V nedeljo sem se okrog 19h peljal od Podnanosa proti Ajdovščini, preko Rebrnic ... vsak drugi kombi je bil tak kot so zgoraj omenjeni ... v največji meri beli Sprinterji, pa kakšen Vito vmes. V veliki večini imajo črno haubo in gor nalepko z imenom kombija ... (so že kot kaka sekta
)
Sem se res spraševal, kaj le toliko tovorijo proti domu ... polne prikolice ropotije, jogijev, koles, omar, ... res vsega ...
No sredi ovinkov pa je le bila tudi policijska patrulja z njihovim temno sivim kombijem. (Mobilna pisarna, kakor je bilo videti ker so bila odprta drsna vrata) Ustavljen so imeli en Romunski kombi s prikolico in jih preverjali ... zanimivo pa je bilo to, da ko sem peljal dalje, so se nekateri Sprinterji kar po vrsti ustavljali ob cesti, kjer je bil kak prostor. (Mogoče se obveščajo med sabo če so kake kontrole)
Zvečer , nekja po 21h sem se ustavil na Lomu na bencinski ... in čakam v vrsti na blagajni ... kolega si ogleduje skupinico teh Romunov, kako vneto pregledujejo očala na stojalu in brskajo po vseh ostalih stvareh ... ko se javi blagajničar : " Ste vidli kaj mamo ... kako Evropo, kolko jih je.. vfse nam pokradejo, ne moreš jih sledit kolikor jih je" Kar je verjetno tudi res ...