Imamo koga iz vasi Prežganje?

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Imamo namen kupiti hišo v tej vasi in me zanima ali je na forumu kdo iz vasi ali bližje okolice in lahko deli kakšne večje težave/pomisleke. Na forumu podsvojostreho sem našel post iz 2011 kje vaščan opozarja na prekuhavanje vode vsaj 6 mesecev na leto in občasno dostavo vode s strani gasilcev. Se lahko težave z vodo še pričakuje, mogoče še kakšnega lokalnega posebneža ali tri, zimske težave s pluženjem, ...?

Hvala

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Pravi je. Glede cest me skrbi samo zimsko pluženje, je pa navadno tako, da lokalni ljudje svoje ceste prej splužijo, še preden gre snežna služba iz avtocest na lokalne ceste. Malo sem se prevažal gor in sem v BTC-ju prej kot iz Črnuč, ki se po 15.00 uri zabijejo z vsemi migranti in se najmanj pol ure v koloni premikaš po polžje do rondoja pri stožiškem stadionu.

Lokacija je sicer malo bolj "odročna" ima pa LPP povezavo, izpostavo OŠ, do Sostrega pljuneš, obvoznica pa je potem praktično tu. Skratka na hiši in lokaciji večjih ovir ni, zanima me predvsem življenje v vasi in ostalo, kar ti lahko življenje v taki hiši zagreni (sosedje, voda, ...).

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
hmmm... primerjam sliko iz oglasa in sliko iz google map. Se vidi, da so za oglas sliko z hišo in okolico "računalniško polepšali"

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kolk je dejanske gužve, pojdi en dan ob 6h gor, pa se pel s šihtarji nazaj dol;)

zakaj pa piše v oglasu lj-moste, če je pa vas skoraj v litiji?

je pa dokaj na ovinku, da ne bo kdaj kak dinamik prišel v dnevno sobo
frown-1.gif
To se je kolegu zgodilo, potem so pa dal še dodatno ograjo pred vogal.

a je prva slika fotošopana:)? travca in cokel na bajti?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.965
113
pri taščici
tisto je slikana škarpa pred hišo. Saj vidiš da je nadstrešek nekoliko višje od hiše. S tem ne trdim da ni šopana.
Preveri odtekanje vode s ceste. Da ti ne bo čez okno notri pritekla ob kakšnem hudourniku.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
o kakšni škarpi?
jst sem govoril o sivem coklu okoli bajte in zvezdniško beli fasadi in prelepi travci na levi strani slike. najdi jo na street view;)

Se pa strinjam glede vode!!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.271
7.051
113
Saj pa street view ni ažuren, nekateri posnetki so stari leto in še več?

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Hiša je bila lani renovirana. Menjana kritina in fasada (vsaj barva), slike na street view pa stare. Tole z vodo s ceste moram res preveriti. Sem imel namen v nedeljo iti gor, pa me je dež odvrnil, je bil pa v bistvu pravi čas, da se preveri odvodnjavanje s ceste...
rolleyes-1.gif

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Prav na to računam. Že v bloku z 54 stanovanji imamo par šerifov, ki imajo cel dan vse pod kontrolo. Vas s 120 prebivalci je lahko iz tega vidika kar tvegana ali pa raj na zemji.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
Prav na to računam. Že v bloku z 54 stanovanji imamo par šerifov, ki imajo cel dan vse pod kontrolo. Vas s 120 prebivalci je lahko iz tega vidika kar tvegana ali pa raj na zemji.
Zakaj eni promerjate stanovalce blokov z vaščani???
Očitno je, da je ta vas še kmečka. To pomeni, da je gnoj ob cesti, traktorji šibajo sem in tja, na cesti bo tudi blato....itd. Če tega ne boš sprejel, ostani v LJ. Da ne bo spet odprte teme, kako so vaščani neprijazni, gnoj vsepovsod, kure letajo po vasi... itd. Brez zamere.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
sploh v sezoni spravila moraš vedeti, da bo ogromno traktorjev itd na cestah...

drugače pa spluženo bo zagotovo dovolj hitro. ker lokalci pač hitro gredo v akcijo (Aja pa avtoceste ima čez DARS, ostale ceste pa drugi. in plugi so različni:))

edino kar poskrbi je to, da so meje urejene! malo potipaj sosede. da ne boš takoj v kakšni pravdi zaradi starih zamer in cm parcele,,,,

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
Zakaj eni promerjate stanovalce blokov z vaščani???
Očitno je, da je ta vas še kmečka. To pomeni, da je gnoj ob cesti, traktorji šibajo sem in tja, na cesti bo tudi blato....itd. Če tega ne boš sprejel, ostani v LJ. Da ne bo spet odprte teme, kako so vaščani neprijazni, gnoj vsepovsod, kure letajo po vasi... itd. Brez zamere.

Narobe me razumeš. Kmečko okolje me ne moti, prav tako mentaliteta ne. Skrbi me predvsem medsosedski odnosi, morebitno pogrevanje 20 let starih mejnih vojn, ... Že to, da ima vas PGD je pozitiven znak, gasilci so bili in bodo vedno dobri ljudje.