Imetniki kabelske TV ne potrebujejo DIGI pretvorni

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Zakaj se je toliko oglaševalo, imetniki kabelske televizije ne potrebujejo digitalnega pretvornika? Imam kabelsko, na digitalnem sprejemniku imam čez 120 programov, na analognem sprejemniku pa manj kot 50. Na analognem recimo sploh ni RTL2, VOX ...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz sem v oglasih videl lepo pojasnjeno, da imetniki kabelske tega ne potrebujejo. Pisalo je, da to zadeva tiste, ki spremljajo TV preko sobne ali stresne antene.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Prva reklama za preklop na digitalno mi ni bila nič jasna če ne bi vedel kaj govorijo.
Si ne predstavljam kako butasto so gledali reklamo starejši ljudje.

Dobra poteza da so trgovci prodali malo morje LCD televizorjev tudi tistim ki ne potrebujejo pretvornika (kar jih je velika večina)

@Pbutec
Na analogni shemi loviš toliko programov zato ker se je tvoj ponudnik kabelske TV tako "odločil"

Promovira digitalno TV in pač zmanjšuje število programov na analognem signalu ...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tudi na njihiovi strani pise tole:

Citat:
Če sprejemate TV programe prek satelita, kabla, interneta ali IPTV, potem ni treba narediti ničesar. Izjema so kabelski sistemi, kjer bo operater sprejemal DVB-T multipleks in ga nespremenjenega prenašal v svojem kabelskem sistemu. V tem primeru bo za sprejem potreben DVB-T sprejemnik. Če imate kabelski priključek, preverite pri vašem kabelskem operaterju kakšen sprejemnik potrebujete.

vir: http://dvb-t.apek.si/

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Zdi se mi, da se model usaja, ker potrebuje DVB-C sprejemnik.

22. jul 2007
13.409
1.660
113
124
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Zakaj se je toliko oglaševalo, imetniki kabelske televizije ne potrebujejo digitalnega pretvornika? Imam kabelsko, na digitalnem sprejemniku imam čez 120 programov, na analognem sprejemniku pa manj kot 50. Na analognem recimo sploh ni RTL2, VOX ...
dobro jutro
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Jaz sem v oglasih videl lepo pojasnjeno, da imetniki kabelske tega ne potrebujejo. Pisalo je, da to zadeva tiste, ki spremljajo TV preko sobne ali stresne antene.

Seveda ne potrebujejo... za tiste kanale, ki po digitalizaciji niso vec gledljivi preko analognega nacina ... Za vse ostale, ki se oddajajo preko digitalne shenme, pa si ze pred 1.12.2010 potreboval digitalni sprejemnik (DVB-C), da si jih lahko gledal...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
istočasno s prehodom na digitalno tv, je kabelski operater očitno spremenil programsko shemo na analognem signalu. Kot pravim, je izginilo precej zanimivih programov. Sem skužil sedaj, da zadeva očitno nima neposredne povezave s prehodom na digi signal na sobnih antenah, ampak gre za spremembo programske sheme ponudnika televizije.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:

Seveda ne potrebujejo... za tiste kanale, ki po digitalizaciji niso vec gledljivi preko analognega nacina ... Za vse ostale, ki se oddajajo preko digitalne shenme, pa si ze pred 1.12.2010 potreboval digitalni sprejemnik (DVB-C), da si jih lahko gledal...

Saj meni je to jasno, hocem samo povedati, da sem na Apekovi strani (in precej preprican sem da tudi v reklamah) videl, da so pojasnili, da uporabniki kabelske ne potrebujejo DVB-T sprejemnikov, o cemer pise avtor teme, torej da ne drzi, da bi to prikrivali ali kajjazvemkaj.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
OK, zakaj pa zdaj to ? Clovek je zgoraj zacel temo, v kateri je napisal, da imetniki kabelske ne potrebujejo DVB-T sprejemnika (ma nemoj). Ob tem je napisal,. da naj bi oglasevali nekaj v tem smislu, torej da je on razumel, da potrebuje DVB-T sprejemnik, ceprav ima kabelsko. Nisem hotel biti nevljuden do njega, zato sem mu pac napisal, da sem zasledil, da je APEK pojasnil, da "kablasi" ne potrebujejo DVB-T sprejemnika (to je pac dejstvo). Dodal sem tudi povezavo do njihove strani, kjer to jasno pise, omenil sem tudi, da sem precej preprican (ne bi dal ravno jajc stran, a sem preprican nad 90% ...), da so to omenili tudi v vsaj eni svoji reklami, katere so se rolale v mnogo ponovitvah.

