tako tiha?
Moras potem tudi prazniti posodo z vodo?
 

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Kako je tiha je prevsem odvisno od kvalitete odvidnih cevi in njihove dolzine (ali filtra). Glede vode...kolikokrat pa polijes pol dcl vode po plosci? Pa tudi ce polijes, vzames posodo ven in zlijes - 10sec dela...
 

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Kako je tiha je prevsem odvisno od kvalitete odvidnih cevi in njihove dolzine (ali filtra). Glede vode...kolikokrat pa polijes pol dcl vode po plosci? Pa tudi ce polijes, vzames posodo ven in zlijes - 10sec dela...
Ali se ne nabira voda od kondenzacije, ali nekega drugega sistema? Ce ne bo odvoda, mora para nekam iti. Mene to odbija od teh sistemov, ker se hitro lahko zacne nabirati plesen, ce se ne prazni redno.
 

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Kam si pa šel na demonstracijo?

Ja mene je tudi navdušila, pa tko kot si ti rekel, bil skeptik. Bom pa najbrž vzel Pure, bi vzel Pure X, sam se mi zdi škoda 1k več samo za flex delovno površino.
V enem od DanKuchen salonov sem bil. Mi je že žena nekaj časa nazaj trobila o teh zadevah, pa se ji nisem dal. Nekako se mi je zdelo, da fizikalnih zakonov ne moreš pretentati. No, sedaj sem malo drugačnega mnenja.
 

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Na koliksni moci si pa testiral, da je tako tiha?
Moras potem tudi prazniti posodo z vodo?
Ima 9 stopenj, v praksi je peta ali šesta že dovolj za marsikaj. Takrat je dejansko skoraj ne slišiš. Na osmi ali deveti stopnji pa se jo sliši, ampak še zdaleč ni moteča. Posode ne rabiš prazniti nobene, razen če kaj poliješ po plošči.
 

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Ali se ne nabira voda od kondenzacije, ali nekega drugega sistema? Ce ne bo odvoda, mora para nekam iti. Mene to odbija od teh sistemov, ker se hitro lahko zacne nabirati plesen, ce se ne prazni redno.
Sem imel enako vprašanje in enake dvome. Prodajalec je pojasnil, da ima Bora avtomatiko, ki še 15 minut po zaključku kuhe na minimalni moči ventilira sistem, ki se v tem času popolnoma posuši.
 

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Bom napisal kar sem da ne odpiram nove teme..

Ali ima kdo dovod zraka, da napa ne dela podtlaka v prostoru? Kako najbolj elegantno to rešit?

Hvala
 

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Malo updata na tole temo...včeraj smo imeli montažo kuhinje. Med drugim je v njej že v akciji Bora Pure S (ta majhna) in zaenkrat je ne morem prehvaliti. :rockon:Deluje tako, kot obljubljajo. V ponvah lahko pečeš kar želiš in ta hudič že na peti stopnji (od devetih plus dodatna "power" stopnja) vse podiha. Pri višjih posodah (poskusil sem eno z 19 cm višine) pa če imaš na njej pokrovko, ki je delno odprta proti odprtini, tudi ne gre nič pare v zrak. Prav tako na peti stopnji. Na tej stopnji se pri peki/praženju dosti bolj sliši cvrčanje kot napo. Pri vretju v loncu pa jo lahko malo slišiš. Višje stopnje so sicer malce glasnejše, ampak še vseeno dosti tišje, kot "klasične" nape primerljive moči. Je pa res, da v praksi več od pete, mogooooče šeste stopnje ne rabiš.

V glavnem...če kdo koleba...go for it... :ok:

Aja...imam obtočno izvedbo z ogljenim filtrom. Če bi lahko uredil odvod, pa bi bila zadeva še boljša :) In ja...filter prečisti ves smrad.
 
  • Všeč mi je
Reactions: johan_blond

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.524
1.109
113
Sem vesel zate. :zmaga:
Le en predlog: zares bodi dosleden pri menjavi filtrov in čiščenju vsega kar pač spada zraven. Pa označi si na koledar. Ker se ti bo drugače že po letu ali dveh zadeva toliko zapacala, da ne bo nikoli več "kot novo". To je pač moško delo... :fredi:
 
  • Všeč mi je
Reactions: ales85