IMAX Zagreb

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.610
3.972
113
davorinm.wordpress.com
Je kdo že bil? Včeraj sem si tam ogledal Odisejo in sem nadnavdusen. Fenomenalna izkušnja, postavljen si v film, ker je screen ogromen in v celem vidnem polju, zvok pa je razred zase.

Tako dobra izkušnja je bila, da bom zagotovo šel tja dvakrat letno. Priporočam.

karte treba kupit kar vnaprej, glej da je IMAX dvorana in čim bolj na sredini po vertikali in horizontali.

kino je sred ogromnega shopping centra s foodcourtom tko da je kej za početi poleg kina.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.730
14.466
113
v bistvu je LieIMAX (ni pravo IMAX razmerje in laufa na digitalu, ne na filmu, če sem prav razumel) , baje je vseeno še boljši v Grazu zaradi nekih double laserjev, kljub manjšemu platnu. Tako da mene v teoriji ni prepričalo in potem nisem šel. Z drugo roke pa filmo ljubci in polproji ki se ukvarjajo kinematografijo so odisejo raje šli gledat v "Odisejado" v LJ.

Sam se gledal v dvorani 1 v celju, bilo glasno, dober zvok in veliko platno. Tako ...za 6.5karta... zagreb verjetno na koncu ista izkušnja za 15€....

za graz vem, da je platno relativno majhno, ampak je ostrina močna za popizdit (ni bil IMAX film).. (že dolgo nazaj)... ampak ampak, ampka pravi nolan imax film itak ni oster ke je težava z zaslonkami, in težko izsotrijo kader. Pač lastnosti lečovja.

"
"LieMAX" is a digital format (specifically, smaller retrofitted digital multiplex screens) rather than a true large-format 70mm film theater. [1, 2, 3, 4]

What is LieMAX?
    • Digital Projection: It relies on smaller digital systems (often dual 2K or single Xenon/laser setups) instead of massive 15-perf/70mm film projectors"

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.730
14.466
113
dejansko v LJ je laser, v Zagrebu ni

Quick Tech Breakdown for this Location (Zagreb)
  • Projectors: Dual 2K Digital Xenon lamps (Not 4K Laser).
  • Aspect Ratio: Maxes out at a 1.90:1 widescreen digital layout rather than the taller 1.43:1 ratio found in true laser/70mm setups.
  • Sound: Recently upgraded to a 12-channel immersive audio layout with side and overhead channels.