imena

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
dobro da nismo arabci, ker tam so imena kot Abdul Aziz Al Safi Husam al Din bin Laden nekaj običajnega
grims-1.gif

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Že Rimljani so rekli: Nomen est omen!

Arabska imena so pač bolj opisna, saj tudi marsikatero naše ime kar nekaj pomeni (je pomenilo): Kovač, Slivar...

Še ena pripomba: v slovenščini vedno pišemo ime in priimek (Slovenski pravopis). Mnogokrat vidimo, predvsem v naslovih s.p. napisano napačno. Zakaj to upravne enote dovoljujejo? V zakonu o podjetjih je točno napisano - ime in priimek.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Wacko, prosim, če podčrtaš tisti del mojega posta iz katerega je razvidno, da se jaz obremenjujem z imeni/priimki in tudi tisti del posta, kjer se da razbrat, da človeka ne gledam kot osebnost.
Meni so naštete kombinacije hecne in ravno nasprotno kot si zapisal, menim, da so ljudje, ki imajo takšne kombinacije precej ponosni na svoje ime in priimek in se kljub "nerodnim" kombinacijam pomena besed odločijo in ne spremenijo imena v nekaj bolj družbeno sprejemljivega ali manj hecnega...
A štekaš, stari?
smile-1.gif

Ni letelo direkt nate ampak nasplošno na folk, ki se obremenjuje s priimki in imeni. Če se ne najdeš v tej skupini toliko bolje zate
wink-1.gif

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Zaradi informacijske preglednosti. Abecedni red.

Ne bo šlo! Slovenski pravopis je zakon, pisavo priimek, ime dovoljuje samo v abecednih seznamih.

Drugače pa: kako naj vem, ali tipa skrbi "informacijska preglednost" ali je napisal po pravopisu? Imaš priimke, ki so tudi ime - pa smo tam. Nekaj primerov (vsi so prave osebe) Rok Jožef, Jožef Štefan, Peter Marko... In še, kako naj tujec ve, ali sem napisal ime, priimek? Po pravilih ga moram! Pa torej uvrsti ime s.p. (na primer Klinc Anton s.p.) pod črko A v svojem seznamu.

janika

Pripravnik
2. okt 2009
99
0
16
Zadnji...

Sicer nima veze z smešnimi priimki, ampak je pa dobra štorija: (oče jo pove vsakemu ki pride na obisk in pride do teme "priimki")

Bla je še stara juga, in foter šeta domov sred noči z dvema frendoma z enga rojstnega dneva...
Mimo pripelje takratna Milica in jih želi popisat... Dokumentov itak nobeden prisebi, pa vendar...

Ti si? xxyy Švarc Ulica....
Pa ti? yyxx Vajs Ulica...
Pa pridejo do tretjega pa policist reče, če si pa zdaj ti RoT pa grete vsi v čuzo!
xyxy RoD Ulica...
smile-1.gif

Itak so peljali vse tri...
smile-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
KSZ...

Jaz zase vem, da mam mal kompleksa, ker nimam dveh priimkov.
Jaz pravim, da se morajo dame na upravni enoti mal namatrat, ko morajo pisat moje podatke.

Saj lahko greš na UE dodat/menjat. Recimo dodaš... "Plemeniti".
grims-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
evo še ene

v bloku model zamenja flat z babicama iz beograda. v nadstropju visje stanuje kum.
kamion odpelje modela dol, prpelje babici nazaj. ker sem aktivno selil 'jugose' na jug sem bil v tej zgodbi zraven, nakladanje, razkladanje omar.
roba od babic raztovorjena, vse na svojem mestu, s epočas poslavljamo, ko se obrne kum k eni babici in pravi: Gospa, æe boste kaj rabi£i pridite gor. sem na osmom štuku.
pa prav babica: Hvala, res ste prijazni. Kako se pa pišete?
kum: Jugoviæ.
babica: Ja, to že, smao kako se pišete?
kum: Jugoviæ.
babica: Ja, to sem takoj opazila, da ste jugovič, samo kako se pišete?
kum: Jugoviæ, na osmomspratu desno.

jest sem mislu, da bom umru. smejat se ne smeš. zarad babic in modela, ampak uscal sem se pa skor.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
nikoli se nisem mogel načuditi enoumju pri poimenovanju krajev na tej strani alp. same jesenice, dupleki, kungote, bistrice, vrhi...

Pa ti si ko Haso iz vica ko se peljeta z Mujotom čez Austriju pa AC.....pa veli Haso....vid Mujo ovde ti je svaki grad Ausfahrt
cheer.gif

Kaj je narobe z našimi Kungotami pa Dupleki......pa ne da ste dol bl izvirni z svojimi Ramiæi.....Drakuliæi...Borkoviæi.....Debeljaci
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men res neki časa ni bilo jasno kako je na primorksem tolk gostil tratoria..

mi nimamo takoh imen..

sem se spomnil pa še ene slovenske..Brezovica..na 100 in en način, pri 100 in enem kraju.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič

[/QUOTE]Pa ti si ko Haso iz vica ko se peljeta z Mujotom čez Austriju pa AC.....pa veli Haso....vid Mujo ovde ti je svaki grad Ausfahrt
cheer.gif

[/QUOTE]

Meni je pa eden razlagal, da ni našel Dunaja. Iskal je namreč tablo Beæ
aplauz.gif

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
mi se pa lih doma pogovarjamo, kako bo nečaku/nečakinji ime...in sestra zagrižena pristašica imena karla
crazy1.gif
v igri ostaja tudi sara