imena otrok

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
Pri imenu Vanja, bodo pa sigurno dileme a je fant al punca. se spomnm svojega prvega razreda ko je vsak dobu tko kao iz papirja izrezano glavo pa uspod svoje ime napisano(fantje z plavo punce pa z rdečo) in pol smo gor kao svoj obrz narisal:D in je blo sošocu čist na bad k mu je blo ime Jaša, pa je blo to z rdečo napisano. tko da se tut glede tega splača mal razmislt. pa kkšno tako kombinacijo z priimko najdt da jo bo otrok sposoben izgovort(pa rečte Klara Kralj če vm rata
tongue-1.gif
)

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
KSZ...

ker se je tema lepo razvila glede imen, a vendar ne paše v našo prihodnost glede otrok, sem ločila. upam da se boste ddržali teme

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Se mi je pa malo čudno zdelo, ker je kar naenkrat nova tema, meni še neprebrana, pa sem pisala notri.
shocked-1.gif

No, da se držimo teme.

Meni sta zelo lepi imeni recimo za fantka Domen (kot slovenistka naj omenim, da je to naslov Jurčičevega dela
smirk-1.gif
), za punčko pa Saša.

Sicer pa smo mi tudi v osnovni šoli imeli dve Aljoši. Eden je bil fant, drugi pa punca. Pri takšnih imenih za oba spola moraš biti pazljiv. Potem je že boljše, da daš otroku ime, ki jasno izraža spol.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Sem vedela, da se bo nekdo v to vpiknil. Pa vseeno je Saša prvotno ženska oblika imena. Moška oblika obstaja, je pa redkejša od ženske.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Meni pa Neža in Matevž
smile-1.gif

(sploh ugotavljam, da so mi ful všeč imena, ki imajo črko "ž"...)

Pa še na originalno vprašanje v tej temi... Meža??? Takoj sem se spomnila na reko... Meni je to malo mimo, potem so pa razne Soče pa podobni umotvori.

Jaz ima tudi eno malo zelo unikatno ime, pa zdaj mi je kul (z leti človek malo pridobi na samozavesti...), v mlajših letih pa je bilo moje ime vir strašnih travm. Včasih sem se na kakšnem žuru kar izmislile no drugo, bolj slovensko ime (ponavadi sem bila Marija
grin1.gif
). In takrat sem sklenila, da bodo moji otroci imeli klena slovenska imena.

Podobno je moje mnenje tudi kar se tiče raznih Stell, pa Maggy ipd. Veliko delam z ljudmi in nekako opažam, da je pogostost pojavljanja tujezvočnih imen obratno sorazmerna z izobrazbo staršev. Jaz bi to kar prepovedala.
10.gif

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Meni so všeč za punčko Lara, Laura

Za punčko se strinjam, Lana, Lara, Laura, Tanja.... bodo, če bodo punčke in Žiga, Anže, David..... bodo če bodo fantki
smile-1.gif

Ne bi pa nikoli otroku dala ime Vinko
evil.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
ime je stvar okusa. Idelano je da je stvar okusa obeh 'prisotnih' ...midva sva naredila svak svoj ožji izbor imen potem med njimi poiskala skupne možne kandidate...ter potem kolebala nekje med 3 in 4 imeni.

Malo je treba gledati tudi kak gre ime k priimku..npr. jaz imam trd priimek, pa nise hotel da je še trdoime. Pri tviji izbiri bi me motil šumnik...kot tak niti ne, ampka bodo problemi v tujini, ker tudi pod razno nevejo kaj ta šumnik pomeni ter te potem vodijo pod Meza, Mezza...oz. kaj tretjega. V glavnem za moje pojme nepotrebne komplikacije.

itd, itd.

(mi je bil pa najbolj všeč način izbire imena enih naših znancev...kjer je on toliko trajabal eno žensko ime, da potem ko sta imela punčko, ga je tudi pokasirala - ne glede na ženino mnenje o njemu
bonk.gif
....ki ji tudi pod razno ni bilo všeč!..tudi jaz sem se pridruževal nejnemu mnenju...ampakpri teh stvareh tuje mnenje (hvala bogu) ni pomembno....bi moglo biti pa mnenje partnerja.)

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Imava zelo podoben okus za imena. Čeprav Davida jaz ne bom imel, ker jih je okrog mene že preveč.
smile-1.gif
Dodal bi še moška imena Maj, Žan in Blaž.