Torej, tukaj gre za to, da jaz zelim povedati, da sem to videl lepo napisano, ergo ni tako, da bi v APEKovih reklamah za prehod na DVB-T oglasevali, da tak sprejemnik potrebujejo vsi po vrsti (vkljucno s kablasi) in bi bil to nevemkaksen nateg, usmerjen v prodajo cimvec DVB-T sprejemnikov ali karkoli ze.

Meni je ze ves cas jasno, kako je s tem (nisem najbolj trehnicno nepismen clovek na svetu), zelim povedati, da je za tiste, ki so zadeve prebrali, vse bilo napisano. Ce ne beres, pa res ne mores videti/vedeti, se zgodi
frown-1.gif

A je to bolj razumljivo ?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
OGROMNO je ljudi, ki so bili prepričani, da potrebujejo digitalni sprejemnik za kabelsko. Pa kot piše Radirko ne samo starejši ljudje, mene so (ker delam tudi za enega kablaša) spraševali tudi vrstniki, če potrebujejo sprejemnik.

Samo vprašajte v kaki trgovini koliko jih je pred 1.12. kupilo TV s DVB-C (ali pa kabelskega operaterja koliko digitalnih sprejemnikov je šlo).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
OK, zakaj pa zdaj to ? Clovek je zgoraj zacel temo, v kateri je napisal, da imetniki kabelske ne potrebujejo DVB-T sprejemnika
Ne ni.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
OK, zakaj pa zdaj to ? Clovek je zgoraj zacel temo, v kateri je napisal, da imetniki kabelske ne potrebujejo DVB-T sprejemnika
Ne ni.

Temvec kaj ? Ce ze napises, da nekaj ne drzi, bodi se toliko junaka in pridodaj tisto, kar mislis da je (po tvoje) prav.

Naslov teme je "Imetniki kabelske TV ne potrebujejo DIGI pretvorni " (najbrz pretvornika, ker se pri nas za zanikanje uporablja rodilnik). DIGI = znakec, ki ga je za DVB-T sprejemnike pozegnal APEK.

Vsebina je malce nenavadno formulirana (prazniki, mogoce je imel veselo
nahrung002.gif
), a je vseeno jasno, da avtorja teme moti, da se je "toliko oglasevalo" (= edini, ki je sploh kaj v zvezi z digitalnim oddajanjem "toliko" oglaseval, je bil APEK, bil pa je tudi edini, ki je v "toliko oglasevanja" uporabljal znakec DIGI) in post festum ugotovil, da za kabelsko DVB-T sprejeminka ne potrebuje.

Potem je napisal se nekaj o svojem sprejemu digitalne kabelske in programski shemi, ki jo ima tam na voljo, kar seveda nima nic ne z "toliko oglasevanja", ne z DIGIjem (torej obakrat APEK o DVB-T), torej ni povezavo s prej napisanim, ceprav se nahaja v istem odstavku.

Kaj si pa ti razbral ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz NISEM razbral, da je omenjal DVB-T.
Ker ga ni.
Poglej, in mogoče boš ugotovil enako.

(zanimivo, da pitje omenjaš... jaz sem namreč hotel tudi)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Glede na tematiko vprasanja... je popolnoma jasno, da je bilo vprasanje postavljeno zaradi prehoda zemeljskega analognega signala na zemeljski digitalni signal (DVB-T)... In tudi oglasevanje tega dogodka se je nanasalo zgolj na zemejski signal (DVB-T)... in tudi kablasi so oglasevali, da njihovim uproabnikom NE BO potrebno kupiti DIGI pretvornika in da bodo lahko se naprej gledali slovenske programe, ki oddajajo na podrocju, ki ga regulira ta digitalizacija (APEK)...

Narobe so lahko razumeli le "stajerci"
grims-1.gif
)