Imam idejo... kako naprej?

PLAVOOKA

Zelenc'
16. sep 2013
1
0
1
Pozdravljeni,

prosim za vašo pomoč. Dobila sem idejo za produkt, ki ga menda še ni na trgu, in me zanima, kako naprej.
Se pravi, kam naj grem, da mi najprej izdelajo prototip izdelka (izdelek ni zahteven za izdelavo) in kako nadaljevati, da pride do prodaje na prodajnih policah.

Hvala in lp!

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Prvo vprasanje je: Koliko denarja imas, ki si ga pripravljena vloziti (in potencialno/najverjetneje izgubiti) s to idejo?

Ce je odgovor "nič", potem jo prodaj/predaj nekomu drugemu, in zakljuci z zgodbo. Ce je pa odgovor "dovolj da zacnem" se bomo pa naprej pogovarjali.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Ksz
Če je iz lesa pojdi h ključavničarju, če je iz kovine pa k mizarju.
Poznam tako mizarja kot ključavničarja v okolici Lj.

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ksz
Če je iz lesa pojdi h ključavničarju, če je iz kovine pa k mizarju.
Poznam tako mizarja kot ključavničarja v okolici Lj.
17758-icon_confused.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.401
4.972
113
Citat:
Uporabnik PLAVOOKA pravi:
Pozdravljeni,

prosim za vašo pomoč. Dobila sem idejo za produkt, ki ga menda še ni na trgu, in me zanima, kako naprej.
Se pravi, kam naj grem, da mi najprej izdelajo prototip izdelka (izdelek ni zahteven za izdelavo) in kako nadaljevati, da pride do prodaje na prodajnih policah.

Hvala in lp!

to je ena od variant kako priti do sredctev, ideja mora biti dobro izpeljana, predstavljena in seveda moraš verjeti vanjo in investirati vse
vanjo, drugače je brez veze...

Članek Kickstarter

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.401
4.972
113
lahko pa se dogovoriš s kom skupaj ki ima kapital in povezave, da se posle spelje, dobiček in lastništvo si pa delita

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Če ima Plavooka dobro idejo se bojim, da bo tudi dobro "nategnjena", kasiral bo pa drugi.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
Ninujno da če ene zadeve ni na trgu da je ni zato ker se še noben ni spomnil ampak je možno da zadeva na tržišču ne bo uspela... definitivno pa narediti najprej vzorce, potem marketing itd pa prodaja

seveda najprrej pa raziskava trga;)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Hotel sem samo povedat, da ji ne moremo pomagat z nasveti izvajalca za izdelavo prototipa, če nam ne zaupa področja uporabe in materiala.
Boš dal elektroniku narediti pručko?

delter333

Guru
21. maj 2010
1.929
1.627
113
Notranjska
"Prve stranke zadovoljne

Sto primerkov je že na trgu, prve stranke pa so z njimi zadovolj(e)ne. Trstenjakova pravi, da so njihovi odzivi »dobri«. V prihodnjih mesecih sledi intenzivno predstavljanje igračk v živo
grims-1.gif
in prek spleta: »Zanimanje so že pokazale slovenske spletne strani, ki predstavljajo podobne izdelke oziroma izdelke iz lesa. Na predstavitve nas vabijo tudi razni lokali po Ljubljani.«"