In kako se vam zdi?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Na slovenskih cestah me moti več stvari. Naj izpostavim le nekatere;

- premajhna varnostna razdalja
- neuporaba smernikov, predvsem v krožiščih (a je taka recesija, da je potrebno varčevati na žarnicah?)
- nestrpnost med vožnjo
- vsesplošna kultura (telefoniranje, šminkanje ipd.)
- osnove vožnje; zmeraj kadar začne padati dež se v Ljubljani promet ustavi. Tukaj bi vprašal te ljudi, ki delajo zastoje na cestah po zdravju...

In kako se vam zdi?
smirk-1.gif

Ravno včeraj sem prišel iz dopusta, prevozil sem 500km po Italiji in zadnjih slabih 100 po Sloveniji, oboje avtocesta. Italijanski del prevozil čisto "na izi", lepo 130-140, tempomat, vožnja normalno po voznem pasu, prehitevanje, umik nazaj na vozni pas. Popolnoma brez kakršnihkoli frustracij, po 5 urah čisto skuliran. Slovenija... Za skozlat. Stalno nekdo visi na riti, mogoče celo blenda ali mori z levim smerokazom, ker ne more počakat tistih 5 sekund, da nekoga normalno prehitiš, skakanje levo-desno po pasovih, seveda brez smernikov, zadnjih 100km te zjebe, kot da bi jih prevozil 10x toliko.
Govorite kar želite čez Italijane in njihovo vožnjo, samo - Slovenci, you make me puke!
stupid-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
V danasnjem Poletu (priloga Dela) je clanek, v katerem en bebo modruje o te kako se je moral trikrat zaleteti, preden je pokapiral kako se normalno vozi
bonk.gif
Me prav zanima kolikokrat se bo do konca svojega zivljenja se zabil zaradi svoje neumnosti in koliko bo skode zaradi tega pri drugih ljudeh.

Vecina ljudi nima v zivljenju nobene nesrece, kjer bi bil spestan avto (ne stejem prask pri parkiranju, ko kdo zadane kaksno korito ali kaj podobnega pri 2 km/h), ta cepec v clanku naj bi po svoji drugi nesreci po lastnih besedah ze skoraj cisto zares dojel, da divjanje ni pametna stvar, ampak je moral to narediti se enkrat, da se je res prijelo. Bolno
stupid-1.gif

Kot da bi bral sintetikove umotvore ... in potem se kdo tukaj sprasuje od kje ideje, da bi specialne povratnike morali streljati ali pa vsaj zapreti za vedno + organizirano delo, da placajo svoje bivanje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Na slovenskih cestah me moti več stvari. Naj izpostavim le nekatere;

- premajhna varnostna razdalja
- neuporaba smernikov, predvsem v krožiščih (a je taka recesija, da je potrebno varčevati na žarnicah?)
- nestrpnost med vožnjo
- vsesplošna kultura (telefoniranje, šminkanje ipd.)
- osnove vožnje; zmeraj kadar začne padati dež se v Ljubljani promet ustavi. Tukaj bi vprašal te ljudi, ki delajo zastoje na cestah po zdravju...

In kako se vam zdi?
smirk-1.gif

Ravno včeraj sem prišel iz dopusta, prevozil sem 500km po Italiji in zadnjih slabih 100 po Sloveniji, oboje avtocesta. Italijanski del prevozil čisto "na izi", lepo 130-140, tempomat, vožnja normalno po voznem pasu, prehitevanje, umik nazaj na vozni pas. Popolnoma brez kakršnihkoli frustracij, po 5 urah čisto skuliran. Slovenija... Za skozlat. Stalno nekdo visi na riti, mogoče celo blenda ali mori z levim smerokazom, ker ne more počakat tistih 5 sekund, da nekoga normalno prehitiš, skakanje levo-desno po pasovih, seveda brez smernikov, zadnjih 100km te zjebe, kot da bi jih prevozil 10x toliko.
Govorite kar želite čez Italijane in njihovo vožnjo, samo - Slovenci, you make me puke!
stupid-1.gif

Ravno danes nazaj iz Firenz (včeraj pa tja), 460 km, po Sloveniji čisto OK, ljudje se umaknejo, če daš smernik. Italija? prehitevanje po odstavnem, folk se noče umaknit s prehitevalnega, kamionarji nori ...
Mora priznat, da je Italija država, po kateri najbolj nerad vozim ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz imam čisto drugačne izkušnje. Tempomat moram v 800 km severne Italije manjkat izklopit kot pa med Fernetiči ali Koprom ter Ljubljano (da LJ-MB sploh ne omenjam), pa je v Sloveniji manj prometa. Italijani se bolj držijo omejitve 130 kot pri nam in je zato lažje manevrirat med pasovi.

Prehitevanja po odstavnem pasu pa še nisem videl v Italiji, niti okoli Neaplja ali pa še kje nižje (tam kjer pač imajo odstavni pas).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Včeraj in danes od meje do Firenc ene 3x odstavni. Tudi motoristi.
Tempomat v ITA? Ne se hecat. Itak stalno kamioni ven skačejo ... Naštimam na 145 pa je stalno nekaj. Pir nas ga imam na 165 pa ni problemov, razen kadar je res gneča. V ita pri 145 sploh ne rabi bit gneča, ker se folk itak samo po levi vozi ...

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Po tvojih odgovorih sklepam, da si tudi ti med takšnimi, ki prileti s 165 na uro, se napopa na rit in teži s smernikom.
aplauz.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Po tvojih odgovorih sklepam, da si tudi ti med takšnimi, ki prileti s 165 na uro, se napopa na rit in teži s smernikom.
aplauz.gif

Varnostno držim (ne 2 sekundi, ampak dovolj), smernik vklopim pa samo tistim, ki imajo desno prazno, pa se ne umaknejo. Pa še to ne takoj, ampak ko tako stavr delajo nekaj časa. Blendam ne (je nekulturno), razen če posumim, da se človek ne umakne, ker me ne vidi (torej samo podnevi, kak zelo naložen avto ali kaj podpbnega - in spet: samo, če ni reagiral na smernik in samo enkrat, dvakrat. Drugače pač počakam, ker če to dvoje ne zaleže, pač ni pomoči ...
Po desni takih ne prhitevam, sem pa enkrat dvignil telefon in 113 zavrtel zaradi jodlarja, ki je jadral po levem pasu od Golovca do Domžal (pa je bilo prazno na desni, tam nekje pri odcepu za Litijo sem dvignil telefon). Pri Domžalah ga je počakala provida, se postavile med mene in njega, ga kak km snemala, potem so ga pa ustavili.
Pa s 165 ne moreš glih priletet, to je ubogih 30 ali manj razlike v hitrosti.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
SJTV1: 165? OMFG?

Zakaj že?
Načeloma. ITA 145 , Avstrija 155, SLO 165, FRA 150, ŠPA 160+, HR kot pri nas, Bosna kolikor se mi zdi varno.
V naseljih pa max +5 ... Tudi sredi noči na prazni celovški.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Že dolgo nisem tok gonil, ker med KR in Lescam imam beri in piši morda 10km AC? Pa še sedaj delajo spet nekaj, 5km?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Danes sem recimo od hrvaske meje do nekje okoli grosuplja tempomat izklopil max 5x (plus seveda cestnine in tuneli in podobno). Naprej ga nisem uporabljal, ker je bilo prvec gnece, sem pa limiter na isto cifro nastavil ....