Imate otroke?

Koliko otrok imate?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Po tvoje je sramotno, da si par ne želi otrok?

Ni pa sramotno imeti otrok, ki jih starši zanemarjajo? Ni sramotno imeti otrok, ki jih starši zlorabljajo? Ni sramotno imeti otrok, za katere starši niso sposobni skrbeti (materialno, fizično, duševno...)? Konec koncev, ni sramotno imeti otroke, ki jih potem med in po ločitvi uporabljajo kot "orožje" proti bivšemu partnerju? Ne, to je zate očitno sprejemljivo.
Kaj pa če obstaja možnost, da otroka "obsodiš" na življenje, čeprav veš, da obstaja (izredno majhna, a vendarle) možnost, da se rodi z dedno genetsko okvaro in se odločiš da ne boš tvegal? Da jo mogoče odkrijejo "pravočasno" med nosečnostjo in potem cincaš med splavom in rojstvom otroka, za katerega veš da bo vse življenje nosil posledice? Da bo morda moral živeti tudi, ko tebe ne bo več in bo kdo ve kdo in kako skrbel zanj? To pa je sramota?

OK, sram me je. In s tem je debata v tej temi zame zaključena.

Jaz te čisto razumem. Ni to več čas kjer je pač en otrok več bo pač en več za krompir pobirat in travo grabit. Treba otroke spravit do kruha in zdej, ko že sami težko shajamo je to z še enim več kar zalogaj.

Po drugi strani sem pa sam dolgo odlašal zaradi financ in neurejenega prebivališča ipd. Zdaj mi je pa žal da nisem imel že prej.

Vsakemu svoje. Poznam pare za katere bi bilo bolje, da ni otrok v igri in je na trenutke kar žalostno gledat kako so na koncu dneva te otroci bogi - prikrajšani (ne mislim izključno finančno).

Jaz bi imel takoj še enega, pa ga nimam kam dat in s čem živet. Raje enega pošteno kot dva na pol.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Jaz ima ein stuck, pa bi imel še enega, ampak par let nazaj.
Sedaj bi imel vnuka.
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.374
7.104
113
pri taščici
Ta je dobra....
Sicer pa imam(sem bil v skrbeh da mi jih je g.roentgen posmodil,pa so ocitno bili dovolj trdozivi), spostujem pa tudi odlocitev tistih ki jih ne zelijo imeti.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:

Jaz bi imel takoj še enega, pa ga nimam kam dat in s čem živet. Raje enega pošteno kot dva na pol.

Pametno razmišljaš, nisi zastonj modelator
evil.gif

Tako treba razmišljat ja , da imaš enega froca in da ga pedenaš od spredaj in zadaj in mu celo braniš da bi se mulc kdaj osamosvojil, daa bi začel denar služit...

Ah --to pa ne , naj bolje živi kot pa jaz v mladosti ko sem se mogel za denarjem pehat da sem imel kaj za pod zob...

Nj bo frajer, nj za pičkam leta --sj jst nisem imel cajta

Pa naj bo samo eden--da se ne bo tako stiskal v sobi kot smo se mi...

In ta mulo ti bo ko bo odrastel sigurno rekel--ej stari dj ključe od avta , poln tošel in odjebi starina..

To se dogaja-o se se
bonk.gif

Glede na denar gledat v tej totalno zafurani državi in s tem pogojevat svojo družino je pa po mojem bolj smotana izjava --se ti ne zdi??

Če brez šihta ostaneš--a se boš enega otroka odrekel in ga napodil čez prag domačije? Mu boš rekel , dj pojdi po svet , da bo vsaj tvoj brat bolj živel? A ? Kaj praviš??

Matr--družina je družina in je bistvo da skup drži da se lahko na kakšnega najbljižjega nasloviš in mu potarnaš svoje skrbi in da se pomaga en drugemu....
Ne pa da 40 let razmišljaš kakšen nobel avto za 60000€ boš kupil svojemu frocu--katerega bo čez dva tedna sesu v prafaktorje...

Moj otroc najverjetneje ne bodo dobili od mene avto za 60000€--bodo pa živeli kot se spodobi--ne slabo --bogataško pa še manj

Me pa razpizdi:: ne bom otrok imel še dvajset let --k nemam šihta tapravga... eh

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.804
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Raje enega pošteno kot dva na pol.

Jst sm to reku, ko mi je baba ponudla trojčka
redface-1.gif

Ampak sm ugotovu, da sm cepec, babe pridejo pa grejo, zakaj me sploh skrbi za njihovo potešenje... No, otroka pa tut ne bom meu, ker mi finance, stanovanjski problem, brezposelnost,.... tega ne omogočajo
uf-1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Ne nimam, razmišljam pa o večih, nekak mi ne sede met samo 1-2-3 otroke, ampak računal sem na številko 7....brez zaj*bancije.
Babica je imela 12 otrok, izhajam iz številčne družine in je treba tradicijo peljat naprej.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.530
5.698
113
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Glede na denar gledat v tej totalno zafurani državi in s tem pogojevat svojo družino je pa po mojem bolj smotana izjava --se ti ne zdi??

