Indeksacija spletne strani

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
če se kdo ukvarja z optimizacijo spletne strani, naj mi razloži kako to da se spletna stran po dveh mesecih še ne pojavi med zadetki, če v okno google search vpišeš njeno domeno, kaj bi lahko bil vzrok

lp

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
googlebot je stran pregledal že nekajkrat, robots kolikor vidim je uspešen, sicer datoteke robots.txt nisem dodajal, kot je nisem že v veliko strani in ni bilo problem, stran je narejena z wordpress, kaj naj copy v robots.txt da bo pregledalo celo spletno stran

hvala in lp

erikson

Guru
25. avg 2007
22.383
6.160
113
Kako pa si iskal? Kaj ti vrne iskanje "site:www.tvojastran.si"?

robots.txt je bolj za preprečevanje (če bi imel kaj na Disallow), lahko pa daš naprimer:

User-agent: *
Disallow:

Tako ničesar ne prepoveduješ.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
če vpišem svojo domeno v google mi strani sploh ne prikaže, prikaže pa jo če vpišem domeno v orodno vrstico explorerja, mislim, da robots ni pomemben glede tega, najde mi le ostale linke podjetja kot so facebook, bizi, ajpes itd.
Nevem v čem je fora ali tam kjer stran gostuje ali pa je google ni indeksiral,kljub temu da jo je že obiskal nekajkrat v zadnjem mesecu

lp

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Imaš kaj linkov z drugih strani (na drugih domenah), ki kažejo na to novo stran? Če Guglovi robotki ne vedo za tvojo stran, je tudi ne morejo najti.

Popravek: Spregledal, da si že imel obisk Guglovih robotkov.

Je mogoče stran kopija kakšne druge ali pa imaš gor npr. tekste, ki so kopirani z drugih strani? Se vsebina prikazuje v Flashu? Kako imaš porihtane naslove strani, meta opise, meta ključne besede? Imaš vklopljene "prijazne" URL-je? Uporabljaš mogoče kakšno SEO-unfriendly temo?

Za WordPress priporočam, da inštaliraš Yoast SEO plugin in se tam malo poigraš z nastavitvami. Ta plugin ti tudi sproti prikazuje, kako dobro je posamezna objava SEO optimizirana.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
iz stare spletne strani v html sem prenesel tekste in slike v novo v wordpress, seveda se je nekaj dodalo, stran ni kopirana od drugod, predelena pa je bila po eni predlogi, kar je značilno za wordpress. Nič ni v flash, nisem pa naredil robots.txt file do sedaj, samo mislim, da to ni vzrok, če je jo bom dodal, moram potem v meta tudi dodat zapis za robots ali ni potreben.
Bom instaliral za SEP plugin in potem bom videl kako bo.

hvala za sedaj

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Jaz imam par strani na WordPressu, pri tem nikjer ne uporabljam robots.txt. in so vse strani ažurno poindeksirane. Tako da ne bi rekel, da odsotnost robots.txt vpliva.

Po lanskih spremembah algoritmov je Google zelo občutljiv na kopirane vsebine, zato sem vprašal, če enaka vsebina mogoče že obstaja na kakšni drugi domeni.

Mogoče še ko praviš, da si predelal eno že obstoječo predlogo ... da nisi slučajno izbrisal ven kakšen del kode, ki skrbi za meta podatke?

Ena varianta bi še bila, da Google tvojo stran zaznava kot spam ... če imaš slučajno veliko linkov na druge strani, kakšne neobičajne iframe-je, ipd.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
šel sem v nastavitve theme options/meta in imam nastavljeno takole

Active Robots Indexing Option - tukaj imam kljukico

Choose General Bot Indexing Type - none

Choose Google Bot Indexing Type - none

je tukaj tako kot mora biti,

ti bom poslal link do spletne na tvoj ZS

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Imaš odgovor na ZS
smile-1.gif

ISScyborg

Zelenc'
12. okt 2013
8
0
1
Slovenija
www.isstrani.si
dejvi sploh ti je ne pokaže, ali pa je kje zadaj pa niti ne veš? kako je pa z najdi.si je tudi tam ni?

robots.txt nima veze, pove robotkom kaj naj ne preglejujejo na tvoji strani. pa tudi če maš podvojeno vsebino (npr nisi naredil preusmeritev iz brez www na www ni vzrok da je google strani nebi uvrstil med zadetke, je pa vzrok da je nekje bolj zadaj)
sicer pa najprej ko delaš stran moraš raziskati neke stvari npr kaka je konkurenca če je zelo močna boš težko kam prišel tudi po letu dni.. povratne povezave tudi niso vzrok da je google ne prikaže(npr če nimaš nobene z druge strani)

lahko pa je vzrok black hat seo, npr si napisal polno stran ključnih besed z isto barvo kot je barva ozadja?