indukcija - delovanje

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
jaz imam indukcijo electrolux in je fantastično. segreje vodo u momentu. posodo ni treba nič menjat, ker sem že prej kupoval posodo za katero sem ugotovil, da je za indukcijo. kaj češ, nimam toliko denarja, da bi kupoval poceni robo. priporočam, včasih malo brenči pod posodo, sicer pa nimam nobenih pripomb, pa niti brenčanje me ne moti.
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Imam siemensa, na nižjih stopnjah (skupaj 20) se čujejo neki impulzi, ampak moraš res pozorno poslušat. Na višjih pa je konstantno on. Pri dovolj kvalitetni posodi z debelim dnom, se IMO sploh ne bi smelo opazit.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.801
6.781
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kar se mene tiče ima indukcija ima samo eno slabost - peka palačink. Na plinu dvigneš in nagneš ponev, da se masa lepo razporedi...

Povsod drugod ima indukcija veliko prednost.
ker je na alterju vse samo se en sarkazem, politicno ali versko sortiranje, sumim da tole spada pod prvo.
Zakaj noces delat palacink na indukciji? Mi na kraj pameti ne pride da bi jih delal na sk. Se ko sem imel ind kuhalnik za 40 evrov sem jih tam delal in ne na sk.
Rad bi kaj vec izvedel od tistega ki pravi da ob dolicenih top modelih ni treba menjat posode, oziroma da tudi alu in inox posoda za 2 evra dela na njej. Tudi to je najbrz sarkazem.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.801
6.781
113
pri taščici
kripo, daj navedi model tvoje plosce. Koliko dni ze imas casa za vrnitev (8,15?, ob nakupu preko spleta).
Kaj pa pravi servis? Je tako sekvencno delovanje normalno?
koliko si dal za plato?Meni je tako delal kuhalnik za 40 evrov pa se to samo na najnizji stopnji.
Da mi to dela ind na 6 stopnji od 9? ki stane 500+.evrov bi hitro vedeli po forumih kaj za ena jajca sem kupil,da jih ne bi se kdo, sploh ce bi servis rekel da je to normalno
 
Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Resno mislim. Imamo ponev za palačinke za indukcijo, ampak takoj ko dvignem ponev, začne štedilnik piskat, utripat.... Na vsak načih hoče imeti na vključeni "rinki" posodo. Tako da testo vlijem na ponev, potem pa z nekim lesenim orodjem, ki je bilo priloženo polnvi, testo razmažem po ponvi.
Brez heca.
 

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Kupil sem od firme Midea .. tole

Zadevo imam doma že cel mesec, ker sem jo šele danes dal vgraditi.

Po enem dnevu so izkušnje take: pod posodo včasih nekaj škrta .. do stopnje 6 zadevo segreje in jo potem v sekundnih intervalih greje/se izklopi, greje/se izklopi .. če pa segrejem na 7 ali več, pa konstantno greje ...

Ne vem, če imajo tudi druge indukcije to, ampak moja ima na spodnji strani ventilator (!?) ...

Sicer pa vodo segreje (boost funkcija) v nekaj sekundah, res noro! ..

O delovanju sem tudi že pisal prodajalcu, tako da čakam na odgovor. Pošiljanje nazaj v nemčijo (ebay), odpade, ker je poštnina predraga, tako da ... sem verjento obtičal s tem ..

Je pa res, da mi nekateri pravijo, da je to "obnašanje" pač normalno in da pretiravam, ker sem do zdaj kuhal le na plin.
 
Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.369
2.745
113
Indukcija no OK za kuhanje, ker elektro magnetno polje unici vse kar je zdravega v, recimo zelenjavi. Dokazano rakotvorna. In kar je najslabse, unici vse homeopatske sposobnosti vode.
just kidding
 

Floki

Guru
6. sep 2007
10.118
3.175
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Indukcija no OK za kuhanje, ker elektro magnetno polje unici vse kar je zdravega v, recimo zelenjavi.
just kidding

A imaš kak link do tega dokaza
sprasujem se.gif
pa ne mislim od kakih zelenih slovenije
 

mr_

Guru
20. sep 2007
9.369
2.745
113
Sej si verjetno ze videl, da je sam malo heca.
Sicer pa resno, vcasih so se ljudje na veliko pritozevali, da oni pa blizu daljnovodov ne bodo, ker to je pa rakotvorno, pa krave ne dajejo vec mleka itd. No danes si pa indukcijo montirajo v hiso, pa je vse v redu...:) Ali pa desetletja nazaj, ko se je potegnilo prve mrezne kable po pisarnah, uuuuu kolk bo to skodljivo in sevalo in kaj jaz vem vse, danes pa si vsi tiscimo GSM na mozgane.
smile-1.gif
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.801
6.781
113
pri taščici
kako to mislis od elektricnega toka? Se naj zalim Elektro energiji ali SODO-tu,Elesu?
Zakaj mi velika rinka dela na powerboostu po pricakovanjih, mala rinka pa ne( z istim loncem, ne mi sedaj kvalitete loncev vlacit). Kaj pa manjka 100 let staremu Emo piskru?
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Mah, mam kr neki izkušn s plinom, steklokeramiko in pa indukcijo, ampak....ne vem, a je železna srajca al kaj, zlo velik kuham in rad kuham, ampak za mene ga ni čez plin. Use ma svoje pluse in minuse, ampak se mi učki zasvetijo, ko zagledam plin, ker sem ostalega že sit, plinča pa nikol, razen, ko ga zmanjka
smile-1.gif
 

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Plin je k..., ko je treba čistiti štedilnik

Zakaj je pa tak problem čistit plinski štedilnik? Mogoče če pustiš da se vse zasuši, če pa sveže pobrišeš pa ne bi smel bit problem. Pa te indukcije men nekam krho delujejo, to steklo. Sam sem navajen da ne pazim kako dam pisker gor, vmes ga tud premetavam če je treba, da se sestavine dobro premešajo. Na indukciji bi verjetno hitro bile kakšne posledice.
 

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Tole so spet ene retro ideje, ki sem jih poslušal že pred 25 leti okrog steklokermaike...
smile-1.gif