Če brez šihta ostaneš--a se boš enega otroka odrekel in ga napodil čez prag domačije? Mu boš rekel , dj pojdi po svet , da bo vsaj tvoj brat bolj živel? A ? Kaj praviš??

Me pa razpizdi:: ne bom otrok imel še dvajset let --k nemam šihta tapravga... eh

Če brez šihta ostaneš.....se pač v 21 stoletju pač ne odrečeš otroka....obstaja sociala.....nevem kaj še.....nimam otrok

Ampak a se ti ne zdi mal neodgovorno štepat otroke če jih ne morš vzdrževat....niti kam spravt (stanovanjski problem).

Si k kak Indijc al pa Kitajc s svojim razmišljanjem......sam kle pač placa pa bambusa al pa kartona pa vrečk ni v izobilju.....oz še to ni tvoje da bi nakradu pa si zlimu skp barako

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Ne nimam, razmišljam pa o večih, nekak mi ne sede met samo 1-2-3 otroke, ampak računal sem na številko 7....brez zaj*bancije.
Babica je imela 12 otrok, izhajam iz številčne družine in je treba tradicijo peljat naprej.

In kdaj misliš začet s to tradicijo?? Pri pedesetih? Letih namreč..
bonk.gif

No -- vso srečo..
priden.gif

Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Tako treba razmišljat ja , da imaš enega froca in da ga pedenaš od spredaj in zadaj in mu celo braniš da bi se mulc kdaj osamosvojil, daa bi začel denar služit...

Tako. Kakšen starš pa sem, če želim, da otrok ni lačen in bos.
17758-icon_confused.gif

Meni tudi ni bilo nič dano, tako da je seveda povsem narobe, da sam želim otroku nekaj dati. Ti, ti, ti, devil

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Jaz te čisto razumem. Ni to več čas kjer je pač en otrok več bo pač en več za krompir pobirat in travo grabit. Treba otroke spravit do kruha in zdej, ko že sami težko shajamo je to z še enim več kar zalogaj.

Po drugi strani sem pa sam dolgo odlašal zaradi financ in neurejenega prebivališča ipd. Zdaj mi je pa žal da nisem imel že prej.

Vsakemu svoje. Poznam pare za katere bi bilo bolje, da ni otrok v igri in je na trenutke kar žalostno gledat kako so na koncu dneva te otroci bogi - prikrajšani (ne mislim izključno finančno).

zmaga.gif

Sem enakega mnenja. Trenutno mam leto in pol staro punčaro, drugi pride, ko bodo okoliščine "prijaznejše"
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mam 3 mulce, oz. če sem natančen 2 pnčari in enga poba... Na začetku je kazalo, da ne bo niti enega, ker je bila narava zelo nesramna do obeh... No, biomedicina dela čudeže, pa sva pred 11 leti dobila prvo pnčaro...
Potem pa pravijo kad krene, krene... Dve leti kasneje je bil pob (dolgčas za prvi november, katerega je potrebno ubiti
smile-1.gif
). No pred štirimi leti pa je bila še ena pnčara...
Opažam, da je največji strošek imeti 2 otroka. Pri treh in več se država celo spomni nate v obliki dodatka za velike družine, oprostitve DMVja in podobno...
Mi pa vsak dan sproti dvigne plafon naše brezplačno šolstvo. Zadnja cvetka je ta, da bodo šli otroci na, pazi ti to, enodnevni tečaj golfa v sklopu športnega dneva. Aktivnost in prevoz se plača po položnici. Pa jebemumast, koji jim je faktor golf v 5 razredu? Tisti 3 prfoksi, ki ga hočejo na vsak način igrati naj si ga sami plačajo!

BTW, kakšno je vaše mišljenje dopočitnic (vseh) v OŠ? Kako to uspete urediti, če imate otroke do 5 razreda in ni na voljo babi/dedi servis? Zaupate 8 letniku da je cel dan sam doma?

jello

Guru
22. sep 2008
10.332
3.937
113
Kako to misliš golf? Sigurno obstaja še kakšna druga varianta (sprehod, pohod...)?

On: Drugi na poti, upam da ne zadnji.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
imamo 2 fanta, 14 in 6 let.

šola ni zastonj....se že bojim junija ko bodo otroci prinesli položnice za knjige....
jezen.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Šola je relativno poceni, dokler je v kraju bivanja.
Ko pa je šel največji študirat, pa smo morali kar narediti preverjanje mesečnih stroškov, da nam znese. Je dražje kot vrtec za najmanjšega pa ima tudi eno majhno štipendijo. Res pa je, da sva z ženo "bogatina", ki vse prihodke dobiva legalno preko plače. Potem pa imaš malo ugodnosti.

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
jaz se tudi potem lahko pofočkam med tiste, ki jih ne želijo imeti. to pa zarad tega, ker se pač enostavno ne vidim v vlogi mame. sej so fajn in vse. ampak zame pač to ni...